Çocuğunuz 2 yaşına girdi ve her şeyi hızla öğreniyor. Gelişimi için çocuğunuza neler

Konu sahibi son olarak 55 gün önce görüldü

Çocuğunuz 2 yaşına girdi ve her şeyi hızla öğreniyor. Gelişimi için çocuğunuza neler

• Tuvalete kendi başına gitmesini öğretirim

Kullanılan: 0 0.0%
  • Yemeğini kendi kendine yemesini öğretirim

• Büyüklerine saygılı olmayı öğretirim

• Yabancı dil öğretirim

Kullanılan: 1 25.0%
  • Sayıları ve hesap yapmayı öğretirim

• Okumayı öğretirim

• Şarkılar öğretirim

• Yaşına göre oyunlar öğretirim

• Enstrüman çalmayı öğretirim

• Sure ve duaları öğretirim

• Yazmayı öğretirim

• Güzel sözler öğretirim

• Bilgisayar kullanmayı öğretirim

• İleride meslek edinebileceği bir beceriyi öğretirim

• Dövüşmeyi öğretirim

• Bilgisayar oyunlarını öğretirim

• Küfretmeyi öğretirim

• Çok şey öğretmek isterim ama vaktim yok

• Hiçbir şey öğretmem kendi haline bırakırım

• İlgilenmiyorum/ Çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum

• Kullanılan toplam oy
    4
Çocuğunuz 2 yaşına girdi ve her şeyi hızla öğreniyor. Gelişimi için çocuğunuza neler öğretirsiniz?

Doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü ayırt edebilmesini.

Bütün bunlara girişmeden evvel Sigmund Freudun yapısal, topografik ve psikoseksuel kişilik gelişim evrelerini anlatan bi kitap, yazı vs okumak. Çünkü, çocuk psikolojisini bilerek, ileride doğabilecek sorunları önceden görerek çocuğu yetiştirmek sağlıklı bir kişilik gelişimi için daha yerinde bir davranış olur. Hangi yaşta hangi becerileri yapabilecek düzeyde olduğunu bilmez ve öğretmek için diretirseniz çocuk yapamayınca çocukta yetersizlik duyguları oluşacak, özgüven sorunu oluşacaktır.
Psikolojiye uygun şeyler verilmeli çocuğa. 2 yaşında çocuğa asla okuma yazma öğretemezsiniz.
Çok dikkat etmek gerekiyor.

2 yaşında bir çocuğa dil öğretmem.
okuma yazma öğretemem
müzik dinletebilirim ritm duygusunu geliştirebilirim.
mimiklerimle onu eglendirip korkutabilirim
kelimeleri öğretip kitap okuyabilirim.
ondan birşey isteyip yerine getirmesi için cesaretlendiririm Sorumluluk duygusu sosyalleşmesi özgüveni için ciddi katkı saglar

bunun dışında onunla oyun oynayabilirim.

daha fazlasını yapmazdım.

geçen yılki bilgilerimden hatırladığım kadarıyla iki yaş civarı tuvalet eğitimi dönemine denk geliyor. kritik dönem yani. çocuğa her gelişim evresinde, o evrenin yaşantılarını öğretmen lazım. sen iki yaşındaki çocuğa yazı yazmayı, sure ve duaları öğretirsen o çocuktan pek bir şey bekleme ileride. :p

Hobbit'i okuma ve Doctor Who izleme vakti gelmis cok bile gec kalinmistir

3. yaşın sonuna dek psikoseksüel gelişim aşamalarına göre çocuk anal dönemdedir ve bu dönem tuvalet eğitiminin verildiği döneme tekabül eder. bu dönemde ailenin rolü ve tavrı çok önemli zira anal dönem kişiliğin belirlenmesinde çok önemli bir faktöre sahiptir. hurafelerle, dini baskı ile, ödül ve ceza kavramları ile çocuğun olağan gelişimine ket vurulmasın kafi. çocuklar neşesiyle evin her ne kadar maskotu gibi görülse de bir birey olarak yetişmesi hedeflenen canlılardır ve heveslerimizin kurbanı olmamalıdır.

Allah nasip eder de bir çocuk sahibi olursam eğer o yaşlarda ve sonrasında ona kimi değerleri dikte edip başında bir başöğretmen edasıyla sürekli direktif vermek yerine olması gereken değerlere ne kadar sahip olduğuma bakar kendime çeki düzen verir ve beni rol model alacağını bilerek yaşayarak/ görerek öğrenmesini sağlardım. bir de hangi konuda olursa olsun sanırım yalan söylemezdim.

Dövüş, küfür ve bilgisayar harici hepsi.
Okumak ve yazmayı zaten öğretemezsiniz. Ama bunun bi kitap ve kalem olduğunu bilebilir. Ama zorlamadan. Sevdirerek, oyunlar oynatarak. Bu herşey için geçerli. İki yaşındaki bi çocuk o kadar çok şey kapıyor ki bence bu fırsat değerlendirilmeli.
Ağaç yaşken eğilir.

dua öğretirim dua. erken yaşta öğrensin. en azından ALLAH KAÇTIR YAVRUM dediğimde takılıp kalmasın.

Aklima ilk olarak sureler ve dualar geldi. Ama gercekten ogrete bilmek icin, kendimizin de uygulamamiz gerekiyor, o sekilde ogrenirler. Mesela yemek yemeden once 'Bismillah', yemegini bitirdiginde 'Elhamdulillah' demesi. Sofra basinda her gun bunu duyuyor ve goruyorsa, direk aynisini yapar.

Hay cok hos aslinda. Umarim hepimiz iyi bir anne ve baba olabiliriz ve miniklerin yaninda hareketlerimize, laflarimiza dikkat ederek konusuruz.

Yabancı dil ve bir müzik aletini çalmayı öğretirirdim. :)

Geri