Çikolata Ailesine 4.Tür Çikolata Katıldı

Konu sahibi son olarak 1273 gün önce görüldü

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve oldukça merak uyandıran bir haber; Tıpkı en son 80 yıl önce tanıtılan üçüncü tür çikolata olan beyaz çikolata gibi heyecanlandıran, yemekle ucundan kıyısından ilgilenen herkesin ilgisini çeken dördüncü tür çikolata Ruby...

4. tür çikolata nedir: Bitter, sütlü ve beyaz çikolata olarak ayırdığımız üç temel gruba eklenen yepyeni bir üye

qXb1e_1505988682_6828.jpg

Barry Callebaut adlı dünyaca ünlü çikolata ve kakao üreticisi bir şirket tarafından tanıtılan bu çikolata...

h8e4P_1505988683_2938.jpg

Bilim insanlarının yaklaşık 13 yıllık bir çalışması sonucu ortaya çıkmış

qikRG_1505988683_8949.jpg

Pembe renkli oluşuyla dikkat çeken bu "yeni" çikolata türü rengini öyle çilekten, karpuzdan falan da almıyor üstelik

cgXPf_1505988684_5217.jpg

Ruby çikolatası olarak anılan bu yeni tür çikolatanın rengi...

hCCvA_1505988685_122.jpg

Adını aldığı "Ruby" adlı kakao çekirdeğinden geliyor

OyAv5n.jpg

Bu özel kakao çekirdeğinin içindeki pigmentler, çikolatanın doğrudan pembe olmasını sağlıyor

DJZq_fnXUAMCEAz.jpg

"Yoğun duygusal bir haz" vereceği iddia edilen çikolataya kavuşmamıza ise az kaldı

DJXtorMV4AAyzIX.jpg

Geçtiğimiz haftalarda tanıtımı yapılan çikolata şimdilik sadece dünyadaki büyük çikolata üreticileriyle buluşturuluyor

DI_AZsfXoAEDvsI.jpg:large

Ardından tüketiciyle de buluşacak ve rengiyle kalpleri çalan çikolatanın tadını hep birlikte keşfetme imkanı bulabileceğiz

kXB9aJ.jpg

tx1Bo8XbToMXRzo2Pj4RfjS7CNVbv7eYM0Ep7LjfrhttdR-oCcIEjDzD0dM56rJ9913K1nsTFckybETt70Z-uWqtdL5ncum9-sVE90AFCmXZy-GTshsoyW3uSFwSD3C0DMkDYRbXSpDzY48UB4-W8qJZbBD5AOMgSdmW_pYQ2f90vds=w1200-h630-p-k-no-nu

lbjq8Q.jpg

Ne güzel şeysin sen.. Doğal çikolata rengi olacağı için renklendirici kullanmama gerek kalmayacağı için kendi adıma mutluyum.. Tadını merak ettim açıkçası.. Pembe kakao çekirdeği bakalım nasıl bir tat bırakacak.. Yeni bir çikolata türü olduğu için ilk zamanlar gereksiz pahalı olacaktır.. Piyasaya düştükten bir süre sonra anca denerim ben şahsen..

eyvah eyvah. biz yandik beyler. coluk cocuk pembe cukulata diye omrumuzu yiyecek.

Pek tercih etmiyorum çikolatayı ama pembeyi denerim:)

Geri