Çıkmaz mı bir Martin Luther?

Konu sahibi son olarak 2414 gün önce görüldü
Çıkmaz mı bir Martin Luther?

DİN üzerinden kazanılan zenginlikler bana hep Ortaçağ Avrupa’sını anımsatır. Avrupa 500 yıl önce din tüccarlığıyla servet edinenleri temizleyip attı.
Ancak biz de hala revaçta!
Öyle inandırılmış bir halk yarattılar ki; papazların cennet anahtarı sattığı Avrupalılarından farkı yok!
Avrupa’da o vakitler, Kilisede kardinaller “Cennetin anahtarı”nı satıyor; cehennem korkusuyla yaşayan insanlar da parayı bastırıp anahtarı alıyordu. Kardinaller ve papazlar müthiş bir servet yapmıştı.
İşte o dönem Alman asıllı bir papaz çıktı ortaya: Martin Luther!
Alman asıllı hem katolik bir papaz hem de dilbilimciydi Luther.
Luther kardinallerin ve papazların anahtar satmasına isyan ediyor, cennetin parayla satılamayacağını söylüyordu. Luther, dindar ve günah işlemeyenlerin cennete gideceğini, söylüyor ve yavaş yavaş katolik kiliseye karşı muhalefet etmeye başlıyordu. Luther’i protestan mezhebini kurmaya iten süreç işte böyle başlamıştı.
Ama asıl hafızalara kazınan Luther’in kiliseye başvurarak, “Ben cehennemin anahtarını satın almak istiyorum’’ sözüdür. Kilise talebe şaşırıyor ancak Luther ısrar edince de papazlar, “Bu adam delirmiş’’ diyerek cehennemin anahtarını Luther’e satıyordu. Luther halka seslenerek, “Ben cehennemin anahtarını satın aldım ve cehennemi kapattım artık kimse cennetin anahtarını almasın artık cehennem diye bir yer yok!’’ diyordu.
AKP’nin fetvacısı Hayrettin Karaman "Yolsuzluk hırsızlık değil" diyor ya; çıkmaz mı bizden de bir Martin Luther!

Çıkmaz mı bir Martin Luther? || Şok Gazetesi

Ne cahilce bir istek.
Luther Türklerin bas düsmanlarindandi.

Cocuklara ezberlettirilirdi kilise müzikleri ile,türklerin deccal olduklari.

Ne istedigini bilmeyen yazmis bunu.
Mallik para ile degil ki.

Mal mal sözleri çok, kadın düşmanı bir dümbüq olmasının da yanında ceyennemi satın alma hikayesi zekicedir, o yüzden kin kusmam.

Martin-Luther-95-Theses.jpg

Geri