Çocuklar İçin Bilmeceler Ve Cevapları-1

Konu sahibi son olarak 2431 gün önce görüldü
Biz biz idik biz idik, bir alay kız idik. Kış gelince kapıya, ocaklara dizildik.(Odun)

Hoşuna gitti mi bakar, bazen baktığını yakar. Nazlısı hep akar, bazısı olur sakar. (Göz)

Duruşu ömür, gözleri kömür. Soğuk dondurur sıcak öldürür. (Kardan Adam)

Tasaları dindirir, çocukları sevindirir. Hasretleri kavuşturur, dargınları barıştırır. (Bayram)

Soba başına oturdum, çocuklara soruldum. Kimi bildi kimi bilemedi, Zihinlere kuruldum. (Bilmece)

Biz biz idik biz idik, otuz iki kız idik. Ezildik büzüldük, iki duvara dizildik. (Diş)

İnce uzun boyu var, Benekli kabuğu var. Soyunca koklayınız, pek güzel kokusu var. (Muz)

Titreyerek yaklaşır, ölümle kucaklaşır. İşte gizli bir kuvvet, insanlarla savaşır. (Deprem)

Baldan tatlı, zehirden acı. İyilik yapana, her zaman duacı. (Dil)

Günlerin padişahı, haftaların bir şahı. Uzatır bacakları, dinlenir ayakları. (Pazar günü)

Size ait olduğu halde sizden çok başkalarının kullandığı şey nedir? ( Adınız)

Gözlemciler en çok neyi sever? (Gözlemeyi)

Hangi yıldız heme gece hem de gündüz görünür? (Deniz Yıldızı)

Ağzı var dili yok, havada uçar canı yok. Rengarenktir elbisesi, Derisi var kanı yok. (Balon)

Filin derisi neden buruşuktur? (Ütülenmediği için)

Dünyada herkes aynı anda ne olur? ( Yaşlanır)

On ay yatar, iki ay kalkar. Feneri yakar, etrafa bakar. (Ateş böceği)

Sesi var canı yok, konuşur ağzı yok. Bir küçücük kutudur, içi dünya yurdurur. ( Radyo)

Başlatır heceden, bitirir hep yüceden. Çok oğlu kızı vardır, Bir de tatlı sözü vardır. (Öğretmen)

Uzun uzun yollardan, bir acayip kuş gelir. Kırma badem dili var, ne söylese hoş gelir. ( Mektup)

Ben beslerim o süsler, baktıkça yüze güler. Suyunu bol verince, uzanıp göğe değer. (Çiçek)

Sen kaçarsın o gelir, bulur seni her yerde. Bütün ümidin erir, sokar başını derde. (Bela)

Alıntı

Geri