Çocuğunuz Bir Suç İşledi Ve..

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 891 gün önce görüldü
Bi çocuğunuz olduğunu varsayın.20-21 yaşlarında.
Çocuğunuz bir gün sizin yanınıza geliyor ve ağır bir suç işlediğini söylüyor ve sizden bu suçu kapatmak için yardım istiyor.
Ne yaparsınız?
Çocuğunuzun suçunu örtmeye yardımcımı olusunuz?
Polisi arayıp çocuğunuzu hapsemi attırırsınız?

Evlattır. Çocuğumu kurtarmaya çalışırım.

bu soruya farazi cevap vereceğim çünkü insan kendi kanından canından olan birisi karşısından durduğunda şuan ki kadar soğuk kanlı ve mantıklı düşünüp karar veremez emin olun...

işlediği suçu örtmem ama cezasını hafifletecek yollar ararım cezasını azaltacak şekilde ona yardımcı olurum ama ört bas etmem çünkü bu gelecekte daha büyük suçlara alet olmasına neden olur

eğer ört bas edersem topluma zararı dokunur
ama ört bas etmezsem benden nefret edebilir yani tek bir kişiye zararı dokunur

İkisinide yapmam ağzına kürekle vururum . :S

Uvv cok zor bi soru. Sonucta o senin evladin ceza cekmesini istemezsin, ama yaptigi kötülügüde sakayamazsin bu daha büyük bi suc, ki zaten nereye kadar saklayabilirsin ki..

Avukat olan dayimla mutlaka cezasini hafifletecek bisiler bi cözümler aramaya calisirim. Ona da bu durumu acik acik guzelce anlatip, kacmanin, ört bas etmenin bi anlami olmadigini anlatirim.

Bişeylerin üstünü örtmenin doğurduğu sonuçları iyi biliyorum insan ne kadar ört pas etmek istemesede bi yerde bişeyler engel oluyor ve zor bi soru gerçekten. ama keşke duyarlı olucaksak sadece canımızdan birine değilde herkese aynı şekilde duyarlı olsak olmıcaksakta gene aynı şekılde herkese karşı olmasak.

Doğru olmak gerek evlat senin canın kanın..
Suçu kapatmaya çalışırım sanırım.

Evlat bile olasa yaptığı suçun neticeleri başka birine zarar vermişse ve zarar vermeye devam edecekse yardımcı olmam , evladım bile olsa.

Birini öldürdüyse bunun neresi örtpas edilir ?
Bir kıza tecavüz ettiyse nasıl korurum ?

Tecavüz dışındaki herşeyin üstünü kapatmak için çabalarım sanırım.

Anamdan zılgıt Babamdan tekme yemiştim.aynı argümana devam.''Biz Babadan böyle gördük''

[YOUTUBE]mLVCpVe643w[/YOUTUBE]

parça enfessss

Evde gebertirim. Eger baskasinin hayatini bilerek mahvettiyse, neyi hakettigi bellidir. Bunun disinda yardim ederim ve arkasinda dururum tabi.

Oturduğum yerden atıp tutmaya gerek yok, böyle bir durum ile karşı karşıya kalmadan kimse sağlıklı bir yorum yapamaz bence.

tabikiside suçunu kapatırım çocucuğumu ele mi vercem :p

Bu başlık altına yazılan yorumların çoğu, potansiyel durumu ortaya koyuyor. İnsanlar liyakati bir türlü anlayamadılar, oldukça vahim ve üzücü olan da bu.

Hali hazirda bi cocugum varken ben cevap veremiyorum, olmayanlar nasil yazabildi sasirdim.
Bazi seyler yasanir plansiz programsiz. Insan normalde asla yapmam dediklerini mevzu evlat olunca yapabilir. Ben cok dogrucu bi insanim, sonunda kendim zarara ugruycak olsam da yalana gitmez dilim. Ama cocugum icin yalan soyler miyim? Belki. Ya da kenara cekilir imtihanindan ders almasini beklerim.

doğmamış çocuğa don biçilmez

Geri