CİNNİA İfrit'in Diyeti

• Kullanıcı EkSen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sinema ve Dizi Haberleri
Konu sahibi son olarak 45 gün önce görüldü
Çekimleri on beş gün önce biten filmin resmi instagram sayfası .. Kamera arkası resimlere buradan ulaşabilirsiniz ..

Buda Facebook da ki resmi sayfası ..

https://www.facebook.com/pages/Ifritin-Diyeti-Cinnia/380296165514052?ref=aymt_homepage_panel

Cin temalı korku filmi yapmak isteyen üç gencin başından geçen dehşet verici olayların ele alındığı “ İfriti’in Diyeti Cinnia “ filmi gerçekten gerçeklerden kurgulanarak hazırlanmıştır.
Üç yakın arkadaş bir film yapmaya kalkışırlarsa, üstelik konusu da Cinler olursa ve bunun için tanımadıkları bir Mühr-ü Vekilin yardımını isterlerse SONUÇ ne olur sizce ?
Murat ve Yusuf aynı evi paylaşan kader birliği etmiş iki iyi dosttur .. Elif ise Murat’ ın biricik sevgilisidir .. Bu üç genç Cin temalı korku filmi yapmaya karar verirler .. Kendilerine sağlam bir hikaye bulmak için de o civarda yaşayan bir Mühr-ü Vekilden yardım almak isterler ve aradıkları korku hikayesinin asıl oyuncuları olacaklarını bilmeden kendi hikayelerinin dehşetini yaşarlar ..

“ Mühr-ü Vekil nedir bilir misiniz ? “ Öğrenmeye hazır olun ..
“ Cinler hakkında bildiğinizi sandıklarınızı unutun .. Şimdi gerçekleri öğrenme vakti “

Sayfayı beğendim. Merakla bekliyorum filmi :)

Korku filmleri candır ..

Hiç korku filmi izlemeyen biri olarak mutlaka izleyeceğim, korkarsam artık beni dinlersin abi :p
Hayırlı olsun

Hayırlı olsun.
Çok merak ettim , diğerlerinden farklı ve gerçekçidir insallah. : )

beyazperdede cin teması hakkında bir bilgi vardı iyi noktalara değinilmişti ancak dinleyen yönetmen yok. düşük maliyet her zaman bu türün önünde set olacak diye düşünüyorum.

Hayırlı olsun.
Çok merak ettim , diğerlerinden farklı ve gerçekçidir insallah. : )

Senaryomun sorumluluğunu üstlenebilirim ama filim haline bir şey diyemem şimdilik .. Lakin hikaye gerçektir, elbette kurgusal noktaları var ama film içinde anlatılan İsmail Hoca'nın başından geçenler tamamen gerçektir ..

beyazperdede cin teması hakkında bir bilgi vardı iyi noktalara değinilmişti ancak dinleyen yönetmen yok. düşük maliyet her zaman bu türün önünde set olacak diye düşünüyorum.

Korku filimlerinde ki en büyük sıkıntımız düşük maliyet ve gerçekçi efektlere olan ihtiyacımız .. Bir de konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan senaryo yazan senaristlerimiz ..

Ahhh açıklamayı unutmuşum. :) Korku filmlerimizin sadece cinlerden ibaret olması 'beni' baydı.

Haklısınız lakin Türk Korku Sinemasında kolay kolay kimse risk almak istemiyor .. Cin temalı filimler dışında da çalışmalar yapıldı ve sonuç hep hüsran oldu .. En son " Katran " ve " Helak- Kayıp Köy " filimleri cin temasının dışında yapıldılar ve çakıldılar .. Çakıldılar çünkü bizim kültürümüzde CİNLER var .. İnsanlarımız korkuyu saf gerçekliğinde arıyorlar .. İnsanımızı Hayaletler, Vampirler, Zombiler korkutamıyor .. Korku anlamında duyuları cinler tatmin ediyor bizde .. Bunun bir çok sebebi var ki en başta hepimizin bilinç altında yer ettikleri için ..
Ayrıca korku sinemasının tüm ögelerinin ana kaynağı yine cinlerdir ..

Haklısınız lakin Türk Korku Sinemasında kolay kolay kimse risk almak istemiyor .. Cin temalı filimler dışında da çalışmalar yapıldı ve sonuç hep hüsran oldu .. En son " Katran " ve " Helak- Kayıp Köy " filimleri cin temasının dışında yapıldılar ve çakıldılar .. Çakıldılar çünkü bizim kültürümüzde CİNLER var .. İnsanlarımız korkuyu saf gerçekliğinde arıyorlar .. İnsanımızı Hayaletler, Vampirler, Zombiler korkutamıyor .. Korku anlamında duyuları cinler tatmin ediyor bizde .. Bunun bir çok sebebi var ki en başta hepimizin bilinç altında yer ettikleri için ..
Ayrıca korku sinemasının tüm ögelerinin ana kaynağı yine cinlerdir ..

Katılıyorum elbette, bilhassa inanç etkili , kültür demeyelim de. Ben bunları inkar etmiyorum ki, bilincinde oldugum şeyler. Sadece beni baydı. :) Hani sıkılırsın ya her hangi bir şeyden sıktı yani. :) Tıpki bir dersten sıkılmam gibi. Ben sıkıldım diye ders anlatmayan hoca görmedim. :) Sadece dile getirdim konu başlıgının altında.

Anlıyorum sizi .. Ben de sinir olmuyor değilim önüne gelenin Cin temalı korku filmi yapıyor olmasından ..

Hayırlı olsun Eksen. Yaptığın çalışmayı perdede görmek çok heyecan ve gurur verici olmalı...

Korku filmleri genel hatlarıyla ikiye ayrılmış durumda, yanlışım varsa lütfen düzeltin. Biri slasher denilen işkence temalı izleyiciyi sadece acıyla gerim gerim geren, diğeri de paranormal dediğimiz olaylardan beslenen yapımlar.

Ben işkence ve vahşet içerikli korku filmlerini artık izlemiyorum. Kendimi zamanında öyle bir psikolojiye neden soktuğumu da anlamış değilim.

Paranormal olaylar ise korkunun özü. Belki klişeleşmiş çok şey var ama klişe olmasının sebebi de işe yarıyor olmasıdır. Mesela Exorcism tarzında batıda çok fazla film yapıldı. Zaten en büyük ilham kaynakları da bu film oldu. Şeytani güçlerin insanları ele geçirmesi ve bu durumdan kurtulmaya çalışmak... Sorun konudan ziyade seyirciyi artık şaşırtamamak olabilir.

Dediğiniz gibi Türk sinemasının en büyük sıkıntısı para. Sonra da yeterli araştırma yapılmadan yazılmış çizilmiş senaryolar. Tabii eksik olanın sadece senaryo olduğunu söylemek senaristlere haksızlık olur. Nice iş çıkmaz bundan denilecek senaryolar var ki yönetmenin, efektlerin, usta oyuncuların profesyonelliğiyle mükemmelleşmiş ve nice yapımlar var ki yine bu unsurlar tarafından hayal kırıklığı yaşatmış...

Tekrardan tebrik ederim.

Geri