Cırcır böceği nasıl susturulur?

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
Yazın git gide yaklaşmasıyla Cırcır böceklerin aktiflik olasılığı da artmaktadır.Cırcır böcekleri özellikle köy yerlerinde geceleri insanların uyku düzenini alt üst edebilmektedir.Cırcır böceğini daha doğrusu böceklerini susturmak için ilaçlamak gerekmektedir fakat ne yazık ki gece öttüklerinden,gündüz saklandıklarından bulundukları yeri tespit etmek oldukça güçtür.Bu sebepten stres azaltıcı ve uyku hali getirici çaylar,ya da ilaçlar vb. tavsiye edilmektedir.

Bkz: Cırcır böceği sesi

[YOUTUBE]0RJ2yL5ODKA[/YOUTUBE]

Bazen susmak bilmiyorlar gerçekten ama yine de seviyorum geceye ortak olmasını:tatlı:

Cok circir ettiklerinde catlayip ölürler bu özelliğin insanoğluna verilmemesi manidar

Bal Porsuğu uzmanlık alanin.d

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

geceleri harika bir ses hele seslikde ruzgarda esiyorsa
susturulmamali circirlar :)

Patlatırdık biz kucukken icinden iğrenç bir sıvı akardi :bekle dogal olarak ölünce susuyorlar :/

Olimpos'ta cırcır böceklerinin sesiyle uyanırdım. O ses bana huzur veriyor. İnsana kendini ait olduğu doğanın bir parçası olduğunu hissediyor. Doğayı dinledikçe dinginleşiyorsun.

Şehrin trafiği, korna sesleri insan gürültüsüne cırcır böceğini tercih ederim.

Özellikle köyde denk geldiğim ve gecenin yarısı uyandığımda yıldızlarla birlikte sesleri uyum halinde olan bocukler :) öldürmeyi susturmayin dinlendirici etkisi var bence :)

kırlık yerlerde duyduğum var durdurulması imkansız nasıl görülcekki küçücük bi böcük :D

Niye susturuyoruz doğaya karışmaya ne meraklıyız

Geri