Cinsiyet değişimi

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 887 gün önce görüldü
Cinsiyet değişimi hakkında neler düşünüyorsunuz ? Sizce Cinsiyet değiştiren insanlara saygı duyulmalı mı ? bir erkeğin kadın, bir kadının erkek olmasını inancınız gereği nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Ben cok hos bakmiyorum acikcasi. Tepki toplayabilirim ama ruhsal bir hastalik oldugunu, maddi, manevi tedavi edilmelisi gerektigini düsünüyorum.

Tiksindirici buluyorum :S

Ben karşıyım buna. Hatta estetik ameliyatına da karşıyım. Nasıl yaratılmışsan öyle kalmalısın.

Arkadaşlar doğuştan çift cinsiyetlilerde var bu hormonsal bi mesele erkek olup ömrü boyunca hiç bi kıza ilgi duymayıyor ve cinsiyet değişimine olan bakış açısınıda düşünerek yaptıramıyor veee malum şeylerden ötürü kendi hayatını mahvediyor bu kızlar içinde geçerli o nedenle ben karşı dğeilim...

asla karsi degilim herkes istedigi gibi yasamali mutlu oldugu gibi

@Smyrna az demedi bana keşke erkek olsam diye bu konu altında seni görmek güzel Sarı :D:D:D

Bu arada bu olay bana Ters :D:D:D

o da bir hastalık tedavi edilmesi şart bence...

İnsanları bunu için sorgulamak doğru olmaz.
Cinsiyet değiştiren biriyle arkadaş bile olabilirim.
Cinsiyetine göre veya değişimine göre yargılamak oldukça yanlış.

Aa bak canım çok sıkıldı gideyım de bı cınsıyet degıstırım dıye degıstırmıcene gore sıkıntı yok .

Cinsiyet değişimine karşıyım.
Allahın Yarattığı şekilde kalmalıyız.Evet hormonal bişey belki ama tedavi edilmeli.Cinsiyet değiştirmemeli..

Bence bu bir hastalık aşılabilen bir hastalık . Bir insan kendini erkek yerine yada kadın yerine koyuyor kendini öyle düşünüyor bu bir sapıksı bir saplantıdır . İnsanlar düşünmek istemediklerini düşünmez . İradeni kontrol ettiğin sürece bu saplantılardan insan kurtulur .

Bu yönelimin -ki yönelim demek bile saçma.- bir hastalıklı düşünce,sapkınlık olarak görülmesini yanlış buluyorum önce.
Bu insanlar doğduğundan beri erkek bedenine hapsolmuş kız/kadın bedenine hapsolmuş erkek. Ve bu iş dayanılmaz bir hal aldığında da çok acılı olduğu söylenen ameliyatlara bile gözleri kapalı karar verip,o çileli işlere katlanabiliyorlar.
Hormonel bir durum olduğunu ve doğuştan geldiğini biliyorum fakat tedavisi var mı,yok mu pek bilgim yok. Ama bence yoktur ki bu yolları seçiyorlardır.

Saygı duyuyorum,hayat onun.

Bu kimseler sırf fantezi olsun diye cinsiyet değiştirmiyolar heralde? Cinsiyet değiştirme operasyonu çok uzun bir süreç.Psikiyatrik tedavi,hormon tedavisi en son cinsiyet değiştirme ameliyatı.Dolayısıyla hemen öyle karar verilip uygulatılan bişey değil.Bunun hormonal bir durum olduğunu da göz önüne alıp saygı duymaktan başka bişey düşmez bize.

Geçenlerde bununla ilgili bir konu açmıştım ama pek kimse bakmamış. Bir kadın söyle bir cümle kullanmış. Biz Kadın bedeninde doğmuş erkekleriz. Zor bir durum. Kimse böyle bir durum içinde doğmak istemez ve kimse keyfi olarak cinsiyet değiştirmez. Bence bir mahsuru yok.
Toplum olarak bu insanların dışlanması çok kötü, bu yüzden kötü işlerle meşgul oluyorlar, ve hiç biri bundan memnun değil. Onlarında istediği sıradan bir hayat.

Mevla bu insanları böyle yaratmış ise mutlaka bir sebebi vardır diye dini boyuttan baktığımda, İran'da cinsiyet değişimine izin verilmesinde bir sakınca yoktur fetvası çıkarılmış. Mutlaka bir dini kritere göre çıkarmıştırlar. Ülkemizde bununla ilgili bir çalışma olmaması da yazık.

Hormon bozukluğu veya başka tıbbi bir hastalık olmadığı sürece yani zevk için cinsiyet değiştirilmesine karşıyım doğal olarak. Fakat; duygusal yada hormonal bozukluk varsa ve cinsiyet değişimi söz konusu ise bunu gayet doğal karşılarım. Ki bence olması gerekende bu.

ben uçmak istiyorum diye kendimi biryerden atmadığım sürece herkesin bir sınavı vardır ve bunu yaşar ama kabul etmemek tercih meselesidir ..bunun için yargılanacağı bir yer mutlaka olucaktır ama cinsiyet değişimine karşı çıkana gerici veya bu kararı verene ufku açık,medeni diyen düşünce sistemini cinsiyet değiştirenden daha çok şaşarım!!!

zevk icin kimse cinsiyet degistirmez insanin icinde buyuk yara vardir baska cozum bulamayip umitsizlige kapilmistir ve bunu yapmaya karar vermistir

Asla karşı degilim.
Bu istek kişinin elinde olan bir şey olsa dur ben 'asi'yim herkese inat cinsiyet değişim demez elbet.
Kişi kendini nasıl mutlu hissediyorsa öyle davranmalıdır. Empati kurulmalı bu hususta. Karşındaki kişi sana iradesiz gelmesin elbette iradesi var. Ama bu hayat onun buütün hayatını iradesine sahip çıkarak geçirmek istemez. Mutlu geçirmek ister. Empati...

Cinsiyet değişimi hakkında neler düşünüyorsunuz?

-Bir kadın gibi hisseden erkek bedeninde, bir erkek gibi hisseden de kadın bedeninde kalıp hayatını çürütmemelidir, ihtiyaç duyan insanlar mevcut hallerinden 'sıkıldıkları' için cinsiyet değişmiyorlar.

Sizce Cinsiyet değiştiren insanlara saygı duyulmalı mı?

-Saygı duymak' eylemi yanlış kullanılmakta. Bu ve bu gibi durumlar üzerinde hoşgörülü olunur, tahammül edilir, destekci olunur vs. Her karşıt şeye saygı duymak ya da saygı göstermek' eylemlerini tekrarlayıp durmayın.

bir erkeğin kadın, bir kadının erkek olmasını inancınız gereği nasıl değerlendiriyorsunuz ?

-İnançlarla işim yok.

Geri