Çin'de İlköğretim Öğrencilerine Ev Ödevi Olarak Verilen Bu Soruyu Çözebilir misin?

• Kullanıcı Thor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Konu sahibi son olarak 1222 gün önce görüldü
Zaman zaman viral olarak sosyal medyayı karıştıran bu matematik sorusunun Çin'de ilköğretim öğrencilerine ev ödevi olarak verildiği iddia ediliyor.

Fazla katı olduğu için tartışmalara neden olan Çin eğitim sistemi, okul çağındaki çocukları ve gençleri sınav kaygısı nedeniyle zorlayabiliyor. Bu ilköğretim sorusu ise kimi gençleri ve yetişkinleri bile fazla zorlamış olacak ki sosyal medyada ara sıra dolaşıma giriyor.
Türkiye'de de benzer tarzda sorular soruluyor fakat genellikle lise ve üstü seviyesi için. Bir hayli kolay olsa da, kafa karıştırdığı için farklı yanıtların verildiği bu soruya bakalım senin cevabın ne olacak?

İşte o soru: Verilen bilgilere göre masanın boyu kaç cm'dir?​

matematik soruları

Soruda ne kedinin ne de kaplumbağanın boyu verilmiş. 3 farklı unsura ek olarak 130 cm ve 170 cm bilgileri verilmiş. Bu ipuçları yardımıyla masanın boyunun bulunması bekleniyor.

Cevap görselin altında gizli fakat acele etmeden önce soruyu çözmeye çalışmanı tavsiye ediyoruz:​

7261d14854777acb21758978b397dadb04531ec5.jpeg

Hâlâ anlayamayanlar için daha anlaşılır bir ifadeyle:​

39af4754add3a69e3aeaf6168a65336319a98cac.jpeg

Cevabı kolayca bulabilenler arasında mısın?​

Webtekno

Kediler ve kaplumbağalar birbirini götürüyor zaten neyini çözelim :D

Persepsiyonum benimle dalga mi geciyor?

yup. tarihi ve dil, beden egitimi derslerinde baya iyidim. matematik haric. matematik notlarimi gorseniz tf dersiniz (diplomalarimi nasil aldim hala saskinim, cunku matematik mecbur derslerdendi). basit islemlerde bile hala kalem kagit veya parmaklarimi kullanirim. ins sokak raportajlarinda bana 6x7 nedir gibi sorular sormazlar. en buyuk korkularimdan biri bu
anladım , o halde sana soru: 10x0 ?

(basitten alayım dedim...)

Yok çözemem, müzik sorusu gelseydi flüt falan iyi çalardım .

TR de şuan ki liselilere sor %90'ı bilmez. Tiktok ile ilgili bir özellik sor hemen cevaplar.

Geri