Çirkin erkek seven kadın

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
güzele herkes bakar
cirkine herkes bakmadigi icin tek benimdir algisi var

Beni bulsun bi zahmet .p

@Klaus

Ekşi Alıntı klasörüne taşıdım konuyu ve yeni konu olursa lütfen o bölüme açalım.

Çirkin erkek yoktur ancak çekici olmayan erkek olabilir, tıpkı çekici olmayan kadınlar olduğu gibi...
Her güzel / yakışıklı insan herkese çekici gelmez.

Çirkin erkek sevmek değil de çoğu kadının yakışıklı gördüğü erkeği, çekici bulmayan kadınlar vardır ve bu sebeple şayet kadın güzelse "Güzel bir kadının böyle çirkin bir erkekle ne işi var?" diye şaşıranlar çıkıyor ancak herkesin güzellik / çekicilik algısı farklıdır ve kendi bakış açılarına göre değerlendirip yanılmış oluyorlar.

o cirkine ha bide benim gözümle bakabilseniz

@Klaus

Ekşi Alıntı klasörüne taşıdım konuyu ve yeni konu olursa lütfen o bölüme açalım.

Çirkin erkek yoktur ancak çekici olmayan erkek olabilir, tıpkı çekici olmayan kadınlar olduğu gibi...
Her güzel / yakışıklı insan herkese çekici gelmez.

Çirkin erkek sevmek değil de çoğu kadının yakışıklı gördüğü erkeği, çekici bulmayan kadınlar vardır ve bu sebeple şayet kadın güzelse "Güzel bir kadının böyle çirkin bir erkekle ne işi var?" diye şaşıranlar çıkıyor ancak herkesin güzellik / çekicilik algısı farklıdır ve kendi bakış açılarına göre değerlendirip yanılmış oluyorlar.
Yani bu olay ne kadar, nereye kadar göreceli olabilir .((

Yani bu olay ne kadar, nereye kadar göreceli olabilir .((
Oldukça göreceli aslında...

Üniversitede bir arkadaşım vardı ve kendini çok çirkin görür, kızlara hiç yaklaşmazdı fakat sonradan iş hayatında tanıştığı, güzel bir Rus kızı ile evlendi ve ilk kız aşık olmuştu

çirkin erkeğin ya da kadının açlığı doyurucu olur.

Oldukça göreceli aslında...

Üniversitede bir arkadaşım vardı ve kendini çok çirkin görür, kızlara hiç yaklaşmazdı fakat sonradan iş hayatında tanıştığı, güzel bir Rus kızı ile evlendi ve ilk kız aşık olmuştu
1-2 istisna güzellik algısının bu derece göreceli olduğunun kanıtı mıdır peki? Genel geçer bir güzellik yok mudur? .d

1-2 istisna güzellik algısının bu derece göreceli olduğunun kanıtı mıdır peki? Genel geçer bir güzellik yok mudur? .d
Dayatılan bir güzellik ve estetik algısı elbette var. İnsanların çoğunun beyninde, yapay bir algı oluşturup içgüdüsel seçim yapmalarına fırsat vermiyorlar. Bu yanlış yönlendirme ile çoğu insan aslında çekici bulduğu birini, başkalarının yargısı nedeni ile ilk baştan eliyor çünkü etraftan sürekli "Ne buldun bu kişide?" baskısı geliyor.

Sonuç olarak; yakışıklı ya da güzel insanlar aynı zamanda herkese çekici gelmeyebilir.

Kim nasıl istiyorsa seçimini o yönde yapmalı ancak başkalarının düşüncesi ile değil, kendi kararı ile bu seçimi yapmalıdır. Onu anlatmaya çalıştım.

Dayatılan bir güzellik ve estetik algısı elbette var. İnsanların çoğunun beyninde, yapay bir algı oluşturup içgüdüsel seçim yapmalarına fırsat vermiyorlar maalesef. Bu yanlış yönlendirme ile çoğu insan aslında çekici bulduğu birini başkalarının yargısı nedeni ile ilk baştan eliyor çünkü etraftan sürekli ne buldun bu kişide baskısı geliyor.

Sonuç olarak yakışıklı ya da güzel insanlar aynı zamanda herkese çekici gelmeyebilir.

Kim nasıl istiyorsa seçimini o yönde yapmalı ancak başkalarının düşüncesi ile değil, kendi kararı ile bu seçimi yapmalıdır. Onu anlatmaya çalıştım.
Dayatılanın dışında biyolojik etmenler de var, hepsinin temeli üreme içgüdüsüne indirgendiği için belirli fiziksel özelliklere sahip kadın ve erkeklerin genel geçer bir güzelliğe sahip olduğunu vardayabiliriz o zaman .d

onun dışında ben senin fikrini merak ettim .d

Açık söylemek gerekirse @aegishjalmur bana her yakışıklı çekici gelmiyor ancak hayatıma giren hiçbir erkek de çirkin değildi hatta çok ilgi gören kişilerdi ancak zaman zaman kendini çok beğenmeyen bazı erkekleri, biraz tanıdıkça çekici bulduğum da olmuştur.

Geri