Çocuğa okulu sevdirmek için ne yapabilirim?

• Kullanıcı heLen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 273 gün önce görüldü
Genelde tüm aile bireylerinin başına gelen bir olay..
Çocuğa okulu benimsetmek ve derslerine odaklanması için neler yapılabilir ?

Genelde ilk günden sonra evde öğretmen hakkında konuşulur. İçinize sinmeyen tarafları olsa bile çocuğun yanında dile getirmemenizi öneririm.
Sürekli neler yaptınız diye soru yağmuruna tutmak onları kendinizden kaçırabilir. Ölçülü bir şekilde davranmak, anlattıklarından dolayı yargılamamak ve bir başka çocukla kıyaslamamak gerekir.

İlk gün heyecanınızı çocuğa yansıtmayın derim ben. Çünkü o sizden daha çok kaygı içinde olacaktır. Ona, kendisiyle ne kadar gurur duyduğunuzu söyleyin. Okula başlamasının öneminden bahsedebilirsiniz ön hazırlık sürecinde.

Derslerine odaklanma sürecinde de endişeli olmayın. Her çocuk farklıdır. Bireysel farklılıkları göz önünde bulundurun. Gelişim seviyesi aynı sınıftaki diğer çocuğa göre daha yavaş veya hızlı olabilir. Sabır gerekiyor bu konuda. Siz ne kadar yardım ederseniz derslerinde, çocuk o kadar alışır duruma. Bağımsızlık duygusunu kazandırın derim ben.

Şimdiden kolay gelsin.
Çocuklarımızın ileride toplum için hayırlı birer birey olması temennisi ile...

Ona okumazsan şöyle olur, böyle olur demeyin.
Ona matematiğin, sosyalin, fenin, eğlenceli taraflarını gösterin.
Komşu çocuğunu hiç ama hiç tanıtmayın.

valla biz kendi imkanlarımızla sevdik kimse sevdirmedi
bu ne luks arkadaş ya s*ke s*ke gideceksin işte okula bitti :D

Her gün çocuğa 5 yada 10 tl verin hemen severler. Kesin %100 .

Çocuklar eğlenceli ortamları severler.Kendilerini mutlu edecek durumları.Çoğu çocuğumuz,kardeşimiz kendilerini sadece pc de ki oyunlarda mutlu olarak görüyorlar.Siz de dersleri,ödevleri bir oyun gibi göstererek,hem derslerden verim almasını sağlarsınız hem de dersleri sevdirebilirsiniz.

robotmu buyutuluyor illa sevmesimi lazim belki ressam olucak niye bosuna kafa yorsun matematik omrunu yesin

bende hiç sevmezdim, zorla götürürlerdi :T:

Aşık olsun sever.

Geri