Çinliler Yiyeceklerini Niçin Çubukla Yerler?

• Kullanıcı DenizZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 3034 gün önce görüldü
Çinliler Yiyeceklerini Niçin Çubukla Yerler?

Çinlilerin yemek yeme alışkanlıklarının yiyeceklerini çok küçük parçalar halinde yemelerinden çubuk kullandıkları anlaşılıyor.Çinde eskiden yalnızca zenginler masada otururlardı. Halkın çoğunluğu tabakları ellerinde yemek yerlerdi. Bir elleriyle Tabaklarını tutar, öteki elleriyle çubuk kullanarak beslenirlerdi. Hızla artan nüfus yüzünden yiyecek sıkıntısı çeken çinliler önlerindeki yiyeceği küçük parçalar halinde çoğaltarak yiyorlardı. O zamanlar ağaç sıkıntısı nedeniyle de tahta kullanımı kısıtlıydı. Masa kullanımı bu yüzden çok zordu. Çubuklar fildişinden ve kemikten yapılırdı.​

simdi kultur olmus durumda zaten hepsi ayni sekilde yemiyor

Katliamci ufak insanlar ne bulsalar yiyorlar ceninden köpek yeme şenliklerine kadar bi kültür bu kadar boktan olabilir

Katliamci ufak insanlar ne bulsalar yiyorlar ceninden köpek yeme şenliklerine kadar bi kültür bu kadar boktan olabilir

Birine katılmak sevmediğimi bi huydur. Üşengeçlik gibi adlederim. Ama çok doğru bi yerden yakaladn. Dünya üzerinde yeme alışkanlıkları ve şekilleriyle en son irdelemeye değer bi millet. Saygı duyuyorum, ötesine geçme hevesim yok.

Çin yemeklerini sevmediğim için çubukları denemedim. Lapa lapa şeyler yiyorlar yemek kültürleri bana göre değil

Antepin yemekleri dururken kalkıpta çinin yemeklerini yemem, hele de çiğ balık ıyy .s
Çubuklarla da yiyemem, doymam ki zaten :bekle

Kaseyi ağızlarına iyice yaklaştırıp o makarnaları yemeleri iştahımı açıyor gariptir ki.

eğlenceli aslında. hissediyorsun yemeği, öyle hızlı yiyemiyorsun

Geri