Çocuk eğitiminde aile mi, okul mu önemlidir?

• Kullanıcı Perii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 4524 gün önce görüldü
Çocuk eğitiminde aile mi, okul mu önemlidir?

aile tabii ki çocuk her zaman ilk alışkanlıkları,gelenek görenekleri aileden görür ve onları uygulamaya daha çok çalışır okul 2.planda gelir

kesinlikle "aile"

çünkü aile adab-ı muaşeret denilen yazılı olmayan anayasanın öğtenildiği ilk "ocak"tır aile öyle bir ocaktır ki burada insan sadece pembeleşinceye kadar pişer :)

hayat yemeğine tat katıp değer bulacak kıvama gelir

Aileden alır. Eğitim aileden, Öğrenim okuldan alınmalıdır.

Şu bir gerçektir ki çocuklar aile ortamında gördükleri şeyleri uyguluyorlar. Aile ortamı bu yüzden çocuk eğitimi konusunda çok önemlidir. Okul ortamı da bu eğitimi desteklemek adına vardır.

Okul da insan kendisini yetiştiremez ama aile den aldıklarıyla insanın temeli atılıyor.

Okul + Aile + Çevre=İyi veya kötü çocuk.Hangisi daha fazla etkili,duruma göre,çocuğa göre değişir.

Eğitim ailede başlar okulda devam eder

Aile tabiki..
aileniz ne ekerse biz onu biçeriz derdi ögretmenim hep :) kulakları çınlasın.

''Ailen sana hiç terbiye vermedimi? vermiyormu?'' sözünü herkes bilir.
Bu laftan sonra yoruma lüzum yok sanırım :)

Bu soru tıpkı "Gelişimde genetik mi önemlidir çevre mi?" sorusu gibi olmuş. Çocuğun eğitiminde aile de okul gibi dış çevre de etkilidir. Çocuk ilk eğitimini aileden alır, daha sonra okul gibi çevresel faktörlerle eğitimine devam eder. Okula başladıktan sonra çocuğun eğitiminde okul gibi çevresel faktörler daha etkili olmaya başlar.

Çocuğun belli bir döneme kadar olan eğitiminde ailesinin etkisi büyüktür fakat buna okul, çevre gibi faktörleri de eklemek gerek hatta çocuğun eğitiminde okulun bulunduğu çevre, ortam dahi önemlidir diye düşünüyorum.

Çocuk eğitiminde Aile ne kadar önemliyse,
Çocuk gelişiminde de Okul o kadar önemlidir.

Geri