Çocuğum Kitap Okumayı Sevmiyor

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Bazı ailelerde sık yaşanan bir durumdur. Ebeveynler çocuklarının kitap okumamasından şikayetçidir. Eğer kitap okumayı sevmeyen bir çocuğa sahip ise bazı aileler, kitap okumayı sevdirmek adına ne gibi alternatif çözüm yolları üretilebilir?

Kitap Yerine Dergi Alsınlar (Tabi Sevdiği Bir Dergi :) )Daima İşe Yarar Benim Annem Öyle Yapardı

karikatürlü kitaplar var ben çocukken çok okurdum :D transformice özellikle..

Çocuk büyürken her zaman kendine bir rol model belirler ve onun gibi olmak ister. Bu babası, annesi ya da aileden bir başka birey olabilir.
Bu yüzden ilk önce çocuğun kendine rol model seçtiği kişi kitap okumalıdır. Evde herkesin kitap okuduğu bir zaman dilimi çocuğun kitaplar hakkında meraklanmasını sağlayacaktır.

En önemlisi ebeveynler rol model oluşturmalı. Şöyle ki; her akşam anne ve baba, çocuklar akşamın belli saatlerinde kitap okuma seansları düzenlerse çocukta gözlem ve taklit yoluyla kitap okuma davranışı gelişecektir. Bir de kitap okuma davranışlarını değişken aralıklı pekistirirseniz kalıcılık sağlarsınız.

Dergi gerçekten de bir çözüm olabilir. Kendimi bildim bileli kitap okumaktan nefret ettim. Ama evde Miço koleksiyonum var, dergi okumaya bayılırdım. Benim tavsiyem aileler asla zorlamamalı, çocuk henüz sevdiği tür kitapları bulamamış demektir. Elbet bir gün bulur ve çok okumaya başlar, benim gibi...

Geri