Ciddi Anlamda, Yetinebiliyor muyuz?

• Kullanıcı Hatem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
24 Ekim Cuma.
Saat 3' te iş yerinden arkadaşım Hüseyin Abi ile işten çıktık. Bakırköy' e gidelim, telefonumun ekran koruyucusu çıktı yeniden taktırıcam dedi, tamam dedim, gittik. 20 liraya ekran koruyucusu taktırdı. 35 liraya bi ekran koruyucusu daha vardı, kırılmaz. Ondan taktıramadım, çok paraydı diye üzüldü. Oradan Mado' ya geçtik. 2 şer waffle ve birer çay içtik. Hesap kabarık gelir diye üzerine birer çay daha içemedik diye üzüldük.

Otobüse bindik sonra, evlerimize dönüyoruz. Otobüste konuşmaya başladık. ''Olm maaşım xx değilde xxx para olsaydı şunu yapardım, haftada bir değil 3 günde bir içerdim, nolcak lan bizim bu halimiz, çalış çalış para yetiremiyoruz'' falan. Arada birde kız kesiyoruz.

Daha sonra otobüse 18-19 yaşlarında bi çocuk bindi. 18-19 yaşlarında ama bir tatlı, yok böyle bi temiz yüz. Tut yanaklarını mıncır, öyle söyleyeyim. Takım elbiseli, tertemiz giyimli. Bağırmaya başladı otobüsün içinde. Şaşırdık mk.
-''Sakız almak ister misiniz abi? Allah korusun sizi, tanesi 10 kuruş, almak isterseniz eğer, yoksa önemli değil''

Ama bir tatlı, bir masum, bir samimi ses. Yemin ederim çocuğu izliyorum gözlerim doluyo.
Yanımıza doğru geldi.
-''Abi sakız almak ister misiniz? 10 kuruş, yoksa önemli değil.''
İki tane aldım. Cebimde 1,75 kuruş bozuk para vardı. Verdim. Yemin ediyorum çocuk 1 lira ve 50 kuruşu eline alır almaz geri verdi, üstüne cebinde bi 5 kuruş daha çıkardı onuda koydu avucuma. Zaten şaşkındım, iyice şaşırdım.
-''Abi ikisi 20 kuruş dedi''
Vay mk dedim içimden. Ciddi ciddi ağlıcam lan. Çocuk açık açık dilenci değilim demeye getirdi. Silkeledim kendimi. Geri uzattım 1,50 lirayı.
+''Kardeşim 15 tane daha alıcam o zaman'' dedim.
-''Abi başkalarına kalmaz o zaman'' dedi.

Vay mk. Olm psikopat mısın lan diyorum içimden. Şaşkınlıktan ölcem mk.
+''Allah Allah, kardeşim ticaret yapmıyo musun, 15 tane alıcam işte'' dedim gülerek.
-''Abi arkalara doğru gideyim, kalırsa getireyim sana satayım söz'' dedi.
Ben fıttırdım mk. Nasıl bi çocuktur abi. Yemin ediyorum aklıma o kısa süre içinde gül satan insanlar falan geldi. Kız arkadaşınla gezerken yapışıp gül satmadan bırakmayan, 5 lira verip gülü alınca birde üstüne utanmadan ''bide çorba parası at'' diyen insanlar. Abi bu çocuk beni yeminle fena etkiledi. Bırakmıyorum çocuğu. Çünkü satamasa bile o sakızları geri gelmeyeceğini düşünüyorum.
+''Kardeşim o zaman 15 tane parası vereyim almak 15 kişiye ikram et.''
-''Abi valla olmaz kusura bakma'' dedi.
Vay anasına. Benim ısrarım, çocuğun inadı. ''İyi tamam bakalım'' dedim.

Çocuk gitti. Hüseyin abiye baktım, ağlayacak, o kıvama gelmiş. Hafifte sert mizaçlıdır ha.
Çocuk otobüs turunu tamamladı. Kapıya yöneldi. O sırada Hüseyin Abi çağırdı, geldi çocuk. Maksimum 20-25 sakızı kalmıştı kutusunda.

Hüseyin Abi çıkardı 5 tl, hepsini alıyorum dedi sertçe. Onda ki havada ayrı mk. Sanki cebinden 200 lük 10 tane banknot çıkardı da filmlerde ki gibi bütün balonları satın alıyorum havası var. Her neyse. Çocuk sayalım abi dedi. Olm ne sayması diye Hüseyin Abi ver işte hepsini diyo sertçe. Yok, çocuk başladı saymaya. Tam tamına 33 tane sakız var. Çocuk aldı 5 lirayı, çıkardı cebinden 1,70 para üste verdi. Teşekkür ederim abi dedi. Bastı inecek var butonuna. Hüseyin abi ve benim elimde 33 sakızla çocuğu izliyoruz saf saf. Otobüs durdu, çocuk;
-''Abi çok teşekkür ederim, Allah yolunu açık etsin, hayırlı işler'' dedi indi.

Otobüste herkes sakız patlatıyo mk. Sakızları attık benim çantaya.
''Vay mk'' dedi Hüseyin Abi. ''Lan 10 dakika öncesine kadar haftada bir bira içebiliyoruz diye ağlıyoduk lan'' dedi. Adam ağlıcak o derece. İnene kadar tek kelime etmedi herif. Ben ayrı havalardayım, bildiğin dokunsan ağlıcam.

Belki o kadar etkilenecek, O kadar abartılacak bir durum değil. Ama beni cidden etkiledi lan. O an bildiğiniz insanlığımdan utandım. O duyguyu harbi harbi tattım lan. Çocuğun saflığını, temizliğini, inerken ki o masum gülüşünü, Allah Yolunuzu açık etsin nidalarını. Acayip etkilendim. Otobüse döndüm herkes sakız patlatıyo. Bi yandan da bazıları çocuğu konuşuyo. Vay anasına.

Bilmiyorum neden anlattım bu olayı, anlatmak istedim sadece. Ha bu durum hayatımı değiştirecek mi? Hayır. Yarın muhtemelen, hatta çok büyük ihtimal ''vay mk, neden yemeği a restaurantın da değilde daha ucuz olan b restaurantında yiyoruz'' diye söylenicem. Utanmıcam isyan etmelerimden, doymayacak gözüm. Umarım her gün bu durumu yaşarım, her gün biraz daha utanırım.

Okurken olayi yaşadim sanki:d

Yani tamam çocuktaki hayata bakış açısı süper ama...

Otobüste herkes sakız patlatıyo mk.

Şu cümleye gelince tüm ciddiyetimi rüzgarın akışına bıraktım resmen. O nasıl bir manzaradır arkadaş ya.

Geri