Çivileme

Konu sahibi son olarak 52 gün önce görüldü
Laf anlatmaya çalışmak bir sığıra .. Duyurmaya çalışmak gibi oluyor sağıra ..

Çakal’ın gölgesi, Arslan’ın ayak izi kadar korkutucu değildir .. Arslan’ın ardından uluyan çakal ise ancak ve ancak sefildir ..

Dansöz bile kıvıramaz, karaktersiz olan kadar ..
Ne deseniz kâr etmez boşuna caka satar ..

Güzel insan tebessüm eder, özel insan tebessüme değer ..
Vur sırtına eyeri, karşında ki eşek sırıtıyorsa eğer ..

Öküzün trene baktığı gibi bakar vede böğürür bir yandan ..
Rab idrak nasip etmemişse boşa harcanır bu öküzlere onca zaman ..

Beyni artık olanın ağzında bok olur ..
Karakterinde döneklik ruhunda çok olur ..
Bir de cahilse ve basmıyorsa kafası ..
O beyne giden oksijende günü gelir yok olur ..

Bir ilüzyon hapishanesinin içindeyiz .. Algılamamız gereken ama fark edemediğimiz şeyler varken gözümüzü bile kırpmadan Şeytan'ın gösterisini izlemekle meşgulüz .. İçimde bir adamın bu durumdan rahatsız olduğu kesin ama dışımda ki hayvan yaşadığı dünyadan emin ..

Hakikaten nedir bahanemiz? Eee şeyy kem küm ..
Anlamıyorum ki neyimize güveniriz? Eninde sonunda gelecek ölüm ..

Azraili görsek ölü taklidi yapacak kadar malız..

Üç gün önce eve giderken yolda bir baktım hemen yanımda bir çocuk, benimle birlikte yürüyor ..
Çocuğun boyu belimin biraz üstü, hafif kumral ve taş çatlasın 10 yaşlarında ..
Şaşırdığım kısım ise çocuğun yüklendiği damacanaya olmuştu ..
Evet evet 10 yaşında bir çocuk 19 kiloluk damacanayı omuzlamış zorlukla götürmeye çalışıyordu ..
" Oğlum bu ne " diye sordum ister istemez .. Bozuk Türkçesiyle " su götürmek abi " diye cevapladı beni ..
Belli ki bir su istasyonunda ekmeğinin peşinde çalışıyordu yavrum ..
" Ver bana ver " diyerek elinden aldım damacanayı .. Yüklendim omzuma, nasılsa aynı yol üzerinde gidiyorduk ..
Bu arada yaşını ve ne yaptığını sordum kendisine .. Tahmin ettiğim gibi tam on yaşındaymış ve Suriyeliymiş .. Bir su istasyonunda evinin geçimi için çalışıyormuş ve damacanayı o istasyonda ki sığır patronu yüklemiş buna .. Hani sorsan o herife bir de kasıla kasıla " daha ne istiyorsunuz iş verdim işte " diye de böbürlenir bir ihtimal ..
Yürümeye ve bir yandan da sohbet etmeye devam ediyoruz ama bu arada benim sağ omzum çöktü çökecek .. Yahu ben bile 19 kiloyu taşırken bel altımdan nefes vermeye başlamışım kaldı ki bu çocuk nasıl taşımaya devam edecekti bu ağırlığı diye düşünmeden edemiyordum ..
Dilimin ucunda küfürsel cümleler filizlenmeye başlamış, çocuğun patronuna mı yoksa lanet olası dünya düzenine mi söveyim bilememiştim ..
Neyse sonunda ben evimin olduğu sokağa gelince durdum ve çocuğa " benden bu kadar delikanlı " dedim .. Bunu söylerken bir yandan da cebimi karıştırmıştım zira çocuğa bir miktar harçlık vermek niyetindeydim ama vermedim .. Bozukluk diyebileceğim miktardan fazlasını görünce nefsim " saçmalama oğluuum koy o paranı cebine " diye telkini vermişti yarım aklıma ..
Çocuk yarım yamalak bir teşekkür ederek bana, tekrar sırtlandı damacanayı ve yoluna devam eti ..
Ben mi ? Bense en azından kime küfredeceğimi bulmuş ve kendime söve söve evin yolunu tutmuştum ..

Cibiliyeti bozuk hele çekil önümden ..
Basıp da geçmeyeyim ruhunda ki pislikten ..
Ha sen havlamışsın ha köpek yerinden ..
Aranızda ki fark, it bile cesurdur senden ..

İman ile dolu olmayanlarda bulunur boş azık ..
Dilleri başka amelleri başka böylelerinde yazık ..
Şeytanın oyuncağı olmuşlar, nefislerin kuklası ..
Cehennemin en kötü yeri bekliyor seni ey münafık ..

Zürriyeti belli değil kaldı ki adam olsun ..
Çocuk desem çocuk değil iyisi mi adı ahmak olsun ..

Domuz dölünden yapılma karakterin cesur olabilme ihtimali var mı ? Elbette hayır .. Travesti ruhu ona bunu hiç bir zaman öğretmediği için her zaman ki ezik ve pislik haliyle bir korkak gibi davranmaya devam edecek .. Kısmen eğlenceli bir yanı da var aslında soytarının ..
Velhasılı gündelik yaşantımın kenarında açan bir çiçek olmasını beklemiyorum elbette ama hiç değilse manda pisliği kadar değeri olsa yine bir işe yaramış olurdu ..
İbretlik vaka ..

Üstü kapalı tehditleri çikolata kaplı pişmaniye niyetine yiyesim geliyor bazen

Yüzünüze kaş göz çizdiğiniz karakteriniz en küçük sululukta dağılıyor .. Siz duymasanız da kişiliğiniz " ben samimiyetsizim " diye bağırıyor ..

Bir ölüme bakar bitmesi bunca yalanın .. Fark etmeli artık bunu geride kalanın ..

Ne dense boştur sığıra laf gitse de kulağa ..
Bağlantısı yoktur beyinle yankı yapar boşlukta ..
Cahilin kötüsü bir de ukala olunca ..
Üzülmemek elde değil böylesi salağa ..

İnsanları kandırmak, kandırıldıklarına ikna etmekten çok daha kolaydır ..
- Alıntı -

Geri