Çocuk eğitiminde aile mi, okul mu önemlidir?

🕒 Konu sahibi 11 saat önce aktifti
Çocuk eğitiminde aile mi, okul mu önemlidir?

Siz ircforumlari.com.tr üyelerinin bu konu hakkındaki düşünceleri nelerdir ?

Okullarda ne kadar eğitim-öğretim yapıyoruz deseler de alakası yok. Günümüzde okullarda sadece öğretim yapılıyor. Bana sorarsanız o da vasat.

Hep diyorum her şeyden önce eğitimde reform yapılmalı.

Bu yüzden eğitim, ailede verilir.

Her ikisi de önemli. Aile de başlar okulla pekişir.

Eğitim ailede başlar, okul ve sosyal çevre de gelişimi devam eder. Çocuk öğrenmeye odaklı olduğu için, çevresinde ki her şeye odaklanır. Okullarda ki eğitim zaten çok kötü seviyede, aileler de gerekli özeni göstermiyor. Burada ki en önemli konu çocuğun yetenekli olduğu ve ilgilendiği şeyleri görmek ve yönlendirmek. Resim ile ilgiliyese güzel sanatlara yönlendirmek, müzik ile ilgiliyese konservatuar yönlendirmek. Gerekli sağlıklı ortamı sağlamak çocukların eğitimin de en önemli detay sanırım.

Ne yazık ki ülkemizde okul eğitimi diye bir şey yok. Önceden üniversite için yurtdışı raabet görürdü, artık liseye indi bu seviye. Beyin göçünün zirve yaptığı dönemlerdeyiz. 23 nisanda liseli bir öğrencinin hayali alman vatandaşı olmaksa biz bu ülkede çok şey kaybetmişiz demektir. Eğitme işi ailemizin omuzlarında ağır bir sorumluluk olmaya devam ediyor. Sağolsun onlarda tabletlere emanet nesiller yetiştiriyor.

Herşey ailede başlar, okulda sana dersi öğretirler edep ve ahlâkî şeyleri değil.

İkisi de aynı ölçüde çok önemli.
Kişilik gelişiminde aile, akademi elbette okul.

Aile, aile nasılsa çocukta öyle oluyor

Geri