Çiğ Köfte Kilo Verdirir mi? Çiğ Köfte zayıflatır mı ? Çiğ köfte kilo aldırır mı ?

Konu sahibi son olarak 2615 gün önce görüldü
Çiğ köfte bildiğimiz gibi çok ağır bir yemek değildir.Özellikle salçasını fazla katmazsanız biber ve domates salçası ile yapılan çiğ köfte bahartlarının ve yağınında belirli seviyede tutulduğunda kilo alımına neden olmaz.Bilmemiz gereken şey şu çiğ köfteyi ne kadar tüketecek olmamızdır.

Çiğ köftenin içerisinde kattığımız baharatların içinde olan acı ve pul biber vücudumuzda metabolizmamızın hızlanmasına neden olur ve bu nedenle vücudumuz daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu da daha fazla madde yakımı, daha fazla vücutta depolanmış ürünlerin yakılması anlamına gelmektedir.

Çiğ köfteyi kararında tüketirseniz hem kilo vermeniz daha kolaylaşır hem bu güzel tatdan da mahrum olmamış olursunuz. Şunu da unutmayın etsiz yapılan ve içinde kullanılan baharatlar nedeniyle çiğ köfte zayıflamak için en iyi tercihlerden biri.Çiğ köfte 3 yada 4 adet tükettiğinizde güzel bir ara öğün olacaktır.

Çiğ köfte fazla tüketilirse kilo yapar. Çiğ köftenin içindeki baharatlar sayesinde sindirimi hızlandıran bir yapıya sahiptir ve içindeki acı özelliğiyle bağırsaktaki gereksiz bakterileri temizler.

Daha önce acının metabolizmayı hızlandırdığını söylemiştik. Çiğ köftede de bol miktarda acı bulunduğu için metabolizma hızlanır, yediğimizi daha kolay sindiririz.

Gün içerisinde maksimum 3-4 tane çiğ köfte tüketebilirsiniz. Kararında yenirse kilo yapmaz; hatta içeriğindeki acı ve kırmızı pul biber sayesinde metabolizma hızlanacak, daha kolay kilo vermenizi sağlayacaktır.

Ben fazla sevemedim bunu; ya da güzel yapan yerde yiyemedim.

1 Hafta 15 günde yada ayda 1 defa çatlayana kadar yesek nasıl olur :zuha:

ara öğün olarak hep yenilebilir, çok lezzetlidir. :p

Ben sevemedim ya. :/ İçinde acı miktarı yüksek, acı biberin de yağ yakıcı etkisi olduğunu düşünürsek kilo verdirebilir.

Marul icinde limonlu olsada yesek

Son bir yıldır ağzıma sürmezken iyi yediğim bir yer sayesinde neredeyse bağımlısı olacağım.
Kilo aldırır bence ya.

Buralarda Çiğköfte diye kısır satıyorlar :T:

Geri