Çirkinlik moda olabilir mi?

Konu sahibi son olarak 2092 gün önce görüldü
Niye insan kendini bile bile bu duruma sokmak ister ki moda anlayışı çok ters bana göre.
Kendini olduğun gibi kabullenmek başka, kendini bu duruma getirmek çok başka.

Nesi var kadınların mis gibi ikisi de.

Kız mı bunlar.
yani insanları çirkin güzel diye ayırmak pek hoş değil ama bunlar bile bile yapmışlar.o kaşlar ne bacım.

Kız mı bunlar.
yani insanları çirkin güzel diye ayırmak pek hoş değil ama bunlar bile bile yapmışlar.o kaşlar ne bacım.

Kıskanıyor olduğun belli Yarma! Kemençe gibi kaşı var kadının, erkekler böyle seviyor, hafif kavis verse daha iyiymiş.:b4qPgY:

Kıskanıyor olduğun belli Yarma! Kemençe gibi kaşı var kadının, erkekler böyle seviyor, hafif kavis verse daha iyiymiş.:b4qPgY:

kıskandığımı belli etmemem lazım :b4qPgY:
yok kalın kaş güzelde bunlarda ne bilim sjsxd memeleri bile yok gibi :mnyk:

bence baska seye vurgu yapmak istemis olabilirler, iyi dusunelim, son zamanlarda butun kadinlarin dudaklari kaslari, elmacik kemikleri, burunlari estetikle birbrine benzemeye baslamadi mi ? En son bir Afrika defilesi izledim muhtesemdi, podyumda dans ederek giris yapan guler yuzlu hanimlar, bedenleri sifir degil ama sisman da degiller ( ayni insan gibi insana benzeyen ) dedim icinden iste buuu, iste aradigim moda.

Gucci'nin bu tarz mankenlerle çalışıyor olmasının alt metni "standartlara uymaya çalışmayın, kendinizi olduğunuz gibi sevin ve tektipleşmeyin" şeklinde. Nilüfer'in de dediği gibi. Çirkinliği moda yapmaktan ziyade güzel ve çirkin ayrımının yanlışlığına vurgu yapma ve "kadın kadındır" deme gayesi. Böylelikle hem kadından yana tavır koyarak sosyal bir mesaj veriyor -ki bu çoğu zaman kazandırır- hem de Türkiye'deki x bir forumda dahi kendinden bahsettirerek reklamını yapıyor. Modacılığın da olmazsa olmazı marka bilinirliğini korumak, adından söz ettirebilmek değil midir zaten?

Cirkinlik bir olgu zaten.
Moda olup olmamasi cokta tın yani.
Zevk meselesi.

"Zaten güzellik basit bir şeydir, olağandışı olan çirkinliktir ve tüm ateşli hayal güçleri, şehvet oyunlarında, şüphesiz olağandışı olanı seçerler. Güzellik, tazelik, basit anlamıyla asla çarpıcı olmaz. Çirkinlik, çürümüşlük çok daha sert bir darbe yaratır, çok daha güçlü sarsar; buna göre tahrik de çok daha canlı olur. "

Marquis de Sade'da bunu söylemiş.

Gucci'nin o moda bakışına göre de bu fazla. Çirkin olursun ama bakımlı olursun, ne hoş kadın denir. Öyle tanıdığım çok kadın var. Ama bu ne abi! Kaş felan... orman kaçkını gibi...

güzellik geçicidir, çirkinlik baki kalır.

Çok makyajın veya estetiğin eleştirisini böyle yapmak bana göre olmamış. Sonuçta bu da doğal değil, çirkinlik vermek için uğraşılmış bir ermeni ve bir izlanda taraflarından kadın görüyorum. Nasıl güzellik için ekstra çaba varsa, bunlarda çirkinlik için sarfetmiş onu. Olduğu gibiyi sunan markalar daha iyi yapıyor gibi. Sade, makyajsız, zayıf kuzeyli kızlar.

Son düzenleme:
Uzun zamandır kalıplaşmış güzellik anlayışının dışına çıkmış mankenler ile çalışmakta Gucci markası yeni bir haber değil ki göreceli olan bir şeyin ''çirkinlik'' olarak adlandırılması da aşırı garip.

Geri