Çocuk Eğitiminde Anne mi yoksa Baba mı Daha Etkilidir,Neden?

🕒 Konu sahibi 13 saat önce aktifti
Anne daha etkılıdır elbette .. Çocukla anne arasında bambaska bır ıletısım vardır bag vardır
Anne her yasta her anında cocukla beraberdır ..

Baba çalıştığı için çocukla iletişimi çok az ve kısıtlıdır. Çocuk sosyal çevresinde en çok kimle vakit geçirirse o daha etkilidir.

Okul çağına kadar genellikle anne etkilidir. Okula başladıktan sonra öğretmenleri ve okul arkadaşları devreye girer.

Belirli bir yaşa kadar ebeveyn denetimi çok önemlidir elbette.
Eğitim de sadece anne ya da baba diyemeyiz. İkisi de aynı düşünceyle yol aldıkların da çocuklar daha sağlıklı olabileceğini düşünüyorum.

Kızlar için rol model anne, erkekler için babadır genelde. Fakat çoçuğun vakit geçirdiği kişilere de bağlıdır. Günümüzde sadece babalar çalışmıyor.

Her ikisi de aynı oranda etkilidir.
Benim hayatımda böyle.

Güzel bir konu olmuş. Bakalım arkadaşlarin fikri nedir?

Bence Baba Etkisi büyük..

İkisi de Önemli.
Ama Anne Babadan Bir Tık Daha Önde..

İkiside önemli.Ama annelik iç güdüsüyle anneler bi adım daha ötede.Günümüzde annelerde artık çalışıyor..ßence bu tamamen ilgiyle alakalı bir durum..

Ekseri babalık görevidir. Biz gariban yetiştik tabi, göremedik. Ama babadır çocuğunu eğitmesi gereken.

Çocuk vaktinin büyük kısmını hangi ebevenyle birlikte geçiriyorsa onun etkisi daha fazla olacaktır. Ve fakat, insan gelişiminde var olan belirli dönemler çocuk gelişimindeki etkinin değişiklik göstermesine sebep olabilir.

Çocuklar için hemcins ebeveyne yakınlaşılan, karşı cins ebeveyne karşı tepkili olunan ve karşı cins ebeveyne yakınlaşılan, hemcins ebeveyne tepkili olunan dönemler vardır.

İki ebeveynin de akıllı olması ve etkilerinin bilincinde olması en güzeli olacaktır.

Anne diye düşünüyorum, vaktinin çoğunu çocuklarıyla geçiriyor çünkü.Ama annenin eksik kaldığı ya da çözemediği bir sorun olduğunda baba daha etkili oluyor. Anneyle daha samimi olduğu için çocuklar , bazen annenin uyarılarını ve tavsiyelerini görmezden gelebiliyor , bu durumda babanın müdahalesi gerekiyor. Belki ikisi de eşit nokta da etkilidir bilemedim :)

Nasıl kadın ve erkek eşit değil denk ise, bu konuda ki görevleride eşit olmasada denktir. Anne çocukla daha çok vakit geçiriyor olabilir ama babanın gölgesinde olmanın huzur ve güvenini anne yaşatamaz. Annenin kanatlarının altında olmanın huzur ve güvenini de baba yaşatamaz. Çocuk anne ve babadan farklı şeyleri öğrenir.

Geri