Çin malı şarj aleti ne derece zararlıdır?

Konu sahibi son olarak 33 gün önce görüldü
Çin malı şarj aleti ne derece zararlıdır, çin malı şarj aleti zararlımıdır, çin malı şarj kablosu kullanılır mı, çin malı şarj kablosu zararlımıdır

Çin malı şarj aletleri haddinden fazla mı zararlı?
Telefonlar için ne gibi bir sakıncası vardır?
Bu konuda nelere dikkat etmek gerekir?

telefon fazla ısınır sonra sarj tutmaz bidaha ( yaşanmış olay )

iphone 4s'i çin malı şarj aletiyle şarj etmeye başladıktan 2 gün sonra telefonumun -daha önce yaşayan kullanıcı var mı bilmiyorum- ekranı kıpkırmızı kaldı. o telefonu bi daha kullanamadım.
orjinaline o kadar para vermek istemiyorsan TTec falan al,onu kullanıyorum şahsen hiç sorun yaşamadım. 20 liralık uyduruklar ciddi zarar veriyor.

TTec de Çin malı değil mi zaten?

Türk malı diye biliyorum. Şahsen o olayı yaşadıktan sonra orjinal aleti bozunca TTec aldım ve hiç bir sorun çıkarmadı.

Çin malı diye kastettiklerinin şekil olarak,kutu olarak hemen hemen aynı olup da 20-10 liraya satılanlar olduğunu düşündüm.

Dokunmatiğin işlememe durumu oluyor. Ondan sonra yanışa geçiyor telefon.

ttec hiç değilse ben orjinalim demiyor, replacement olduğunu söylüyor ve ürünleri kalitelidir, her çinli markayı da kötülemeyin bence şu sıralar çok iyi işler çıkarıyorlar
oppo, xaomi, one plus vb..

Doğru olan bir kaç bilgi buldum, paylaşalım.
Bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız yararlansın.

1. Öncelikle her Çin Malı şarj aleti Drogon'un da dediği gibi aynı olmayabiliyor.
  2. Ama yine de bir kalite belgesi bulunan ürünlerin tercih edilmesi daha iyidir. ( Henry Chinaski 'nin TTec örneği kabul edilebilir.)
  3. Eğer orjinal bir adaptörünüz varsa, buna bağladığınız çin malı USB kablosunun bir zararı yoktur.
  4. Şarj aleti alınırken en önce dikkat edilmesi gereken şey, telefonunuzun bataryasının kaç mili amper güce ihtiyaç duyduğunun tespit edilmesidir.
  5. Örneğin; Samsung Galaxy S3 2100 maH güce ihtiyaç duyuyorken, sırf USB girişi uyuyor diye, 1500 maH şarj aleti kullanmamalıyız.
  6. Bataryaya gereken maH gücü, batarya üzerinde yazmaktadır.
  7. İhtiyaç olan maH değeri her neyse, seçilecek olan şarj aleti ya daha yüksek yada aynı olmalıdır ama düşük olmamalıdır.
  8. Şarj aleti satan yerlerde maH kısaltması A olarak ta gösterilebilir. Bu durumda 2100 maH'lık değer 2.1A'ya eşittir.

bi yere kadar doğru
şarj cihazında amper değil voltaj önemli, orjinali 5V ise 12V lik şarj aleti bağlarsanız pile ciddi zarar verebilir hatta patlatabilir
amper şöyle etkiler, şarj süresi uzalır veya kısalır, 2100mA çıkışlı şarj aleti 2100mAh bataryayı 1 saatte doldurur, 1050mA çıkışlı olan 2 saatte doldurur gibi
mesela usb portundan şarj daha yavaş olur çünkü çıkış gücü 500mA dır ama voltajı yine 5V dir

senin bilgileri bulduğın yeri gördüm de o adam biraz saçmalamış
şurdaki arkadaşlar daha iyi açıklamış

.....

Bilgiler tek bi yerden degil ya. Karma yaptim :)

Geri