climax

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
@yoSun cuğum zevkini yok sayamam ama düzelttim resmi.:)

ahah üye sözlüğü değilmiş, lan bu forumda hangi konu başlıkla alakalı yorumlanıyor :)
Her konu memeye, bilim, tarih öncesi çağlara, aşıya ve siyasete geliyor.
Film için dandik dedik zaten.. akşama profil karartma eylemi mi yapsak acaba..

Klaymex diye okunur klimax diye değil.
Muzikte notanin doruk noktasi
Cinsellikte gelme,
Picsart_22-01-05_15-40-40-487.jpg

Filmi sonunda izleme fırsatım oldu fakat gerçek bir olaydan alınması sebebi ile beklentim daha yüksekti diyebilirim.

Film genel anlamda; insan zihninin karanlık noktalarına ışık tutmuş ve insanın içindeki vahşi güdülere, uygun koşullarda nasıl teslim olabileceğini göstermiş.

Şiddet ve vahşet karşısında, rahatsız edici boyutta bir kayıtsızlık hakim gibi görünse de kullandıkları maddenin etkisi ile kendi iradeleri dışında hareket etmeye mecbur kalmaları oldukça düşündürücüydü. İnsan zihninin bazı uyaranlar ile bu kadar kolay manipüle edilebilmesi, içi içe yaşadığımız toplumdaki her bir bireyin, ne kadar da kolay farklı bir kişiliğe bürünebileceği gerçeği ile yüzleştirdi. Eğlenceli bir etkinlik için bir araya gelen ve birbirini neredeyse hiç tanımayan bu insanların, gösterdikleri şiddet oldukça ürkütücüydü.

İnsan ne kadar gelişmiş koşullara ayak uydurmak zorunda kalırsa kalsın, içindeki vahşi dürtüler ile bağı hiçbir zaman kopmuyor ve koşullar oluştuğu takdirde, insanlığından bile çıkabilecek aşamaya gelebiliyor. Film ise koşulların kurbanı bu insanları, neye göre yargılamak gerektiği konusunda ciddi bir tereddüt yaratmış.

Noe gibi bir yönetmen varsa işin içinde çok daha fazlasını beklerdim ancak yine de izlediğime pişman değilim. Filmde rahatsız edici çok sayıda diyalog ve sahne var, izlemeyi düşünenlere de bu detayı hatırlatalım.

Geri