Çiftlik Bank Mağdurlarının Ardı Arkası Kesilmiyor! Forumdan Hangi Üye...........

• Kullanıcı Oggy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
0EagjL.jpg

Türkiye gündemini sarsan Çiftlik Bank mağdurlarının sayısı çığ gibi büyümeye devam ediyor. Türkiye genelinde yaklaşık 80 bin kişinin yatırımıyla 500 milyon TL para toplayan Çiftlik Bank, birkaç gün önce sessiz sedasız Ümraniye'deki genel merkez ofisini boşaltmıştı. Yatırdıkları paraları geri alma umuduyla Çiftlik Bank merkez ofisine giden yüzlerce kişi kapı duvar oldu. Uzun bir süredir forumda görünmeyen, varlığı ile yokluğu belli bile olmayan forumsal.net yöneticisi Emre'nin Çiftlik Bank hakkında yaptığı itiraflar adeta kan donduracak cinsten.

YANLIŞLIKLA TIKLADIM
İlk kuruluşunda oyun olarak hizmet veren Çiftlik Bank, çeşitli hayvanlar satın alarak ve düzenli ziyaretler ile gerçek para kazandırmayı vaat ediyordu. Oyunun popüler hale gelmesi ile daha sonra yüz binlerce kullanıcıya ulaşan Çiftlik Bank, büyük paraların kazanıldığı bir yatırım paneli haline dönüştü. forumsal.net yöneticisi Emre, bu tuzağa nasıl düştüğünü şöyle ifade etti: "Forumun kenarlarına yerleştirdiğim sinsi Adsense reklamları var. Bu reklamları öyle konumlandırdım ki, ya mesaj arasında, ya konunun içinde, ya üye girişinde, ya özel mesaj gönderirken her yerde çıkıyorlardı. Tıklamamanın imkanı yoktu. Haliyle benim de tıkladığım reklamlar oluyordu. Bir gün bu Çiftlik Bank'ın reklamına tıklamışım. İlgimi çekti, zaten Farmville oyununu da çok severdim. Üye oldum, ilk olarak bir tavuk verdiler. Baktım olacak gibi değil Adsense reklamlarından kazandığım parayla 50 tavuk aldım. Bir ayda 2 katını kazandım, 10 inek aldım derken olaylar sarpa sarmaya başlamıştı."

FORUMU KRİPTO PARA MADENCİLİĞİNE BULAŞTIRDIM
Bitcoin, dijital yani gerçekte var olmayan sanal bir para pirimi. Kimilerine göre geleceğin alternatif para birimi olarak görülse de Bitcoin'in tüm dünyada her geçen gün yatırımcı sayısı ve değerini artırıyor. Yöneticisi olduğu forumu Bitcoin işine de sokan Emre durumu şöyle ifade ediyor: "Çiftlik Bank'tan kazançlarım her geçen gün artıyordu. Foruma daha az girmeye başladım çünkü harcayacak çok param vardı. O sırada bu Bitcoin denen olay patlak verdi. Her geçen gün değeri artıyordu ve benim de kazandığım parayı bir şekilde değerlendirmem gerekiyordu. Bitcoin almak istedim ancak işler öyle yürümüyormuş. Madencilik denen bir şey varmış, ben de elimdeki fırsatı değerlendirip açtığım forumu bu işe soktum. Bazen site çöküp günlerdir gelmiyordu, Bitcoin madenciliği yapıyorduk."

GÜLSE'DEN 10 BİN TL BORÇ ALMIŞ
Çiftlik Bank'ın batmadan önce kapatılacağına dair haberler gündeme gelmeye başlamıştı. Yatırımcılar, Çiftlik Bank'a inançlarını bu haberlere bir karşılık olarak daha fazla para yatırarak destek gösteriyordu. Bu tuzağa da düşen Emre, Gülse'den borç para aldığını şu sözlerle belirtti: "Çiftlik Bank kapatılacak diyorlardı. İnanmadık, güvendik, daha çok paramızı yatırdık. Elimde nakit olmadığı için Gülse'den rica ettim. Abi 10 Bin TL birikmişim var dedi, teminat olarak da forumu bıraktım, aldım parayı. Ama Çiftlik Bank düşündüğümüz gibi gitmedi, borcumu nasıl öderim bilmiyorum."

ÜYELER DE MAĞDUR
Çiftlik Bank'a destek olmak amacıyla üyelerden de borç alan Emre, borç listesini şöyle ifade etti: "Oggy'nin KYK kredi borcu olduğunu biliyordum, çok iyi yatırımlarım var bu ayın kredisi yatar yatmaz bana gönder, hafta sonra bütün KYK kredi borcunu ödeyeceğim dedim. İnandı çocuk, çok sevindi, abi Allah razı olsun dedi. Ama Çiftlik Bank'ın battığını duyunca havale geçirmiş. Bütün gün hazır çorba yiyormuş."

DOLANDIRILDIM AMA YENİ PROJELER YOLDA
Dolandırıldıktan sonra parasını kurtaramayacağını düşünen Emre, geliştirdiği yeni projesiyle helal para kazanma arayışına geçtiğini belirtti. "Futbolcu'nun açtığı soru konularının sihrini keşfettim, kimse bu soruları cevaplamaya karşı koyamıyordu. Ben de düşündüm, herkes her an foruma girip bu soruları cevaplayamıyor. Neden bir kitabını yapmayalım. İsteyen istediği yerde foruma girme zorunluluğu olmadan bu soruların keyfini çıkarsın. Futbolcu da çok sıcak baktı. Yakında kitabı piyasaya sunacağız. Fiyatını kargo dahil 99 TL olarak düşünüyoruz."

kOa7Vq.jpg

Son düzenleme:
Forumda okuduğum tek uzun yazı olarak tarihe geçsin :D soru bankası efsane olmuş :D:D

Futbolcu yine nasiplenmiş ;dd

Keske nicki yazili olanlarin altini kirmizi kalemle cizseydin
belki bizde variz diye onca yaziyi okumak zorunda kalmazdik.
okumadim da gerci ama zorundayım okicam.sjk

çiftlik kurun dedim
dinlemediler

Bende mağdurum
geçen bi üye sordu neye güvendin para yatırdın diye bende
O kadar üye para yatırıyor bu kadar üye aptal olamaz dedim hıhım

** tüm bu yazılanların gerçekle alakası yoktur, parodidir.

sonda ki bu yazı olmasa bunu gerçek sanabilecek üyeler tanıyorum, hatta başıma geldi böyle şaka mı olur? gerçek sanıyoruz diye azarladılar... :gamer:

Geri