Çift fazlı temizlik nedir?

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Cilt Bakımı
🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
İngilizce'de "double cleansing" olarak geçen çift fazlı temizlik rutinine göre yüzünüzün iki aşamada temizlenmesi gerekiyor. Peki, Çift fazlı temizlik nedir? Çift fazlı temizlik nasıl yapılır?

Çift fazlı temizlik nedir?
Çift fazlı temizlik yüzümüzü iki kere art arda yıkamanız esasına dayalıdır. Asıl önemli nokta bu iki temizleyicinin zıt özellikte olmasıdır. Birincisi genellikle yağ bazlı bir temizleyicidir. Bunu su bazlı bir temizleyici takip eder.

Çift fazlı temizliğin amacı nedir?
Yağ bazlı bir temizleyici, makyaj, güneş kremi ve cildin kendi yağı olan sebum gibi yağ bazlı kirleri çıkarmak için tasarlanmıştır. İlk olarak cildiniz bu maddelerden arındığında ikinci aşama olarak su bazlı bir temizleyiciyle ter ve kalıntı gibi kirleri ortadan kaldırmayı amaçlar. Çift fazlı temizlik sadece daha kapsamlı bir temizlik sağlamakla kalmaz, aynı zamanda donuk cildi canlandırabilir ve diğer cilt bakım ürünlerinin daha etkili bir şekilde nüfuz etmesini sağlar.

Çift fazlı temizlik nasıl yapılır?

Kullandığınız ürünlerin talimatına göre önce yağ bazlı temizleyiciyi uygulayın ve parmaklarınızı kullanarak yaklaşık bir dakika boyunca dairesel hareketlerle cildinize nazikçe masaj yapın. Durulayın ve aynı şekilde su bazlı formülü uygulayın.

Çift fazlı temizlik ne sıklıkla yapılır?
Günün kirinden arınmak ve gece rutininizdeki bakım ürünlerinizin cildinize daha iyi nüfuz etmesini sağlamak için akşamları ve gece terleyen yüzünüzü güne hazırlamak için sabahları olmak üzere günde iki kez uygulayabilir, cildiniz kuru veya hassas ise bir kez uygulamayı tercih edebilirsiniz.

Cildinizi çok yıkamak doğru mu?
Cildinizi gereğinden fazla yıkadığınız zaman kuruluk ve tahrişle karşılaşabilirsiniz fakat bu durum genelde temizleyicinin fazla kuvvetli olmasıyla alakalıdır. Uygun ürünler ve teknikler cildinize zarara vermeyecektir. Çoğu zaman, cildin fazla yağını çok güçlü ve tahriş edebilecek bir ürünle çıkarmaya çalışmak yerine iki nazik temizleyici temizlemek daha iyi bir fikirdir.

Kaynak

1076967_620x360.jpg

Denemediğim için yorum yapamayacağım ancak sabah - akşam farklı içerikli ürün kullanımı daha mantıklı görünüyor.

Denemeye gerek yok cildini temizlemek mi istiyorsun ? Gülsuyunu dök pamuğa temizle bu nedir ya makyaj temizlerken bile kimyasal şeyler kullanılıyor hiç mi bişey bilmiyorsun aleoveralı sabunlar var. Bazen düşünüyorum da ben dünyaya yüz olarak gelseydim isyan ederdim sanırım göz altı göz üstü yanak çene burun elmacık kemiği göz kapakları VS vs bu cilt napsın hepsinin ayrı ayrı ürünü var üzücü ya

Cildin doğru ürün ile temizliği ilk şart ve ikincisi de doğru nemlendirme / güneş koruyucu yoksa yaşınızdan daha erken kırışıklık sorunu yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.

İyi bir dermatolog ve iyi bir eczacı ile cilt yapınıza uygun ürünlere çok rahat ulaşabilirsiniz. Dermatologlar ihtiyacınız olmayan bir ürünü size önermezler, merak etmeyin.

her şey popülerleştiği gibi cilt bakım rutinleri de dönem dönem popülerleşen şeylere göre şekilleniyor ama herhalde popüler olan en mantıklı sistem bu. özellikle yoğun güneş kremi kullanılan dönemlerde gerçek bir kurtarıcı. tek üzücü kısmı cosmed’in yağının dehşet fiyat artışı olabilir. cosmed ve yves rocher’nin yağlarını kullandım, hala da yves rocher’ninkini kullanıyorum o da sırf bitsin diye çünkü ekonomistim. cosmed >
bu yağ bazlı temizleyici ve balmlarla siyah nokta + siyah nokta zannedilen yağ filamentlerini de çok güzel temizliyorsunuz, deneyin.

Geri