Cinselliği Tabulaştıran Toplumların Geri Kalmaları Tesadüften İbaret mi?

Konu sahibi son olarak 195 gün önce görüldü
Evet arkadaşlar. :emoji_thinking:
(Konuyu başka bir yerde gördüm ve içeriği ilgimi çektiği için burdada açmak istedim.)
Sizce geri kalmanın sebeplerinden biri cinselliği tabulaştırmak olabilir mi? Yoksa toplumların geri kalmasının asıl nedenleri başka sebepler mi?

Sebep din.
Yobaz Katolik aile ne kadar ilerleyecek. Adı üzerinde gerici. E bunlarda cinsellik de tabu zaten.

Yani eşyanın tabiatı gereği oluşan durum.

Sebep cinselliğin tabu olması değil dinler, dogmalar. Cinsel organa vurulan kilit değil de beyne vurulan kilit engelliyor gelişmeyi

Cinsellik de yemek, uyumak gibi fiziksel bir ihtiyaç. Bu biçimde göremeyecek beyinler ileri düşünceler için de yol alamayabilir.
Başlıktaki içerik hipotez aşamasından öteye gidemese de geçerliği olan bir düşünce.
Cinselliğinizle kaliteli üremeler gerçekleştirin lütfen; nicelik değil nitelik önemli. Devletlerin böyle politikaları olmalı, mesela sınavlarda ilk 5 bine girenleri çocuk yapmak için teşvik etmeli.

Bu başlık Türkiye için geçerli olamaz çünkü, son 18 yılda hayatın her alanında en yüksek düzeyde geliştik.

kim neyi yasaklayıp tabulaştırıyorsa ona aç zaten.

Birkaç saat önce ofise bir emmi geldi. Benim tabuma yan komşu tecavüz etmiş dedi. Tecviz sınırını aşmış dedi. Ben de başladım ver yansın etmeye. Lanet olsun tabulara. Bu tabular yıkılmak içindir. Allah kahretmesin bu tabuları dedim. Sonra birlikte tabu kadasto müdürlüğüne gittik.

Cinsellik toplumumuzda konuşulmaktan utanılan ve çekinilen bir konu halinde.
Geri kalmışlık cinsellikten ibaret midir bilemem. Ama toplumumuzda oluşan tabuları yıkmak pek mümkün değil.

dinin yoğun yaşandığı yerler de seks eksikliği hiç göze batacak şekilde değil.
dinle yada sevişme sıklığı ile gelişmenin alakası olduğunu sanmıyorum.

tamamen çevresel etkiler, biz gittiğimiz her yere ağaç diker peyzaj yaparız ama güneyliler bunu yapmaz.

ne gördüysen o olursun, kabuğundan çıktığında ise gittiğin yere uyarsın.

Biz de (Türkiye de) cinsellik bir tabu değil ki.

Her muhabbet bir yerden sonra cinselliğe kayar. Hatta yersiz olarak bile çok sık kullanılır. Mesele ben hepinizin A...
Ama Türkiye de şöyle bir sorun var. Cinsler kendi aralarında yaşıyor. Düğünlerde bile bu böyle. Otobüs bileti alırken bu böyle.
Hatta kendini modern olarak tanımlayan veya kendisini öyle algılayan insanlarda bile bu var.

Bir otobüs yolculunğunda bunu yaşamıştım. Yanımdaki yere bilet aldığını gören makyajlı ve dekolteli giyimli bayan, beni görünce otobüsten hiç bir şey demeden indi ve biletini iptal ettirdi. Oysa ben onu yiyecek değildim.

Ülkeler cinsellikleri ile gelişmiyor. İlim ile gelişiyor. Sizler de bu kafayla istediğiniz kadar Avrupa yalakası olun, Amerika yalakası olun, sizden hiç bir şey olmaz.

Geri