Çocuğa Özgüven Nasıl Kazandırabilirim

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
Özgüven bireyin gelişimini pek çok yönlerden etkileyen önemli bir unsurdur. Özgüven eğitimi kazandırılmış bireyle özgüven kazandırılmayan birey gelişim açısından farklı sonuçlar doğuracaktır.
Bir çocuğun özgüven eğitimini alması ve özgüveni kazanabilmesi için neler yapılmalıdır?

1-Çocugunuza "Sen bunu yapamazsın, bu konuda yeteneksizssin, senin yapacağın bir iş değil" tarzı olumsuz, özgüven zedeleyici sözler söylenmemeli. Onu aksine "Sana inanıyorum, güveniyorum, sen bunu yaparsın, senin için çok kolay" tarzı sözlerle onun kendisine güvenmesini sağlamalısınız.

2-Korkularından kaçmasını değil üstüne gitmesini sağlamalısınız.

3-Kendisi ile barışık olmasını sağlamalısınız.

4-Cesaretli olmasını sağlamalısınız.

5-Çocuğunuzun kendisini tanımasını, keşfetmesini sağlamalısınız. Yeteneklerinin farkında olan bir çocuk bunları analitik bir şekilde kullanabilir.

Bunlar tamamen benim fikrimdir. Yaşamsal deneyimler :)

Kendi başına bir şeyler yapmasına izin verin mesela.
Sürekli tersleyip azarlamak çocuğu korkutur.
Takdir etmeyi bilin.
Sosyalleşmesi açısından kendisinden büyük insanlarla konuşmasını sağlayın. Yetişkin gibi davranın.

Yegenimden biliyorum korkutunca hem küsüyor surat asıyor hem de vazgeçiyor hevesinden.

çükün büyük diyin. survivor taner kadar öz güven sahibi olacaktır

Sana inanıyorum, güveniyorum, sen bunu yaparsın, senin için çok kolay
bu kendini baskı altında hissetmesini,onu yapmaya, başarmaya mecbur bırakılmasını sağlamaz mı?

bu kendini baskı altında hissetmesini,onu yapmaya, başarmaya mecbur bırakılmasını sağlamaz mı?

Belki de. Sen ne önerirdinn :)

önerim yok tecrübe diyince merak ettim etkiliyor mu diye.uygulama açısından : )

Geri