Çocuk yetiştirmek neden zorlaştı?

Konu sahibi son olarak 973 gün önce görüldü
912141d5-45ba-41a1-adc3-f06c8e689853.jpg

Zorlaştığı nasıl ölçülmüş? =) Belki de zamane annelerine zor geliyordur, çocuğun bu konuda etkisi yoktur.

madem yaptınız ilgilenin
evet özlülerden

Annelerin %90’ı iş hayatında. Haliyle çocuklar bakıcılar elinde. Bakıcıların niteliği de ortada istisnalar haricinde. Akşam işten gelince de yorgun oluyorlar. İstese de enerjileri olmuyor. Bunun yanında teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı da büyük oranda etkiliyor.

Anneler eskiden de çalışıyordu. Maaş almıyorlar dı sadece.

çünkü çocuklar artık otorite kuramayan ailelerde doğuyor, tiktokçu ana babadan fikfokçu çocuklar peyda oluyor : )

Para tatlı geliyo bence
Ve ki kaldı ki çoğu kadın hala çocuk gibi huylara sahip

Çocuk yetiştirmek zorlaşmadi, zaten zordu. 30 yıl onceki anne babalar 8 çocuk yapıp onlara ahırdaki hayvan muamelesi yapmayı çocuk büyütmek sanıyordu, ondan kolay görünüyordu. Yapıyorsun çocuğu saliyorsun sokağa kendi kendine büyüyorlar, e kolay tabii.

Belki de 30 sene once de zordu. Ama yaninda annen, konun, komsun yardimci olabiliyordu. Simdi, herkes herbokolog oldugu icin, yok efendim cocuga boyle davranilmaz, soyle travma yaratirsin. Cocuk oyle mi yetistirilir diye zaten vicdan azabi yasayan anne babaya, zebani gibi baski uyguluyor.

Baska biri cikiyor, sanki hayati yasamaya hakkin yokmus gibi yorumlarda bulunuyor. Herkes isine baksin arkadas, cok biliyorsaniz da gidin kendi cocugunuz oldugunda, bildiginiz sekilde yetistirin. Mukemmellik beklentinizi kendi hayatlariniza uygulayin, anneleri babalari da bir salin .p

Dipnot: Su an, aileler hem is hayati, hem gecim derdi, hem ev isi hem cocuk bakimi icinde, olmeden yasamaya calisiyor sadece. Gunu atlatmaya calisiyor cogu.

Al buyur iste, geldi baska biri de kendini yetistirmekten bahsediyor .p Bunlarin da cogunun cocugu yok :d Cocugu olmayan konuya yorum yapmasin .p

Zor tabii ki, nedenleri ortadan kaldırılacak bi zorluk değil kaçınılmaz bi zorluk.
Gerçekten bi çocuk yetiştirilmek isteniyorsa tabi.
Ha anne baba malsa saldım çayıra mevlam kayıra mantığı da işleyebilir. Her bir organizma,her bir ego yasama tutunma enerjisi ile çevrili zaten,alır başını büyür bi şekilde. Ceremesini de akli başında insanlar çeker,çekiyor. Başkasına istediğini yapabilme güdüsü buyutulme tarzı ile alakalı önemli ölçüde.
Ben çocuk yapmayı düşünmüyorum mesela. Ona yeterli sevgiyi ve eğitimi verebileceğimi düşünmüyorum. Anasi büyütsün ne hali varsa görsün diyecek bi vicdanım da yok.
Bunun sorumluluğunu alamayacağını dusunuyosan sen de yapma kardeşim, bi çocuğun olmak zorunda değil.

çocuğu olmayan konuya yorum yazmasın demişler. bu nedenle yazmıyorum. sadece şunu çok iyi biliyorum. benden iyi baba olur : /

Bu olayin piskolojik sosYolojik etniken dinen kulturen hayat sartlari yasamlari vs vs cok etkenleri var

Dilerim her Anne Baba mutlu bir cocuk yetistirir. Ama kendileride MUTLUyken. Cunku onlarda olmali ve es degerde

çünkü olması gerektiği gibi beslendirilmiyor iyi eğitilmiyor terbiye edilmiyor yoksa bu kadar zorlaşmazdı.

Doğumundan belli bir yaşına kadar sana bağımlı bir çocuk zor zaten zorlaşmıyor yani
Yetiştirebilecek kadar yetişkin, onu anlayabilecek ona ayak uydurabilecek kadar da genç olmalısın bence

Son düzenleme:
şimdikileri görünce biz biraz karambole büyümüşüz gibi hissediyorum. şimdi birçok ailede çocuğa nasıl davranması gerektiği ve ebeveynlik bilinci oturduğundan her şeye ekstra dikkat etmeye çalıştıkça iş zorlaşıyor. eskiden de herkes çok konuşurdu ama genelde belli başlı şeylere karışırlardı şimdi ağzından çıkan her kelimenin hesabını başkalarına vermen gerekiyormuş gibi bir algı var. çok fazla pimpirikli olup kendini yıpratmanın çok anlamı yok aslında ama sanki çocuk yetiştirmek de bir rekabete dönüşmüş ve en iyisini ben yetiştiricem diye strese giriyor insanlar. hayat koşulları da gittikçe zorlaşıyor. okul seçerken bile şu çevredeki okula gitsin de çevresi oradan olsun diyor insanlar. biz mahalledeki en yakın okula giderdik, çevreden de artık kendine uygununu bi şekilde seçerdik. şimdi istiyorlar ki çocuğum en elitlerle muhatap olsun da kakaya bile dışkı desin. ay ne bileyim herkes haklı bi yandan, hafta sonu arkadaşın çocuğuyla geçirdiğim vakti düşününce de çok zor ya, çok da garip diyebiliyorum sadece. belki dünyada kendi üretimin olan en elle tutulur şey ama bir yandan da sorumluluğu çok zor. bi de şimdi anne babalar çocukları kadar kendilerine de vakit ayırmak istiyorlar ve bunun için de bi yargılama süreci yaşıyorlar. çocuğuna köle nesiller olarak belgeselimizi çeksinler… soğudum çocuklardan durduk yere.

Geri