Çocukken ansiklopedi okumak

Konu sahibi son olarak 805 gün önce görüldü
Akıllı telefon, tiktok, tablet olmayan neslin çocukları. Herhalde en sevdiğim şeylerden birisi bir kelime söyleyip bunu ansiklopedide en kısa sürede bulma oyunuydu. Bir de bunun kupon biriktirme sabrı da vardı. Velhasıl ne kadar çok şey değişmiş dediğim şeylerden biridir.

Akıllı telefon, tiktok, tablet olmayan neslin çocukları. Herhalde en sevdiğim şeylerden birisi bir kelime söyleyip bunu ansiklopedide en kısa sürede bulma oyunuydu. Bir de bunun kupon biriktirme sabrı da vardı. Velhasıl ne kadar çok şey değişmiş dediğim şeylerden biridir.

çocukluğumuzun bilgi bankası larousse modern zamandaki karşılığı geçmişin wikipedia'sı. soğuk kış günlerinde, soba kenarında tünerek, üstüne kestane ya da mandalina veya portakal kabukları dizerek taçlandırılırdı.

Teorik olarak okuyamaz;anlamaz.
Zeka sahibi olmakla bilgi sahibi olmak farklı şeyler.
Hadi bakim Çince konuş der gibi.
Ben gezegenlerle ilgili ansiklobedilere takiktim.
Ağırlıklı görselleri incelerdim okumaktan ziyade.
ve evet, Uranus ile Neptün ün de halkası var. Sailor moon da bunu tescilledi...

Edit
Cocuktan kast edilen yaş aralığı da önemli.

amcamın kütüphanesi vardı orada şimdi adını hatırlamıyorum ama mavi beyaz kaplı bir ansiklopedi serisi vardi
sonra babam bize de almıştı ancak ben buyuk adam olmayı istemedigimden okumadım.
okuyup napicam apartmana yönetici mi olacağım sanki

Gazeteden kuponla alınmış ansiklopedi serisi vardı evde isimlerini şimdi hatırlamadım.

Mesela bir cilt uzayı anlatırdı bir cilt dinozorları anlatırdı en sevdiğim şeylerdi.

Şanslı bir evde doğdum, babam bu tür konularda iyi bir gözlemciydi. Ansiklopedilere ilgimi görünce gidip bilim çocuk almıştı bana bir sürü sonra onları okudum derken bilim teknik vesaire. Güzel yıllardı.

gazeteler ansiklopedi verirdi kuponla deli gibi biriktirirdim

Hayat Ansiklopedisi 6 cilt, lacivert kapaĝa altın sarısı yaldızlı yazılarla, bayılırdım

Ödevlerle ilgili bir şey olursa bakardım. Bilim Teknik dergisi alınırdı abime ve daha çok onu okurdum.

Ben küçükken abimin bir oda dolusu kitabı ve ansiklopedileri vardı
Tek hatırladığım ansiklopedinin adı
Meydan Larousse

Geri