Cinler Alemi ..

• Kullanıcı EkSen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 44 gün önce görüldü
Cinler, dumansız ateşten yani gözle görülemeyen bir tür ışın, bir tür enerji olarak yaratılmışlardır. Akıl ve fikir sahibi oldukları gibi insanlara benzer bir hayat yaşamaktadırlar. Onların da toplulukları, idarecileri, milletleri, kavimleri vardır. Evlenirler, çoğalırlar, yaşlanırlar ve ölürler. Ömürleri bizimkinin en az on katıdır. Semalarda sayılarını ve cinslerini bilemeyeceğimiz kadarının yaşamakta olduğunu Kur’ân bildirmektedir. Cenâb-ı Allah’a inananları ve inanmayanları vardır. Kafir ve müslüman cinler! Onlar da bizler gibi ahiret gününde yargılanacaklardır. Cennet ve cehennem onlara da haktır.

51/56 : Ben cinleri ve insanları sadece bana ibâdet etsinler diye yarattım.

Bu âyet-i kerime’de açık bir şekilde cinlerin de Allah katında mesul oldukları görülmektedir.
55/15 : Cinleri de dumansız ateşten yarattık.

“Dumansız ateş” ifadesi bugünün teknolojisi ile ışını, enerjiyi tarif etmektedir. Şu halde cinler; ışın gibi görünmeyen canlı varlıklardır. Işık hızıyla hareket ederler. “Kavurucu ateş” yani zehirli olan radyasyon özellikleri ile de maddeye nüfuz etmektedirler. Cinlerin, ateşe çok dayanıklı ve süratle hareket edebilen bir yapıya sahip olduğu da anlaşılmaktadır. Ayrıca enerjilerini kullanarak değişik şekillere girebilme özellikleri vardır . Örneğin; ejderha, yılan, güzel bir kadın, yakışıklı bir erkek ya da sevdigimiz – sevmedigimiz bir hayvan şekline de bürünebilirler.

Aynı zamanda da hastanın vucuduna girerek, girdikleri kişinin vücudunu kendilerine has kullanabilirler. Taklit yapabilirler, biz hastayla konuştuğumuzu zannederken cinle konuşabiliriz. Fakat biz anlamayabiliriz.

Bunca değişken halleri olmasına rağmen cinler de tıpkı insanlar gibi, Cenâb-ı Allah’a ibâdet etsinler diye yaratılmışlardır. Gözle görülemeyen varlıklar olarak Allah katında bizler gibi hesaba çekileceklerdir.
15/27 : Cinleri de (insandan) daha evvel kavurucu ateşten yarattık.

Hz. Adem a.s yer yüzüne inmeden önce bu yaşadığımız dünyada cinler yaşamaktaydı. Ve Hz Adem A.S ye Cenab’ı Allah secde etmesini istediginde böbürlendiler ve secde etmediler. İnsanlara düşmanlıkları ta o zamandan beri süre gelmektedir.
İnsanların da şeytanı ve müslümanı olduğu gibi cinlerin de şeytanı ve müslüman olanları vardır. Hadis rivayet eder ki; aynı zamanda cinlerin de peygamberi olan peygamber efendimizin önüne diz çöküp müslüman olan Kur’an dinleyen cinler de vardır.

İnsanlarla ilişkileri nasıldır?

Cinlerin, insanlara beraber yaşamaları, içli dışlı olmaları, görünmeleri, hatta izinsiz yaklaşmaları kati bir şekilde yasaktır. Ancak bazı özel durumlarda ve hastalık hallerinde insanlar tarafından görülür, onlarla konuşulur. Onlarla sohbet edilebilir yahut onlardan geçmişe dair bilgiler alınabilir. Ancak geleceğe dair herhangi bir bilgi veremezler. Gelecekten haber verdiğini iddia eden cinler, yalancı, sahtekar ve kafirdir.

Cinler, insanlarla bağlantıya geçebildikleri gibi, insanlar da cinlerle bağlantıya geçebilirler. Cin kızıyla insan erkeği evlenebildiği gibi cin erkeği ile insan kadını da evlenebilir.

Eğer, insan cinin emrine girmişse, beynine sinyal dalgalarına benzeyen dalgalar gönderilir, acı çekmesine, zevk almasına neden olacak her şekilde düşünceye yönlendirir.

İnsanların onları emirleri altına almaları için özel yöntemler, dualar, riyazet şekilleri vardır. Onlardan bazılarını özel eğitimden geçirerek emir altına alabilir, onları tutabilir, dilediğiniz işte ve şekilde kullanabilirsiniz. Tavsiye edilen bir yöntem değildir çünkü onlar 400 ile 900 sene kadar yaşarlar. Çok daha uzun yaşayanları bile mevcuttur.

Bu nedenle, muhtemelen sizin ölüm anınızda o yaşıyor olacaktır. Hatta sizin zayıf ve onlara zarar veremiyecek hale düştüğünüz anı takip ediyor olacaktır. Eline ilk geçirdigi fırsatta zarar vermek isteyecektir. Onları, karşılıklı menfaatle kullanabilirsiniz.

İnsanı nasıl etkiler?

1-Korku ve ürpertinin birbirini takip ettiği görülür.

2-Psikolojik ve asabi hastalıklar (delilik, depresyon, sitres, endişe vs.)

3-Organik hastalıklar (Tıbbi sebebi olmayan ve tıbbın tedavi ve teşhis edemediği)

4-Gözüne gerçekte olmayan bazı şeyler görünür.

5-Aralarında yakınlık bulunan (karı koca) kişileri birbirine düşürür.

6. Kadın hastalıkları oluşturur (kısırlık, kanama, adet düzensizliği).

7. Cinsel rahatsızlıklar oluşur ( bağlama, erken boşalma).

8. Eğlenmek ve vakit geçirmek için herşeye zarar verir ( yangın vs).

Cinler insanlara neden bulaşır?

C.Allah geceleri cinlere gündüzleri insanlara tahsis etmiştir. Ne onlar, ne de insanlar tahsis edilen zamana uymamaktadır. Bir müslümanın, sabah namazında kalkıp, akşam namazında dünyalık işlerini bitirip yatsı namazını kıldıktan sonra dışarı çıkmaması gerekir. Gerek hayat şartlarından, gerek keyfiyetten bu kurallara uyamamaktayız. Peygamber efendimiz zamanında bu durum uygulanmamış olacak ki; kendi başına dolaşmanın sakıncalı olduğu, büyük alimler tarafından sürekli uyarılmıştır.
Biz insanlar, cinlerden çok üstün yaratıklar olmamıza rağmen, kurallara uymayınca bizden gerek zeka, gerek akıl olarak daha düşük olan cinler kurallara daha cok uymamaktadırlar. Kitabımızda yazılanlar, alimlerimizin onların bizden düşük olduklarını sık sık konusu geldikçe açıklamaları, onları büsbütün rahatsız etmiştir. Bu da, onların doğal olarak taşkınlıklarını artırmış, aşağılık kompleksine girmelerine sebep olmuştur. İnsanlardan intikam almak, onları rezil etmek gibi intikam duygularına sürüklemiştir. Ellerinden gelen her türlü maskaralıkları yapmaktadırlar. Bir de kafir olanları vardır ki; bunlar ise taşkınlıklarını artırarak insanlara akla gelmedik işkenceler yaparlar.

Burada anlaşılıyor ki; onlarla dost olmanın imkansızlığı açıkça görülmektedir, onlar bize daima düşmandır.

Bazıları, benim cinim müslümandır der! Zamanımızda müslüman müslümanı öldürmüyor mu, namusuna göz koymuyor mu, malını gasp etmiyor mu? Cinlerden akıllı insan bunları yapabiliyorsa, aklı ve fikri bizden daha az olan cinler, cinlerden ve insanlardan binlercesini neden öldürmesin veya rezil edip, dinden çıkarıp, perişan olmasına sebep olmasın ?

Burada anlaşılıyor ki; onlarla dost olabilmek kesinlikle imkansızdır. Aşağılık duygusunu tatmin etmek ve insanlardan büyük olduklarını ispat için, insanları rezil ederek ve aciz bırakarak, gizemlerini koz olarak kullanırlar. Bazen de alay etmek için zayıf insanlarla ugraşırlar. Kendilerini ispatlamak isterler.

Zayıf olan kadınlara onların erkekleri, erkeklere de onların kadınları aşık olur, emirleri altına almak isterler. Bunu başardıkları örnekleri görmek mümkündür.

Bir de bizim cinci dedigimiz büyücüler vardır ki; insanları hastalandırarak yani büyü yaparak, onları cinlerin emirlerine hazırlar ve itaat ettirirler. Cinler ise kendilerine itaat eden kişiyi, maskaralıktan maskaralığa sürükler. Dini ve ruhu zayıf olan kişiyi, yine dini ve ruhu zayıf olan kişiler önünde yüceleştirerek, onları din adamı, şifa dağıtan sıfatıyla tanıtırlar. Onlara, şirk – küfür işleterek vaadlerle kandırırlar. En büyük günahları işletirler. Sonra da yardım zamanı gelince, hem onu hem de onun şirke soktuğu kişileri yalnız bırakırlar. Şifa dağıtıyor diye tanıdıkları aciz kişi ise cinlerden korktuğu için onların en küçük emirlerine dahi itaatsizlik edemez.

Bir başka neden ise, Hz.Adem cennetten kovulup yer yüzüne indiğinde, dünyaya sadece cinler hakimdi. Dünya sadece onlara aitti . C.Hak bütün meleklere – o zaman cinler de melekti ve en büyükler arasındaydı – Hz.Adem AS’ a secde etmesini istedi. Şeytan secde etmedi, evrenin ellerinden alındığını düşünerek ve küçümseyerek Allah’a isyan etti. Allah’u azimüşşan, insan oğlunun üstünlügünü ve secde edilmesi gerektigini söylediginde, o da “Allahım bana izin ver, kim üstün göstereyim. O topraktan yaratıldı, onu sana düşman yaparım” dedi. Allah ta izin verdi. Şeytan denen cin o gün bu gündür bize düşmandır ve yanıltmak için her an çalışmaktadır, asıl sebep te budur. Kıyamete kadar da insanları kandırmaya, küfre sokmaya, yalanlarla vaadlerle kandırarak, iş işten geçtikten sonra yapayalnız bırakmaya son ana kadar devam edecektir.

Yapısında da zaten bu vardır. İyi bilmeliyiz ki; bu cinleri görsek te görmesek te islama ters olan ne yaparsak onların parmakları vardır.

Bizi yönlendiren ise cinlerin ta kendileridir. İslama ters olan her hareketi yapma isteği içimize geldiginde ancak C.Allahın azabını ve gazabını düşünerek, sadece onun yardımıyla hayat bulduğumuzu ve tüm engelleri onun izniyle aşabileceğimizi düşünmeli ve ondan yardım dilemeliyiz.

Çok şahit olmuşumdur ki; kocasıyla mutlu olmayan, mutlu olmak için cinlerin oyuncağı olmuş, cinlerden yardım bekleyen, onlara giden kadınlar tanıyorum. Mutlu olması, yuvasının düzelmesi şöyle dursun aksine yuvaları param parça olmuştur. Arkasından da rezilliğin kepazeliğin daha da arttığını, günahların içine gömüldüklerini gördüm.

Yine gördüm ki; C.Allah-u Azimüşan’ın ayeti kerimelerinin dışında yapılan her tedavi yanlıştır.

Allaha güvenelim, onun yarattığı aciz cincilerden, büyücülerden kaçınalım, çünkü onlar şeytanın oyuncaklarıdırlar.

C.Allah, böyle kişilerin eline hiç bir müslümanı düşürmesin!

Cinler kimlere zarar verir?

1-Büyücü ve onlara gidenlere: Büyücülere gitmek çok tehlikelidir. Cinler, istediklerini, arzu ve şartlarını büyücüye yazdırırlar. Sırası gelince büyü yaptırmaya gelenlere aktarmasını isterler. Örneğin: Cinler gaibi göremedikleri ve nefsani arzularına insanlardan daha düşkün oldukları için, büyücüye gelen kadına erkek cin, erkeğe de kadın cin yardım edeceğini vaat eder. Der ki; kadın veya erkeğin mahrem bölgelerine şunları şunları yaz! Büyücü de işlerinin bozulmaması için kabul eder ve yazar. Yani kadın ve erkeğin soyunmasını sağlar. Cin de nefsani arzularını yerine getirmiş olur. Onu seyreder. Belirli bir süre iyi gibi olur Cin yine seyretmek istediğinde hastalanmasını ve büyücüye gelmesini sağlar. Büyücü, hastaya şartlara uymadığı için hastalandığını söyler ve bir de onu suçlar.

Oysa iyi olması imkansızdır, cin seyretmek istediğini tedavi etmez. Tedavi olursa eğer, büyücüye gelmez, gelmeyince de cin seyredemez. Seyretmesi için de devamlı gelip gitmeler devam eder.Daha çok örnekler verilebilir. Belirli şartlarda kuşların kesilmesi, belirli yemegin yenmesi veya yenmemesi, belirli yerden geçmemesi, belirli süre karanlık yerde kalması ve daha neler neler sıralayabiliriz . Büyücünün perişanlığı arttıkça artar. Şeytanın kötülüğü de artar ve arzuları gerçekleşmiş olur.

2-Düğünlerde ve toplantılarda süslenen, ziynetlerini takan, güzel giysilerle dolaşan, vücut hatlarını sergileyen, göz kamaştırır sekilde giyinen kişilere! Belirli zamanlarda hayvanların kesilmesi ve kanlarının sürülmesi, mum yakmalar, değişik baharatlarla tütsü yapma, tef çalma, kadınların şeytanı memnun edecek şekilde oynamaları, aşırı eğlence ve buna benzer toplantıların durumunda. Bu eğlenceler sırasında zavallı kadınlar kendisinde bulunan şeyin gittiğini zanneder. Ama cin bu durumda onu daha çok hata yapmaya yönlendirir. İsteklerini artırır, bu eğlencelerde namazlar lekelenir, dinden uzaklaşılır, ar kalkar ve çılgınlıklar artar. Allah’tan uzaklaşılır. Allah yardımını keser. İşte o anda cinler yaklaşmış olur. Hazır sahayı boş bulan cinler ise ellerinden gelen zararı verirler. Genelde cinler bu zemini düğünlerde, özel günlerde, içkili alemlerde, kadın erkek karışık oturmalarda, aşırı heyecan, aşırı korku, aşırı sevinç, yani insan beyninin düşünceleri kontrol edemediği anlarda yakalarlar.

3-Uydurma zikir ve dualar: Bazı kimseler vardır ki, anlaşılmaz bazı kelimeleri belirli sayılarda, karanlık bir yere oturarak söylerler. Sebebi ise söylediği kelimenin veya duanın bir yardımcı cini oldugunu sanmasındandır ve yanlıştır. Enerji dediğimiz bütün varlıklarda mevcut olan elektirik, tüm isimlerde de mevcuttur. Hele kutsal kelimelerde daha yüksektir. İnsan, her kelimeyi söyledikçe vücut elektirik emer devam ettikçe de elektiriği emmesi artar. Cinler de elektirik yüklü olduğundan, söyledikçe elektiriği emdikçe, cinlerin elektirik seviyesine gelmiş oluruz ve anında onları görürüz. Şok oluruz ve hastalanırız. İşte felan adam tarikata girdi, kafayı bozdu lafını bolca duyarız, sebebi budur!

4-Cinler serseri insanlar gibi zulmetmek ve eğlenmek için de rahatsız ederler. Şöyle ki ; bazı insanlar birine zulüm etmeyi, zarar vermeyi, onunla eğlenmeyi severler. Boşluğunu buldukları insanlara zarar vermekten hoşlanırlar.

5-Bir de aşk yüzünden gelirler ki bir cin erkegi insan kadına veya bir cin kadını insan erkeğine aşık olur. Boşluğunu yakaladığı kadın veya erkeğe musallat olurlar.

6-İnsanlar cinleri görmediklerinden farkına varmadan onlara zarar verirler. Örneğin, onları çiğner, onlara taş atar, üzerine idrar yapar, kaynar su döker yani bilmeden onlara zarar verirler. Onlar da ceza için ona bulaşırlar ve zarar verirler.

7-Aşırı stres, bunalım, depresyon, korku, sevinç anında beynin kontroldan cıktığı an saldırıya geçerler. Bize, sonsuza kadar dost olmayacak cinler, o an bizi yoldan çıkarmaya çalışırlar.

Bismillahirrahmanirrahim.

Birde cinlerden korunmak için nelere dikkat edilmesi gerekir onları da paylaşmalı galiba..Mesela çeşitli hadisler var bununla ilgili.Gece yatarken yemek kaplarının kapalı bırakılması, yatsıdan sonra cinler aleminin dünyaya indigi ve o saatten sonra cocukların dışarda yalnız bırakılmaması , tuvalete girerken bismillah denmesi, cin ve iblisin çocuklarının en cok tırnak altlarında ve tüy diplerine yerleştigi ve bu sebeple temizlige dikkat edilmesi , banyoda uzun süre kalınmaması gibi çeşitli nasihatlar var bize..Korunmak içinde biraz dikkat etmemiz lazım bu tür şeylere galiba.Dünyada o kadar çok cin vardır ki demişti birisi, melekler bizler yolda yürürken onlara çarpmayalım diye yol açarlarmış .

Konu için teşekkürler faydalı bir konuydu

Müeddeb kardeşim bildiğim kadarı ile açıklayayım o halde ..

Her şeyden önce bu varlıklardan korunmanın yegane yolunun ALLAH'a sığınmak olduğu aklımızdan çıkmasın ..
Bir kere onlara kapı açmamak lazım .. Kapı açmamaktan kasıt onlara bulaşmamaktır ..
Bazı insanlar merak ve hırs karışımı duygularla Cin alemini keşfe çıkmak istiyorlar .. Tabi bunu yapmaya kalkıştıkları vakit büyük çoğunluğu da savunmasız yakalanıyorlar ..

Issız bir arazide kamufle olmuş avcı en tehlikeli hayvandan bile daha tehlikelidir ..
İnsan üstün olmasına rağmen görünmez varlıklar olan cinler karşısında savunmasız ve acizdir zira onlarla ilgilenmeye çalışmak onların bölgesine girmek anlamına gelir ..

Bunları belirttikten sonra onlardan korunmakla ilgili bilgileri özetleyelim ..

Bir Mekâna Girerken “Destur” Demenin Bir Anlamı Var mıdır?

“Destur” kelimesi cinleri uyaran, bulundukları mekâna girildiğini ve o mekânda bir şey yapılacağını bildiren bir kelimedir. Bir yere girildiğinde, bir yere bir şey dökerken (çöp, kül vb.) ya da özellikle tuvalet, banyo, mezarlık kenarları, kapı eşikleri gibi cinlerin bulunma ihtimalinin yüksek olduğu mekânlara ya da bu mekânlarda bir şey yaparken “destur” denilmesi cinlerin o mekânı terk etmesini sağlar. Bu sayede cinlerden gelebilecek tehlikeler önlenmiş olur.

Cinlerden Korunmak İçin Hangi Ayet ve Duaları Okumalıyız?

Euzu besmele ile birlikte Fatiha, Nas, Felak, Ayet El Kürsi, Bakara suresinin son beş ayeti, Mümin suresinin başından masiir’e kadar okunmalıdır. Sürekli namaz abdestli bulunmalı, farzları ve sünnetleri hiç terk etmemelidir. (Kaynak: Ahkâm-ül-Mercan)

İmam-ı Rabbani (ra) Hazretleri 174. mektubunda cini def etmek için Kelimei Temcid dediğimiz “La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym”i sürekli okuduğu kaydetmektedir. (Kaynak: Muhammed Saidii Kitab-ı Berekaat)

Şeyhül İslam İbni Hacer’in Asar-ı-Varide kitabında, cinden koruyan dualar yazılıdır. Bu Kitap Süleymaniye Kütüphanesi, Aşir Efendi kısmında 1150 sayı ile mevcuttur. Bunların hepsinden de önemlisi Resulullah (sav) efendimiz cinlere karşı şu duayı bize özellikle tavsiye etmiştir:

Euzu bikelimatillahi ttammati min şerri ma halaka ve zera ve bera ve min Şerri ma yenzilü min ssemai ve min şerri ma yağrucu fiiha ve min şerri fitnetil leyli vennahari Ve min şerri külli tarigin illa tarigan yetrugu bi hayrin ya rahman.

Ayrıca sevgili Peygamberimiz (sav) şu duayı da 100 defa okumamızı bize buyurmuştur:

La ilahe illa llahu Vahdehüla şerikeleh, lehülmülküvele hülhamdü ve hüve ala külli şeyin kadir.

Cinlerden korunma yolları
Sıkça besmele çekmek ve Allah’a sığınmak en önemli tedbir.
Temiz ve abdestli olmak korunma yollarının başında geliyor. Allah Resûlü def-i hacet yaptıktan sonra istibra yapar ve hemen abdestini alırdı.
Oturduğumuz ve uyuduğumuz yerlerde bisküvi, ekmek kırıntısı, kesilmiş tırnak gibi maddeler olmamalı.
Resûl-i Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem), şer cinlerden korunmak için yatmadan önce Ayet-el Kürsi, Felak-Nas ve İhlas sûrelerini okuduktan sonra avuç içine sıcak nefes ile üfleyip vücudunun her yerini sıvazlardı. Resûl-i Ekrem bu işlemi 3 kere yapar ve uyurdu.
Keraat vakitlerinde cinlerin musallat olabilme ihtimali yüksek. Bu vakitlerde uykuya dalmamak daha hayırlı.

Özellikle abdestli dolaşmanızı, uykuya yatacağınız zamanda yine abdestli olmanızı ve Ayetü-l Kürsi yi okumanızı şiddetle tavsiye ederim ..

Teşekkür ederim evet çogunu biliyorum.Kendimin bu yönden bir sıkıntım oldugu için sormamıştım sıkıntısı olan arkadaşlara yardımcı olur amacı ile sormuştum.Çok şükür onlardan korkacak değilim onları da yaratan Allah sonuçta.Korkmamak gerekiyormuş zaten.
Çok faydalı bilgiler yazmışsınız dikkat edilmesi gereken bir konu.Benim kurtarıcım herzaman ayet-el kürsidir zaten .Tekrar teşekkürler Allah kötü cinlerin şerrinden muhafaza etsin cümlemizi

Cinlerin, insanlara beraber yaşamaları, içli dışlı olmaları, görünmeleri, hatta izinsiz yaklaşmaları kati bir şekilde yasaktır. Ancak bazı özel durumlarda ve hastalık hallerinde insanlar tarafından görülür, onlarla konuşulur. Onlarla sohbet edilebilir yahut onlardan geçmişe dair bilgiler alınabilir.

Neden hastalık halinde?

bi iki tanesini çağırıp çarpılmıyalım mı :D

Bu konuya niye girip okuduysam artık :D
Töbe evlerden uzak olsunlar..

Ben hiç korkmuyorum yaa ,hatta çıksada güreşsek bi :D:D

Ayy güreşme dedinde ne geldi aklıma :zuha:
Kuzenin komşusu oturuyorlarmış evde çay çorba kadın oturması :hihi:
Gülüşürken kadın bianda yere düşmüş :hihi:
Kalkmış bana biri vurdu demiş hocaya gitmişler :hihi:
Tokat atmışlar kadına ayy gülüncek bişe diil ama ben koptuydum :kiki:

Ayy güreşme dedinde ne geldi aklıma :zuha:
Kuzenin komşusu oturuyorlarmış evde çay çorba kadın oturması :hihi:
Gülüşürken kadın bianda yere düşmüş :hihi:
Kalkmış bana biri vurdu demiş hocaya gitmişler :hihi:
Tokat atmışlar kadına ayy gülüncek bişe diil ama ben koptuydum :kiki:

ahahahahah gülerken tokat yemenin anlamı fena yaa ''ne gülüyorsun pis pis ben gülüyor muyum (patttt)'' der gibi :D:D

Neden hastalık halinde?

İnsan akıl melaikeleri normal bir düzende çalıştığı sürece görünmeyen bir korunma alanı içerisinde yaşar .. Kimi açıklamalarda bu alana melekler ya da hüddamlar koruyor denir .. Daha bilimsel açıklamalarda ise insan vücudunun yaymış olduğu manyetik enerjiden bahsedilir ..
Bilindiği gibi beyin insanın merkezidir .. Hastalık halinde merkezde de sıkıntılar başlar ve savunma hattında gedikler açılır ..
Cinler şuasal varlıklar oldukları için zaten insan vücudunun her tarafında dolaşabilirler ama sağlıklı bir aklı ve bedeni yönlendiremezler .. Bunu ancak insanın akıl melaikelerinde sorunlar oluşmaya başladığı zaman yapabilirler ..

Deli diye tabir ettiğimiz bir çok hastanın kendi kendine konuşmaları ya da garip hallerini göz önüne getirirseniz bu tip insanların cinler tarafından savunmasız bırakıldıklarını ve açık hedef haline geldiklerini fark edebilirsiniz ..

Kısacası hastalık hali insanı görünen ve görünmeyen musibetlere karşı zayıf düşürür ..

Geri