Çocuk okula başlar başlamaz yabancı dil öğrenmeye başlamalıdır?Buna katılıyor musunuz

Konu sahibi son olarak 4533 gün önce görüldü
Çocuk okula başlar başlamaz yabancı dil öğrenmeye başlamalıdır? Buna katılıyor musunuz? Neden?

Kesinlikle Katılıyorum!

Özellikle günümüzde evrensel yabancı dil olan "ingilizce" çocuklara okula başlar başlamaz öğretilmeli dünya ile iletişimde olan her birey bir adım öndedir. İkinci bir yabancı dil için ise kesinlikle kendi coğrafyasındaki dillerden olmalı Örneğin Türkiye'de ingilizce'nin yanı sıra arapça yada bulgarca öğretilmeli çünkü bu coğrafyada bu dilleri bilen insan birçok kişiye ulaşabilir.

bu devirde gerekli arkadaş şuan çok zorluk çekiyorum nereye iş başvurusu yapsam önce yabancı dil ardından mezun oldugum okul soruluyor çocugum olsun ona 2. sınıftan ihtibaren yavaş yavaş ingilizce egitimi aldırmak isterim çünkü küçükken ögrendiklerimiz daha kalıcı oluyor :)

Yabancı dilin yoksa cidden çok işe yaramıyorsun yabancı dil öğrenmek şart ki öğrenmeninde küçük yaşta olması yada küçük yaşta öğrenmeye başlamak daha kalıcı bilgi demektir.

Şahsen şart, ben çocuğuma doğdu andan itibaren aklı ermeye başladığında bizzat kendim öğreteceğim, bazı günler evde sadece ingilizce konuşmak vs. gibi şeyler olacak 1 dil 1 insan demektir. Fazla dil bilmenin kimseye zararı yoktur, hem ayrıca türkiyede eğitim sisteminde dil öğrenilmez niye mi ?

Sınıfa '' Good Morning '' diye giren hoca tenefüste, Hamdicim oradan 1 simit 1 çay versene diye söylediği anda biter. Hem ayrıca Türkçe alt yapısı olmayan kişi okuldaki müfredat ingilizcesini öğrenemez. Bu yüzden Dil Anlatım Dersleriyle, ingilizce dersleri benzer konular işlenir. Tabi buda yeterli değil çünkü müfredata bağlısın, bir işte kısıtlıysan o işten hayır gelmez. Yani bu şu oluyor, Tasarımcıysan 1 parça duvardan ev yap bana demek gibi bişi oluyor. Bu yüzden ülkemiz dil açısından çok zayıf, gençlerimiz yarım yamalak öğreniyorlar.

Ben öğrendim de ne oldu diyeceğim olmayacak

Ogrenmelidir

Abi bırakın çocuklar artık çocukluğunu yaşasın Aallasen ya. Sınav okul sınav ders dersane falan. Robot mu yetiştiriyorsunuz lan. Zamanı geldi mi öğrenirler zaten

Ben buna maalesef gozuyle bakmiyorum. Kucuk yasta alinan egitimin yeri her zaman baskadir. Cocukken bir ayda ogrendigini insan buyuyunce 1yilda ogreniyor. Bence ogrenmesi lazim nasip olurda evlenirsem cocuk sahibi olursam cocugumun ogrenmesi icin de her seyi yaparim.
Cocuk eglenmesi gerekiyor ama ayni anda egitim bazini da almasi gerekiyor
Artik ana okullarinda ing ogretmeye baslamalarini bile cok yerinde bir karar diye buluyorum.
Keske cocukken daha cok sey ogretselerdi bana..

Teknoloji ağırlıklı yaşam tarzlarımıza da bakarsak öğrenmeli tabiki.kısmet olursa işaret dilini de birlikte öğrenmeyi planlıyorum.

Önce anadilini doğru bir şekilde konuşsun. Temel sağlam olursa diğer dillere geçiş yapılabilir.

"okula başlar başlamaz" ifadesi geç bile, çok daha erken öğrenmeli. çocukların yeni şeyleri öğrenmeye bizlerden daha açık olduğunu biliyoruz zaten.

önce nasıl öğretileceği tartışılsın. devlet okulundaki eğitimle ingilizce öğrenen görmedim.

malumatfuruşa katılıyorum, erken yaşta ufak ufak kelimeler/cümleler öğretilmeli. insan bu dönemde yabancı dili olmadan fuck buddy bile bulamıyor. zor.

Çocukların kritik dönemleri oluyor dil öğrenmeye bence o dönemde başlamalı

Ne alaka ya nasıl ki cocugun okuma yazma öğrenmesi icin kritik dönem 6-11 yas deniyorsa baska bir dil ögrenmesi de o yasta olabilir diye düsündüm:D

bu söylediğin yanlış değil ama kritik dönem zamanında gerçekleşmediğinde sonradan telafisi mümkün olmayan durum olarak tanımlanabilir. mesela bebeklik döneminde işitme engelli olan bir çocuğun, bu engelinden kurtulduğunda sosyal hayatta akranlarından daha geride olması örnek verilebilir.
ikinci bir dili öğrenmenin kritik dönemle çok da ilgisi yok, ne kadar erken o kadar iyi :p

bu söylediğin yanlış değil ama kritik dönem zamanında gerçekleşmediğinde sonradan telafisi mümkün olmayan durum olarak tanımlanabilir. mesela bebeklik döneminde işitme engelli olan bir çocuğun, bu engelinden kurtulduğunda sosyal hayatta akranlarından daha geride olması örnek verilebilir.
ikinci bir dili öğrenmenin kritik dönemle çok da ilgisi yok, ne kadar erken o kadar iyi :p

Var bence bize de konusmayı öğrendiğimiz dönemlerde ya da okuma yazma öğrendiğimiz dönemde öğretselerdi daha iyi öğrenirdik bak şimdi zorluyoruz olmuyo:D

Geri