Cizre'deki Öğretmenin Mektubu

Konu sahibi son olarak 3839 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
"Cizre’ de altı yıldır görev yapan bir öğretmen olarak, insanlığımdan utanıyorum. 4 eylül saat 20:00’dan itibaren yürürlüğe konan ve ‘güya benim can güvenliğim için’ sokağa çıkma yasağı yedinci gününde.

İnsanlığımdan utanıyorum. 21’inci yüzyılda devlet halkın yaşadığı yerlere toplarla saldırıyor.

İnsanlığımdan utanıyorum. Dünya 4.5g’yi kullanıyorken burada telefonlar kesik.

İnsanlığımdan utanıyorum. Yaralılar hastaneye götürülemiyor.

İnsanlığımdan utanıyorum. Cenazeler buzdolaplarında bekletiliyor.

İnsanlığımdan utanıyorum. Tüm türkiye buna sağır, kör, dilsiz ve daha utanmam gereken onlarca sebep varken büyük bir patlama sonra, elektrikler kesiliyor. Acaba hangi öğrencim ya da ailesi öldü veya yaralandı.

Akrabasını polisin öldürdüğü çocuğa polisi nasıl sevdirebilirim?
Sokakta öğrencilerim soruyor; ‘Öğretmenim şu öldü ya da şunların evine bomba düştü biliyor musunuz’ diye. Ağlıyorum gözyaşlarımı içime akıtarak.Soruyorlar 'bizim suçumuz ne, biz ne yaptık ki’ diye.”

Devlet yarın bana, bize diğer öğretmenlere diyecek ki; ‘çocuklara vatan, millet, bayrak, polis sevgisi kazandırın’. Arkadaşı, akrabası, abisi, kardeşi öldürülen birine öldürdüğünü düşündüğü birini sevdirebilir miyim? Sevdirebilir misiniz?

Yazacak daha çok acı var. karanlıktayım, karanlıktayız. Kimse var mı diye seslenmeyin. 140 bin insan var, insanlık adına yardım edin…"

KAYNAK

Bu tür olayların da içinde bulunmasından dolayı tercih yapmaktan vazgeçtim, durum çok kötü Allah yardımcıları olsun.

Çocuklara karşı boynumuz ülkece kıldan ince.. Hiç bir suçu yokken bu masum çocukların böyle bir sahneye maruz kalması geleceğimizide etkiliyor elbet.. Ben sadece o öğretmene sesleniyorum.

Be adam, Be kadın, Be insan!
Sen mehmetçik öldüğünde, şehit anası benim yavrumun ne suçu vardı dediğinde aynı mektubu neden yazmadın. Neden gözyaşlarını içine akıtmadında şimdi zırlıyorsun!
İşte ben buna katlanamıyorum..!!!!

Çok çabuk unutuyoruz herşeyi.

Onar onar şehit verirken siz o çocuklara devleti sevdirebiliyor muydunuz diye sormak lazım ...

Orada ki çocuklar bizim geleceğimiz bu ülkenin birer fertleri olacaklar ama çoktan bu lanet olası siyasete alet oldular.

Dramatize edilmiş bir durum , iyi kardeşim çekilsin asker/polis öyleyse ne haliniz varsa görün mü desinler size? O kadar it oraya yerleşirken neredeydi bu halk? Buna göz yumanlar nerede? Böyle saçmalık görmedim ben ya! Peki cizre'de şehit olan asker/polis ailesi,çocuğu,yakınları nasıl sevecek sizleri? al birde burdan yak hoca!

Dramatize edilmiş bir durum , iyi kardeşim çekilsin asker/polis öyleyse ne haliniz varsa görün mü desinler size? O kadar it oraya yerleşirken neredeydi bu halk? Buna göz yumanlar nerede? Böyle saçmalık görmedim ben ya! Peki cizre'de şehit olan asker/polis ailesi,çocuğu,yakınları nasıl sevecek sizleri? al birde burdan yak hoca!

Dramatize edilmis de ne demek? Dramatize edilmemis, gerçekler anlatilmis. Öğretmen çocuklardan bahsediyor; o itleri oraya yerlestiren çocuklar değil. Buna göz yumanlar çocuklar degil. Masumlar değil. Bana sizin bu tavriniz orada yasanilan şeyleri basitlestirmek gibi geliyor.

Bir de sunu anlamak lazim arkadaşlar. Cizre'de sehit olan diyorsun. Asker diyorsun. Asker dostum. Ama orada sivil ölüyor. Hiçbir catismaya girmemis, hiçbir suçu olmayan sivil halk ölüyor. Sakın "nasil suçları yok sokakta polisi yakmaya calisanlar kim o zaman?" Deme. 3 4 şerefsizin yaptığını tüm halka yüklemek sacmaligin en büyüğü. Başka bir sey değil.

Kimse size "gidin cizre halki icin savasin." Demiyor. Sadece orada insanların acı çektiğini kabul edebilin. Ve "dramatize edilmis" demek yerine bu gercekleri her yerde dile getirin. Türk Kürt fark etmez artik kimsenin canı yanmasin.

Dramatize edilmiş bence de ne çabuk unuttular pkk'nın öğretmenlere de kıydığını polis ve askerde onun gibi görevini yapıyor, öğretmenin görevi nasıl eğitmek ve öğretmek ise polis ve askerin görevi de korumak ve tabii korumak için bazen sert önemler alına biliyor

Devlet yarın bana, bize diğer öğretmenlere diyecek ki; ‘çocuklara vatan, millet, bayrak, polis sevgisi kazandırın’

6 yıldır Devlet ne dedi acaba merak ettim şimdi

Tek bi soru aklıma takılıyor .Bu öğretmen (!) neden yüzlerce şehit verdiğimizde böyle haykırmadı ? Öğretmenliğin arkasına sığınıp siyaset yürütülmemeli .Öğretmenlik kutsal bir meslektir....

hoca sokağa çıkma yasağı varken sokağa nasıl cıkıp cocuklarla sohbet ettin.

Cizre icerisinde Pkk yapılanması malum olayı baska yerlere cekmeye calısılıyor bu haberde gecen günkü fotograflar gibi yalan uydurma cıkarsa sasırmam

Bencede tam bir dramatize durumu. çoçukların suçu olmayabilir ama şehit çocklarınında suçu yok. Aslında Tayyibin oğlunun suçu var böyle babası olduğu için.

Dramatize edilmis de ne demek? Dramatize edilmemis, gerçekler anlatilmis. Öğretmen çocuklardan bahsediyor; o itleri oraya yerlestiren çocuklar değil. Buna göz yumanlar çocuklar degil. Masumlar değil. Bana sizin bu tavriniz orada yasanilan şeyleri basitlestirmek gibi geliyor.

Bir de sunu anlamak lazim arkadaşlar. Cizre'de sehit olan diyorsun. Asker diyorsun. Asker dostum. Ama orada sivil ölüyor. Hiçbir catismaya girmemis, hiçbir suçu olmayan sivil halk ölüyor. Sakın "nasil suçları yok sokakta polisi yakmaya calisanlar kim o zaman?" Deme. 3 4 şerefsizin yaptığını tüm halka yüklemek sacmaligin en büyüğü. Başka bir sey değil.

Kimse size "gidin cizre halki icin savasin." Demiyor. Sadece orada insanların acı çektiğini kabul edebilin. Ve "dramatize edilmis" demek yerine bu gercekleri her yerde dile getirin. Türk Kürt fark etmez artik kimsenin canı yanmasin.

Söyler misin bana asker/polis ne yapsın? Sokağa cıkma yasağı getirilerek zaten sivil halka zarar gelmesi olabildiğince engellemeye çalışılmış. Kaza eseri hadi mermi sekmiş gelmiş , buna birşey diyemem. Diyorlar ki ; Asker/Polis sivil vatandaşları hedef alıyor. E iyi de arkadaşım orada silah gücü kullanan sadece bunlar mı? Güvenlik güçlerinin attığı mühimmat ile yaşamını kaybettiği ne malüm? Üstelik Asker diyorsun. Asker dostum. tabiri nedir? Asker insan değil mi? Ölmek için mi yaratılmış? 8-10 it vursun şehit etsin diye mi gitmiş oraya?

Bugün Cizre'nin bu hale gelmesinin tek sebebi ; PKK'ya göz yumulması , olumşumlara sessiz kalınması hatta yardım edilmesi. Büyüklerin cezasını kücükler de çekiyor. Filler tepişir olan çimenlere olur hesabı. Gerçek olan birşey var ki ; Dünya'da hiç bir devlet böyle silahlı terör örgütlerine sessiz sedasız kalmaz! Önce sizde bunu kabullenin. Tayyibi ve izlediği politikayı zerre sevmem. Savunduğum kısım ; Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası ve bölünmez bütünlüğüdür. Şuan Cizre'de ve diğer Doğu/Güneydoğu illerinde/ilçelerinde bu duruma kasıt vardır. Üstelik orada görevini yapan asker/polis zaten Cizre halkının güvenliği için savaşıyor.

İnsanligindan utanmaya devam et o halde.

ekşi deki yazarlar olsa
şöyle derdi
bkn susar mısın öğretmen şu an ağlıyor

eXtreme
Ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum. Konuyu farklı bir yere çekmişsin. "Asker insan değil, ölmek için orada." ne demek? Tabiki de böyle bir şey söylemedim. Söylemem de. Asker ile sivil arasındaki farkı da ben mi anlatayım? Bilmiyor musun dostum bu farkı?

"Bizim çocuklarımızın suçu neydi?"
Şehit çocuklarının suçu neydi?" Diyorsunuz.

Bu nasıl bir mantık arkadaşlar? Yani o çocuklar şehit oldu, şehitlerin çocukları babasız kaldı diye şimdi de o çocukların mı acı cekmesi gerekiyor? Öğretmenin şehit çocukları için de haykırmadığını nereden biliyorsunuz? Siz ne yaptınız? "Bizim insanımız öldü, onlar da ölsün." demekten başka ne yaptınız?

Asıl suçluyu göremedikçe, öç alma peşinde koştukça, "biz öldük,onlar da ölsün." düşüncesiyle daha çok insan katledilir bu ülkede. Ben size asıl suçluyu söyleyeyim mi?
Asıl suçlu; Teröristlerle masaya oturan kahpelerdir. Hala utanmadan "evlatlarımızı feda etmeye hazırız." diyen hırsızlardır. Şehit babasına "karakteri bozuk" diyen yolsuzlardır. Asıl suçlu; bunların peşinden koşan kandan beslenen faşistlerdir.

Sıkıyorsa bunlara karşı çıkalım. Küçücük masum çocuklar üzerinden siyaset yapan o öğretmen değil, siz olmayasınız?

Asker orda ne arıyor peki. Kanı bozuk ermeni köpeklerinin yüzünden. Halk neden teröristleri ihbar etmiyor. Neden oraya hendek kazılarak Askere Polise tuzak kurulup Şehit ediliyorlar. Hemen her evden neden Askere Polise kahpece silah sıkılıyor. o halde oradakileri düşünmem ben. Askeri Polisi ve Şehit ailesini düşünürüm. Neden batıdakiler doğuya giderken hayatlarını tehlikede görüyorlar. Ama doğunun herhangibiryerinden bir vatandaş batıya gittiği zaman kendinin hayatını tehlikede görmüyor.

Yani terör propagandası yaparak pkk ve destekçilerini haklı çıkarmayın. Son pkk köpeği ve destekçileri geberinceye kadar herşey olur ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri