Çocuğu ağlamasın diye eline telefon veren ebeveynler

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Maalesef gelecekte nasıl bir nesil ile karşılaşacağımız meçhul.
Bugün şahit olduklarım üzerinden gidiyorum.
Anneler veya babalar çocuğu başından salmak için , al çocuğum telefonu yeter ki beni rahatsız etme modu.
Annenin çocuğundan daha önemli işleri var ...Çünkü ev temizlemek çok önemli değil mi ?
Baba uzanıp tv izlemek istiyor... çocuğundan daha önemli çünkü değil mi?

Bizden fazla farkları olmayacak.
Bana da bir kalem ve kağıt verip işleri ile uğraşırdı annem. Ama gözleri bizimkinden önce bozulacak.

valla arkadaşlar o kadar yorucu olabiliyorlar bazen anne baba da biraz nefes almak için veriyor. benim hangi arkadaşım bunu yadırgasa aynısını yaptı. kesin ben de yaparım. o yüzden yadırgamıyorum..

Sabırlı değilseniz hiç bulaşmayın çocuk işine..

Sabırla alakası yok ki. Senin çocukluğunda telefon olmadığı için telefon diye tutturmadın doğal olarak. Şuanki çocukların hepsi telefon ile oynuyor, telefon vasıtasıyla iletişim kuruyor. Ellerinden telefonu, tableti aldığın an buz dolu küvete atmışsın gibi tepki veriyorlar. Sen istediğin kadar verme, akranlarından görüyor ve kendisinin elinde telefon olmadığı sürece onlarla iletişime geçemiyor. Yani tv telefon tabletin en çok zararını çeken biziz ama yine de ara ara da olsa vermek zorundasın. Bak zorundasın diyorum.

İşalla çocuklarınız olduğunda da bon tolofon vormoyorom yo diye yazabilirsiniz. Oğlana 2 gün vermesek üçüncü gün mutlaktan bıçakla geliyor telefonu almaya

Sabırla alakası yok ki. Senin çocukluğunda telefon olmadığı için telefon diye tutturmadın doğal olarak. Şuanki çocukların hepsi telefon ile oynuyor, telefon vasıtasıyla iletişim kuruyor. Ellerinden telefonu, tableti aldığın an buz dolu küvete atmışsın gibi tepki veriyorlar. Sen istediğin kadar verme, akranlarından görüyor ve kendisinin elinde telefon olmadığı sürece onlarla iletişime geçemiyor. Yani tv telefon tabletin en çok zararını çeken biziz ama yine de ara ara da olsa vermek zorundasın. Bak zorundasın diyorum.

İşalla çocuklarınız olduğunda da bon tolofon vormoyorom yo diye yazabilirsiniz. Oğlana 2 gün vermesek üçüncü gün mutlaktan bıçakla geliyor telefonu almaya
Benim çocuğum yok hatem.. kedim var o sayılır mı..

ben yeğenime şey diyorum halacım telefonu açayım da biraz otur allah aşkına diyorum. netfilik varsa olur diyor. işte gelecekteki ebeveynliğim..

@juju, bizimkide youtube canavari. Gercekden iyi hos degil ama vaziyet bu... bunlar teknoloji bebekleri.
ya arkadaş çocuk bu istiyor ve sürekli ağlıyor. hadi 1-2 tamam da insan biyerden sonra vermek zorunda kalıyor. hele bi arkadaşımın bebesi olmazsa yemek yemiyor. tabi alıştırmamak lazım ne kadar az baksa okadar iyi. ama işte mümkün değil sanırım. bebem olunca editlerim..:D

telefonu eline verip kenara çekilmek=işin kolayına kaçmak. bizimkiler yeğenime öyle yapıyor. çocuk gün boyu türkçe-yabancı çizgi filmler izliyor. kendileri böylece rahat rahat takılıyor. çocukla ben ilgilenince o telefon nedense çocuğun aklına gelmiyor. topu çocuklara atmayalım. çocuk istiyor diye bir şey yok, günlük koşturmaca diye çocuğa telefonu verip kenara çekilmek kafa dinlemek var. bu kısım tartışılır.

Son düzenleme:
Geri