Cleopatra

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü

Gal Gadot ve Patty Jenkins, Cleopatra Filmi İçin Yeniden Bir Araya Geliyor

Wonder Woman’da birlikte çalışan Gal Gadot ve Patty Jenkins, uzun yıllardır çekilmesi gündemde olan Cleopatra filmi için yeniden bir araya geliyor. Gal Gadot’un Cleopatra’yı canlandıracağı filmin senaryosunu Shutter Island’ın senaristi Laeta Kalogridis yazacak.

Bilindiği üzere Mısır Kraliçesi olarak dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Cleopatra’nın hikâyesi, defalarca sinemaya ya da televizyona uyarlandı. Elizabeth Taylor’ın başrolünde yer aldığı Joseph L. Mankiewicz imzalı 1963 yapımı epik film ise izleyicinin hafızasına kazınan önemli Cleopatra uyarlamalarının başında geliyor.
Elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Cleopatra’nın yaşam öyküsü, aynı hikâyeleri evirip çevirip beğenimize sunan Hollywood’un radarından kaçmadı. İlk kez 2011 yılında bir Cleopatra uyarlamasının çekilmesi için ilk adımlar atılmış, projeyi yönetmesi için David Fincher,Ang Lee,Denis Villeneuve gibi önemli yönetmenlerin ismi geçmişti. Hatta bir dönem sinema kulislerinde Angelina Jolie ve Lady Gaga' nın Cleopatra’yı canlandırması için düşünülen isimler arasında yer aldığına dair haberler çıkmıştı.

Ancak gelinen son noktada projeyle ilgili herhangi bir somut adım atılmadı. Kısa bir süre önce ise filmle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Uzun yıllardır çekilmesi gündemde olan Cleopatra filmi hem yönetmenini hem de başrol oyuncusunu sonunda buldu.

Deadline’ın haberine göre Wonder Women ‘da birlikte çalışan ve iyi bir yönetmen-oyuncu işbirliği kuran Gal Gadot ve Patty Jenkins Cleopatra filmi için yeniden bir araya geliyor.

Cleopatra Filminin Senaryosunu Shutter Island’ın Senaristi Laeta Kalogridis Yazacak

cleopatra-filmloverss.jpg

Gal Gadot’un Cleopatra’yı canlandıracağı, Patty Jenkins’in yönetmenliğini üstleneceği filmin senaryosunu Shutter Island’ın senaristi Laeta Kalogridis kaleme alacak. Son olarak Alita: Battle Angel ve yaratıcısı olduğu Altered Carbon’la adından söz ettiren Kalogridis, Gal Gadot ve Patty Jenkins ile beraber filmin yapımcılığını da üstlenecek.

Peki bu isimlerin aynı çatı altında buluşması nasıl gerçekleşti? Bu özel Kleopatra projesi, daha sonra hikâyeyi araştırmak ve şekillendirmeye başlamak için Laeta Kalogridis’i görevlendiren Gal Gadot’tan çıkan bir fikir olarak başladı. Sonrasında Gal Gadot, Patty Jenkins ve filmin bir diğer yapımcısı Charles Roven, bir Zoom toplantısında bir araya geldi ve böylece projenin çekilmesi yönünde önemli bir adım atıldı. Universal, Apple, Warner Bros., Netflix gibi önemli rakiplerinin arasından sıyrılarak filmin haklarını satın alan Paramount Pictures ise büyük bütçeli bir sinema filmi için kolları sıvadı ve bu noktada proje için bir takvim düzenledi.

patty-jenkins-filmloverss.jpg

Gal Gadot, Kleopatra'nın Beyazlaştırıldığı Eleştirilerine Yanıt Verdi

Kleopatra'nın yine bir Mısırlı tarafından canlandırılmaması olay yarattı.

3180357.jpg

Yıldız oyuncu Gal Gadot, Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra'yı canlandıracak olmasıyla olay yarattı. Gadot'nun rol için seçilmesi kararının, Kleopatra'yı "beyazlaştırmak" olduğu üzerine eleştiriler yapıldı. Gadot da tüm bu tartışmaların üzerine BBC Arabic'e durumu anlattı. Oyuncu, Kleopatra'yı canlandıracak olmasının 'whitewashing' olmadığını söyleyerek savunma yaptı.

VII. Kleopatra, Antik Mısır'ın en ünlü hükümdarlarından biri olarak biliniyor. Milattan önce 69 ile 30 yılları arasında yaşayan kraliçe yine bir filme konu oluyor. Daha önce 1963 yılında bir Cleopatra filmi çekilmiş ve İngiliz oyuncu Elizabeth Taylor başrolünde yer almıştı. Şimdi ise İsrail kökenli Gal Gadot, Cleopatra'ya hayat verecek. Kraliçenin Mısırlı bir oyuncu tarafından canlandırılmaması ırkçılık olarak görülüyor ve bu durum 'whitewashing' olarak adlandırılıyor. Olayın diğer örnekleri, engelli karakterlerin engelli olmayan oyuncular tarafından; LGBTİQ+ karakterlerin heteroseksüel oyuncular tarafından; siyahi karakterlerin beyazlar tarafından canlandırılması üzerine birçok kez ortaya çıkmıştı.

Gal Gadot, gelen eleştirilerle ilgili BBC Arabic'e şu sözleri sarf ederek Cleopatra'yı canlandıracak olmasını savundu:

"Her şeyden önce Cleopatra, Makedonyalıydı. Cleopatra ile uyum sağlayabilecek Makedonyalı bir oyuncu aradık. Bulamadık ve ben de Cleopatra hakkında oldukça tutkuluydum. Tüm dünyada Müslüman, Hristiyan, Katolik, ateist, budist, Yahudi ayrımı gözetmeden edindiğim arkadaşlarım var. İnsan, insandır ve ben Cleopatra'nın mirasını kutlamak, bu hayran olduğum muhteşem tarihi ikonu onurlandırmak istiyorum. Herkes bu filmi yapabilir, herkes öncülük edip bunu çekebilir. Ben de kendi yapacağım film için çok istekliyim."

Gadot'nun da söylediği gibi Cleopatra esasen İskenderiye doğumlu ve Yunan asıllıydı. Babası, Cleopatra 18 yaşındayken öldü. 8 yaşındaki kardeşi tahta geçemeyeceği için Cleopatra kraliçeye dönüştü. Ancak bu konuda kardeşiyle evlenmiş olabileceği ile ilgili tartışmalar da bulunuyor.

Çok iyi bir karakterin çok güzel bir oyuncu tarafından oynanmasının dışında çok iyi bir film olabileceğini düşünüyorum.çok heyecanlı ve merakla beklediğim bir film.

Gal Gadot, Başrolünde Oynayacağı 'Cleopatra' Filmi İle İlgili Detayları Paylaştı

Ünlü yıldız, kendi canlandıracağı Kleopatra karakterinin, sinemadaki daha önceki Kleopatra temsillerinden farklı olacağını belirtti.

The Handmaid's Tale, The Falcon and The Winter Soldier gibi dizilerin yönetmenliğini yapmış olan Kari Skogland tarafından yönetilen ve başrolünde ünlü oyuncu Gal Gadot'nun yer aldığı Cleopatra filminin çekimleri henüz başlamamış olsa da, Gal Gadot'yu tarihin en ünlü kadın imparatorlarından biri olarak izleyecek olmak hayranlarını şimdiden heyecanlandırıyor.

Cleoptra filmi üzerinde uzun zamandır çalışılıyor. Başlangıçta Sony'nin yönetmen Dennis Villeneuve ile gerçekleştirmek istediği proje daha sonra Paramount Pictures tarafından alındı. Başrolde oynaması düşünülen ilk isim Angelina Jolie'ydi fakat Wonder Woman ile tüm dünyada ünlenen Gal Gadot, Jolie'nin yerine başrole getirildi. Filmin yönetmen koltuğunda Wonder Woman filmlerini de yöneten Patty Jenkins oturacaktı fakat geçtiğimiz aylarda, Jenkins programının yoğunluğu nedeniyle filmden ayrıldı. Onun yerine gelen isim ise Kanadalı yönetmen Kari Skogland oldu.

Gal Gadot'lu Cleopatra filmi, 1963 yapımı Elizabeth Taylor ve Richard Burton'lı Kleopatra filminden sonra, ünlü Mısır Kraliçesini anlatan ilk büyük yapım olacak. 1963 tarihli film, En İyi Film dahil olmak üzere 9 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve 4 dalda ödülü kazanmayı başarmıştı. Filmin diğer büyük başarısı Elizabeth Taylor'u Kleopatra olarak hafızalara kazımak oldu.

Gal Gadot, InStyle dergisine verdiği röportajda kendi Kleopatra'sının, Mısır kraliçesinin sinemadaki önceki temsillerinden, özellikle de Elizabeth Taylor'un Kleopatra'sından nasıl farklılaşacağını anlattı. 2023 yılında vizyona girmesi beklenen filmde, yalnızca seksi ve çekici değil aynı zamanda zeki ve stratejik düşünen bir lider göreceğimizi belirten Gadot, filmde "dünyanın şu anda duymaya ihtiyacı olan hikayeyi" anlatacaklarını söyledi.

Gal Gadot'nun film hakkındaki açıklamasının tamamı şu şekilde: "Pek bir şey açıklayamam ama size söyleyebilirim ki Kleopatra hikayesini onurlandıracağız. Onun sadece ne kadar seksi ve çekici olduğunu değil, aynı zamanda ne kadar stratejik ve akıllı olduğunu; bugün içinde yaşadığımız dünya üzerinde ne kadar etkisi olduğunu ve hala ne kadar etkili olduğunu göstereceğiz. Tarih boyunca çekilen tüm Kleopatra filmlerini izledim ama biz dünyanın şimdi duyması gereken hikayeyi anlatıyormuşuz gibi hissediyorum."

1109039.jpg

Günümüzde Cleopatra yaşıyor olsaydı sanırım Elizabeth Taylor'dan sonra Gal Gadot olurdu,kadın çok güzel ve o tarihi mısır kıyafetleri içinde görmeye sabırsızlanıyorum.

bu tarz filmlere biraz skeptik yaklasiyorum. oyuncular gercekten cok guzel, hatta elizabeth taylor'un oyunculugu muthisti, ama madem tarihi gercekler var ve belirli fiziksel ozellikler biliniyor ve kanitlanmis, keske buna yakin oyuncular secseler roller icin, hani tipki belgesellerdeki gibi. kleopatra denilince aklimiza ilk olarak elizabeth taylor geliyo mesela.

Geri