Cinnet geçirmek

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
*Yaşanılan yoğun öfke,stres ve bunalımın psikoanatomik dayanıklılık eşiğini aşması durumunda yaşanılan geçici şuur kaybı.
*Birey mantıklı kararlar veremez/düşünemez ağır suçlar işleyebilir.

cinnet getirmek değil mi yahu geçirmek mi bu Auria hocam sen bilirsin

aa oggyde yazmış :F

Sana burdan bir geçiririm,bir de cinnet geçirir.

cinnet getirmek

bir an için delilik belirtisi göstermek

cinnet geçirmek

delirmek, aklını kaçırmak

İki kullanım da mevcut canım Türk Dil Kurumu güncel sözlükte, yeni baktım. İkisi de kullanılabilir duruma göre.

Sonuç olarak;küfür ile biter ya da ellerin yumruk şekilde kalarak acı içerisinde hastaneye gitmek zorundasın.
Tabi bunu erkek olarak düşündüm.

Bayan olarak yine küfür listelerde olurken elindeki bardağı fırlatmak suretiyle huzura kavuşursun.

Ve zaman sonra "keşke" kelimesini kullanırsın.

Beyne kan sıçrama eyleminden sonra gelen durum.. O an geçirilen bu şokla fiziğin istemdışı tepkiler vermesi..
Hayatımda tanık olduğum bir durumdu.. Önceden cinnet geçirmiş dediklerinde anlam veremezdim, tanık olduktan sonra nedemek olduğunu iyi anladım.. İlk ve son olsun inşallah.

Ayrıca yukardaki anlatımda cinnet değil de "sinir krizi" tanımı okumuş gibi oldum.

Görmedim, duymadım, bilmiyorum. Allah'ta yaşatmasın inşallah korkarım ben :/

beynin son damlayi algiladiktan sonra bünyeye adrenalin basmasi..
gecirilen bu sokla fizigin istemdisi sert tepkiler vermesi..

(emir sagolsun acikladi )

Ağır musallat halidir .. Cinneti getiren kimse tamamen karanlığa teslim olmuştur ..

Öfke kontrolünün sağlanamaması ve sinirlerin toplu hücuma katılmasıdır.

- Kontra ataktan gol yenilmesi açıktır.

stanley kubrick in "Shining" isimli stephan king romanından uyarlanan modern zamanın en iyi korku filmi kabul edilmiş film

bi insan nasıl o hale gelebilirki derdim inanmazdım,ama oluyormuş...

Geri