Çocuğun eğitimi

Konu sahibi son olarak 2789 gün önce görüldü
Çocuğun eğitimi
Babanın, çocuklarına ilim, edep ve sanat öğretmesi farzdır. Önce, Kur’ân-ı kerim okumasını öğretmelidir. Sonra imanın ve İslamın şartlarını öğretmelidir. Çocuk Kur’ân-ı kerim okumasını ve din bilgisini öğrenmeden mektebe gönderilirse, artık bunları öğrenecek vakit bulamaz. Din düşmanlarının tuzaklarına düşerek, onların yalanlarına, iftiralarına aldanır. Dinsiz ve İslam ahlâkından mahrum olarak yetişir. Dünyada ve ahirette felâketlere sürüklenir. Cemiyete ve millete zararlı olur. Kendine ve başkalarına yapacağı kötülüklerin günahları, anasına babasına da yazılır. Çocuğunu, din bilgilerini öğretmeden önce, kâfirlerin, Hristiyanların mekteplerine göndermenin büyük zararları, (İrşâd-ül-hiyâra fî-tahzîr-il-müslimîn min medârisin-Nasârâ) kitabında uzun yazılıdır.
Ananın, babanın, okutmak ve terbiye etmek için çocuklarını zorlaması lâzımdır. Kadın çocuğunun okumasına, ahlâkına ehemmiyet vermezse, kötü yetiştirirse, erkeğin, (Ben razı değilim. Günahı senin olsun!) demesi, kendisini kurtarmaz. Kötülüğe mâni’ olması lâzımdır. Kadın inat ederek, fitne çıkarsa veya erkekten gizli yaparsa, erkek günahtan kurtulur. (Tam İlmihâl s. 595)

Ananın, babanın, okutmak ve terbiye etmek için çocuklarını zorlaması lâzımdır. Kadın çocuğunun okumasına, ahlâkına ehemmiyet vermezse, kötü yetiştirirse, erkeğin, (Ben razı değilim. Günahı senin olsun!) demesi, kendisini kurtarmaz. Kötülüğe mâni’ olması lâzımdır. Kadın inat ederek, fitne çıkarsa veya erkekten gizli yaparsa, erkek günahtan kurtulur. (Tam İlmihâl s. 595)

Ne saçma cümleler var şurada ..
Kadın neye mani olmalıdır ? Mani olmazsa günahı neden sadece kadına kalır ? Kadın evladını yetiştirirken nasıl fitne çıkarabilir ? Erkekten gizli ne yapar ? Neyi yapar ? Erkeğin günahtan kurtulduğunu hangi ayet hangi sure bildirir ?

İlteber hadi üç dört noktalı cevaplarından birini bekliyorum ..

Bu paylaşım çok sakat
Cumhuriyet karşıtlarının, milli eğitimi akıl yıkama ve dinsizlestirme olarak görüp çocuklara din temelli eğitim verme politikası.

Bunu Kürtler de okulda Türklük pompalaniyor diye ve asimile olmamak adına yapti. Çocukları okutmadi.
Dinciler de merdiven altı kurslara teslim etti çocuklarını

Eğer milli eğitim toptan imam hatiplesirse laikler bu sefer çocukları sistem dışı tutacak gettolasacak.

Saçma sapan bir dunya görüşü bu.
Her şekilde cahil kalırsınız.

Hem ilim irfan diyeceksin hem okullar allahsizlastirir diyeceksin.

Gerçi bu yazı Cumhuriyet yıllarından kalma. Şu an bi anlamı yok.

Geri