“Chronicles of Narnia” (Narnia Günlükleri)

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Narnia Günlükleri’nin Yapımcısı Film Yerine Netflix Dizisi Yapılmasını İstiyor

Yayın hakları Netflix tarafından satın alınan “Chronicles of Narnia” (Narnia Günlükleri) filmlerinin yapımcılarından Douglas Gresham, serinin dizisinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Chronicles-Of-Narnia-Netflix-seri-1.jpg

C.S. Lewis‘ın, Pevensie kardeşlerin keşfettikleri sihirli diyarda çıktıkları yolculukları anlatan Narnia Günlükleri serisi, tüm zamanların en başarılı fantastik serileri arasında yer alıyor. Netflix‘in Aralık 2018‘de haklarını satın aldığını duyurduğu Narnia Günlükleri serisinin akıbeti henüz belli olmazken, filmlerin yapımcıları arasında yer alan Douglas Gresham‘dan bir açıklama geldi.

douglas-gresham-narnia-1.jpg

Serinin yaratıcısı C.S. Lewis‘in üvey oğlu da olan Douglas Gresham, gönlünün film yerine dijital TV dizisinden yana olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Projenin bölümlü olmasını isterim. Bir filmde bir kitabı en fazla iki saate uzatabilirsiniz. Bütün bir kitabı, bir macera kitabını tek bir filme sığdırmak; bunu yapamazsınız. Tüm kitabı, her bir ayrıntısını dizi aracılığıyla ekrana getirebilirsiniz.”

Öte yandan Covid-19 salgını nedeniyle dizi ve film çekimlerinin durduğu bu dönemde Netflix‘in Narnia Günlükleri projelerinde hangi aşamada olduğu, neleri planladığı bilinmiyor. Bakalım yayın platformu bu fantastik seriyi hangi yapımlarla karşımıza çıkaracak?

başkan bu narnia günlüklerini önerir misin bu filme karşı nedense bi ön yargı var izlemek istiyorum ama sonra vazgeçiyorum her seferinde zaman kaybı olur diye sevmem diye

Yaa dizi olursa kesin izlerim çok severim ben hoşuma gitti bu haber

başkan bu narnia günlüklerini önerir misin bu filme karşı nedense bi ön yargı var izlemek istiyorum ama sonra vazgeçiyorum her seferinde zaman kaybı olur diye sevmem diye

Eğer çocuk filmi olarak görmezsen tavsiye ederim.mistik güzel bir kurgusu var.özelikle birinci bölüm bence baya iyi.2 ve 3. bölümü daha az beğensemde ilk bölüm baya iyi.Aslan çok iyi karakter.ama dediğim gibi çocuk filmi olarak görebilirsin.ben seviyorum bu seriyi.boş vaktinde değerlendir istersen.

Eğer çocuk filmi olarak görmezsen tavsiye ederim.mistik güzel bir kurgusu var.özelikle birinci bölüm bence baya iyi.2 ve 3. bölümü daha az beğensemde ilk bölüm baya iyi.Aslan çok iyi karakter.ama dediğim gibi çocuk filmi olarak görebilirsin.ben seviyorum bu seriyi.boş vaktinde değerlendir istersen.

bu hafta sonu izlenicekler listesine ekliyorum dostum zevkine güveniyorum

Netflix, Narnia İçin Aradığı Yönetmeni Buldu​

Netflix, Narnia roman serisinin haklarını 2018’de aldı ve şimdi yönetmen koltuğuna da Barbie’nin yönetmeni Greta Gerwig oturacak.

Netflix, Narnia Günlükleri (The Chronicles of Narnia) kitap serisini sinemaya yeniden uyarlamak için çalışmalara başladı. Serideki ilk iki filmi yönetmesi için Barbie filminin yönetmeni Greta Gerwig ile anlaşmayı planlıyor. Netflix, Narnia’yı filme uyarlarken C.S. Lewis‘in romanlarına hangi sırayla yaklaşacağı henüz açıklanmadı.

Son birkaç yıldaki birçok proje gibi Narnia projesi de Covid nedeniyle bir süre durduruldu. Coco animasyonunun yardımcı yazarı Matthew Aldrich‘in senaryoları uyarlamak üzere atanması dışında projede çok az güncelleme oldu. Greta Gerwig’in kısa süre içinde ekibin bir parçası olması bekleniyor ancak filmlerin ne zaman yayınlanacağına dair henüz bir bilgi yok.

Tanınmış ve çok sevilen bir roman serisinin herhangi bir film uyarlaması belirli bir baskıyı da beraberinde getirecektir. Üstelik Narnia serisinin bazı kitapları zaten filme uyarlanmıştı. Bu da şüphesiz hayranlar arasında olağan karşılaştırmalar döngüsüne yol açacaktır.

Yedi kitaplık Narnia serisinin en ünlü kitabı ve en çok uyarlananı olan Aslan, Cadı ve Dolap’ı (The Lion, The Witch and the Wardrobe) pek çok kişi bilir. 1967’de televizyon için, 1979’da animasyon televizyon filmi olarak, 1980’lerin sonunda ilk dört romanın uyarlandığı bir canlı aksiyon dizisinin parçası olarak ve 2005’te bir canlı aksiyon film olarak karşımıza çıktı. Netflix’in bu filmle hikayeyi başlatıp başlatmayacağı merak ediliyor.

Prince Caspian (Prens Caspian) ve The Voyage of the Dawn Trader (Şafak Yıldızının Yolculuğu) film uyarlamaları çoktan yayınlanmışken seride Gümüş Sandalye (The Silver Chair) ve At ve Çocuk (The Horse and His Boy) kitaplarına dayanan başka filmler planlandı ancak asla çekim aşamasına geçemedi. Benzer şekilde Büyücünün Yeğeni (The Magician’s Nephew) hiçbir zaman uyarlanmadı. Narnia uyarlamaları söz konusu olduğunda normların dışında bir şey arayanlar için popüler bir seçim olabilir.

disney-fox-the-chronicle-of-narnia-1024x576.jpg
narnia-gunlukleri.jpg

Narnia Günlükleri Serisine Yeni Soluk

Barbie filminin yönetmeni Greta Gerwig, yeni Narnia Günlükleri filmini yazacak ve yönetecek.

Gerwig’in başarılı bir yönetmenlik kariyeri var ve Lady Bird ve Little Women gibi filmlerin yönetmenliğini yaptı. En yeni filmi Barbie, popüler Mattel bebeklerinin uyarlamasında Margot Robbie ve Ryan Gosling başrolde yer alıyor.

The New Yorker‘a göre, Gerwig, C.S. Lewis‘in The Chronicles of Narnia adlı kitap serisinden en az iki film yazmak ve yönetmek için Netflix ile bir anlaşma yaptı. Bu filmlerin, The Lion, The Witch, and the Wardrobe, Prince Caspian ve The Voyage of the Dawn Treader ile aynı süreklilikte olup olmayacağı veya tamamen yenileme olup olmayacağı ise bilinmiyor.

Serinin diğer bölümleri yıllardır beklemekte ve Joe Johnston tarafından yönetilen The Silver Chair uyarlaması henüz gerçekleşmedi.

“Barbie”nin Yönetmeni Greta Gerwig, “Narnia Günlükleri” Serisini Perdeye Taşıma Fikrini ‘Dehşet Verici’ Buluyor

Greta Gerwig, en az iki “Narnia Günlükleri” filmi ile izleyicilerin karşısına çıkacak. “Barbie”nin yönetmeni, proje üzerinde çalışma fikrini ürkütücü bulduğunu kabul etti.

Greta Gerwig, Narnia Günlükleri serisini beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor. Şu sıralar Margot Robbie ve Ryan Gosling’li Barbie filmi ile gündemde olan yönetmen, Narnia hakkında açıklamalarda bulundu.

Gerwig, şimdilerde Barbie’nin rüya evindeki valizini topladı ve Aslan’ın ülkesine doğru yola çıkmaya başladı. Yakın zamanda Netflix için iki Narnia Günlükleri filmi çekeceği açıklanan yönetmen, bu çapta bir projeye girişmenin kendisini dehşete düşürdüğünü dile getirdi.

Netflix, C.S. Lewis’in ünlü fantastik serisi Narnia Günlükleri’nin dizi ve film haklarını uzun süre önce satın almıştı. Netflix, Narnia Günlükleri için çalışmalara artık başlamış olacak ki yakın zamanda seri için son zamanların en çok konuşulan yönetmeni ile anlaştı.

Şimdilik iki film için anlaşan Greta Gerwig, yeni proje hakkında Total Film’e konuştu. Gerwig, Narnia’nın karlı ve büyülü dünyasıyla Barbie’de olduğu gibi başa çıkıp çıkamayacağı konusunda endişeli olduğunu aktardı.

“İşe henüz başlamadım. Düşündükçe beni ürkütüyor, ki bu bence başlamak için en iyi his. Korktuğumda daima bunun iyiye işaret olduğunu düşünürüm. Bir proje beni dehşete düşürmüyorsa, ‘Belki de bunu yapmamalıyım,’ diye düşünüyorum. Ama hayır, bundan oldukça korkuyorum. Bu olağanüstü bir şey. Neler olacak bilmiyorum, hep beraber göreceğiz.”

Greta Gerwig ayrıca Narnia markası ile sınırlı kalmak istemediğini ve çeşitli projeler üzerine çalışmak istediğini söyledi:

“Film çektiğim süre boyunca pek çok türde film yapmak istiyorum. Bu hem uzun hem de sınırlı bir zaman dilimi. Büyük çaplı ve küçük çaplı, her türlü filmi yapmak istiyorum. Büyük bir tuvale sahip olmak hem heyecan verici hem de ürkütücü.”

Greta Gerwig İzleyicinin “Narnia Günlükleri” Hasretine Son Verecek

Greta Gerwig’in Narnia Günlükleri filmleri hakkında şu an oldukça az detay biliniyor. Hollywood’da gerçekleşen WGA ve SAG-AFTRA grevlerinden dolayı projenin başlaması zaman alacak. Yine de Gerwig bu projeyi tamamlayabilirse, uzun sürenin ardından Narnia serisinin gördüğü ilk uzun metrajlı proje olacak.

7 kitaplık roman serisinden beyaz perdeye uyarlanan ilk yapım Disney’in 2005 yapımı Aslan, Cadı ve Dolap filmiydi. Yapım dünya çapında 750 milyon dolar hasılat elde etti. Disney 3 sene sonra devam filmi Prens Caspian’ı vizyona soktu. Üçüncü filmde yapım şirketi Walden Media ile arasında çıkan anlaşmazlıklardan sonra Disney projeden çekildi. Şafak Yıldızının Yolculuğu filmi 2010 yılında 20th Century Fox imzasıyla vizyona girdi.

Şafak Yıldızının Yolculuğu’nun ardından hayranlar daha fazla uyarlama bekliyordu. 7 kitaplık seriden sadece 3 eser perdeye taşınmış ve daha keşfedilecek pek çok hikaye vardı. TriStar tarafından 2018’de Gümüş Sandalye’nin uyarlanması için bir anlaşma yapılmış olsa da, Netflix 2018’de serinin haklarını alınca işler farklı bir rotaya girmişti.

Greta-Gerwig-Narnia-662x352.jpg

Greta Gerwig'in Yöneteceği "Narnia Günlükleri" Serisinde Sevindiren Gelişme

Netflix Film Başkanı Scott Stuber, yeni Narnia Günlükleri uyarlaması için şaşırtıcı derecede iyimser bir güncelleme paylaştı.

Greta Gerwig'in yöneteceği "Narnia Günlükleri" filmi için Netflix'ten sevindirici bir güncelleme geldi. Netflix, popüler C.S. Lewis hikayelerine dayanan ve en son 2010 yapımı "Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızı'nın Yolculuğu" ile beyaz perdede görülen Narnia Günlükleri serisini yakında yeniden başlatacak.

Netflix'in filmleri yönetmesi için Greta Gerwig ile anlaşmak istediğine dair söylentiler bundan bir yıl önce çıkmıştı ve Temmuz'da, Gerwig'in "Barbie"yle büyük gişe başarısı yakalamasından hemen önce, anlaşmanın sağladığı açıklandı.

Şimdi Netflix yöneticisi Scott Stuber, iki filmlik yeni Narnia Günlükleri uyarlamasının yapım sürecinin 2024'te başlamasını hedeflediklerini belirtti. Collider'la konuşan Stuber şunları söyledi: "Sanırım insanlar, Greta Gerwig'in Narnia Günlükleri'ni bir araya getirmeye ve gelecek yıl vizyona girecek olan filmi çekmeye çalıştığımızı biliyorlar."

Filmleri merakla bekleyen hayranlar için sürecin bu kadar erken başlayacak olması sevindirici bir haber. Senaristler grevinin sona ermesiyle birlikte, aylar boyunca durmak zorunda kalan senaryo yazım aşamaları ve geliştirme süreçleri artık devam edebiliyor. Ancak Hollywood'da oyuncular hala grevde, bu da yakın zamanda oyuncu seçimleriyle ilgili haberler alamayacağımız anlamına geliyor.

Netflix'in C.S. Lewis'in hangi kitaplarını uyarlayacağım ve filmlerin 2005 - 2010 yılları arasında izleyicilerle buluşan üçlemenin devamı olup olmayacağı da şimdilik bilinmiyor.

5aafecd163707cfd1cfd766b0baf66d2.jpg

Greta Gerwig ve Netflix Hangi "Narnia Günlükleri" Kitaplarını Uyarlayacak?

İlk filmin prodüksiyonu 2024'te başlayacak.

Netflix yöneticisi Scott Stuber, "Barbie" yönetmeni/ortak yazarı Greta Gerwig'in C.S. Lewis'in klasik fantastik roman dizisi "Narnia Günlükleri"nden (The Chronicles of Narnia) uyarlayacağı iki filmlik yeni seri hakkında şaşırtıcı bir açıklama yaptı.

Netflix'in Gerwig ile ünlü kitaplara dayalı en az iki film yazıp yönetmesini sağlayacak bir anlaşma yaptığı geçtiğimiz Temmuz ayında duyuruldu. Bu filmlerden ilki gelecek yıl üretime başlamayı hedefliyor.

Projeyle ilgili en çok merak edilen konulardan biri, hangi kitapları uyarlanacağı ve yeni filmlerin 2005 - 2010 arasındaki filmlerin devamı olup olmayacağıydı. Variety'ye konuşan Stuber, bu soruları şaşırtıcı bir açıklamayla yanıtlayarak, planlarının yedi kitap serisinin tamamını tek bir hikayey sıkıştırmak olduğunu söyledi.

"Açıkçası Aslan, Cadı ve Dolap en önde gelenlerden ama [Narnia serisinin] hepsini okursanız çok ilginç bir anlatım biçimi var. Ve şu anda [Greta Gerwig], [yapımcı] Amy Pascal'la birlikte bunun üzerinde çalışıyor ve tüm bu süreci nasıl kırabileceklerini bulmaya çalışıyor."

Stuber, Gerwig'in Hristiyan bir arka planda büyüdüğünü ve kitapların büyük ölçüde Hristiyanlığa dayandığını, dolayısıyla filmlerin muhtemelen bu açıdan çekinmeyeceğini ekliyor.

Projenin oyuncu kadrosu henüz açıklanmadı. Netflix, 2018 yılında, 100 milyondan fazla kopya satan kitaplara dayanan diziler ve filmler üretmek üzere The C.S. Lewis Company ile çok yıllık bir anlaşma kapsamında iş birliği yapmak için seriyi devraldı.

Narnia Günlükleri Netflix Uyarlamasının Yapımı 2024’te Başlayacak

Narnia Günlükleri Netflix ekranlarına hazırlanıyor. Greta Gerwig ise yönetmenlik kariyerindeki başarılarına bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Lady Bird ve Barbie gibi hit filmlerle adını duyuran Gerwig, şimdi de C.S. Lewis‘in meşhur eseri Narnia Günlükleri‘ni film olarak Netflix için uyarlamaya karar verdi. Bu büyük proje, en az iki filmi içerecek şekilde planlandı, ve prodüksiyonun 2024 yılında başlaması bekleniyor.

Greta Gerwig’in Yönetmenlik Başarısı

Greta Gerwig, Lady Bird ile yönetmenlik kariyerine güçlü bir başlangıç yapmış ve ardından Barbie ile büyük bir başarı elde etmiştir. Hollywood’un öne çıkan yönetmenlerinden biri olan Gerwig, Netflix ile iş birliği yaparak Narnia’nın büyülü dünyasını beyaz perdeye taşıyacak.

Netflix Film Başkanı’ndan Güncelleme

Netflix Film Başkanı Scott Stuber, The Egyptian Theatre Hollywood’daki bir etkinlikte Collider’a verdiği röportajda, Greta Gerwig’in yöneteceği Narnia filmleri hakkında bir güncelleme sundu. Stuber, projenin gelecek yıl çekimlere başlayacağını doğrulayarak meraklı hayranlara heyecan verici bir haber verdi.

Sanırım insanlar Greta Gerwig’in Narnia’sını bir araya getirmeye çalıştığımızı ve bu filmi önümüzdeki yıl çekeceğimizi biliyorlar.

Bilinen Bilgiler ve Heyecan

Şu ana kadar duyurulan bilgiler, Gerwig’in en az iki filmi yöneteceği ve prodüksiyonun 2024’te başlayacağı yönünde. Ancak, hikayenin ana hatları hakkında net bir bilgi bulunmamakla birlikte, Narnia’nın büyülü dünyasına hayran olanlar için bu haber oldukça heyecan verici.

Gerwig’in Endişeleri ve Beklentiler

Greta Gerwig, bu büyük projeyi üstlenirken biraz gergin olduğunu ifade etmişti. Ancak, başarıyla çıkması durumunda seriyi tamamlamaya istekli olduğunu dile getirmişti. Bu sözler, Gerwig’in projeye duyduğu özel bir bağlılığı ve sorumluluğu yansıtıyor.

Daha tam olarak kollarımı kavuşturmaya bile başlamadım. Ama bundan gerçekten korkuyorum, ki bu da başlamak için iyi bir yer gibi geliyor.

Haberlerin Gelmesi Bekleniyor

Projeyle ilgili detaylar ve yeni bilgiler geldikçe, Narnia Günlükleri Netflix uyarlamasıyla ilgili haberleri sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz. Greta Gerwig’in yönetmenlik yetenekleri ve Narnia dünyasının büyüsüyle birleşerek nasıl bir eser ortaya koyacağını merakla bekliyoruz.

“Barbie” Yönetmeninden “Narnia Günlükleri” Filmi: Netflix Yapımında Çekimler 2024 Yazında Başlayacak

Greta Gerwig’in Netflix imzalı “Narnia Günlükleri” filminde çekimler Ağustos 2024’te başlayacak.

Greta Gerwig’in merakla beklenen fantastik kurgu uyarlaması filmi Narnia Günlükleri’nde prodüksiyon tarihi netleşiyor. Barbie ile geçen yılın gişesine damga vuran ünlü yönetmen, şimdi izleyicileri C.S. Lewis’in büyülü dünyasına konuk etmeye hazırlanıyor.

Kuzey İrlandalı yazar ve akademisyen C.S. Lewis’in dünyaca ünlü fantastik kurgu serisi Narnia Günlükleri bir kez daha izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. 7 kitaptan oluşan ve orijinal adı The Chronicles of Narnia olan seri şimdiye dek 40’tan fazla dile tercüme edildi ve milyonlarca okura ulaştı.

Daha önce serinin üç kitabı beyaz perdeye taşınan eserin uyarlama hakları 2018’den beri Netflix’teydi. Dijital yayın platformu The C.S. Lewis Company ile anlaşmaya vararak popüler serinin adaptasyon haklarını satın almıştı. Neticede Margot Robbie’li Barbie filmiyle geçen yaza damga vuran Greta Gerwig, Netflix’in en güvendiği fantastik kurgu projelerinden olan Narnia Günlükleri’nin başına getirildi.

Çekimleri 2024 yılı içerisinde başlaması planlanan yapımda ise prodüksiyon takvimi yavaş yavaş netleşiyor.

Greta Gerwig’in “Narnia Günlükleri” Filmi Birleşik Krallık’ta Çekilecek

Gişede 1.4 milyar dolar kazandıran Barbie öncesi Lady Bird (2017) ve Little Women (2019) ile kendisini kanıtlayan Greta Gerwig, C.S. Lewis’in kült serisi için kolları sıvamış durumda. Gelen son bilgilere göre ise ilk filmin prodüksiyonu Ağustos 2024 tarihinde Birleşik Krallık’ta başlayacak.

Yavaş yavaş ufukta gözükmeye başlayan uyarlama hakkında BBC Radio 4’a konuşan Gerwig şu ifadeleri söyledi:

“Biraz dehşet içindeyim çünkü Narnia’ya gerçekten büyük saygı duyuyorum. Çocukken Narnia’yı çok severdim. Bir yetişkin olarak Lewis’i bir düşünür ve yazar olarak görüyorum. Bu işi yapmaktan korkuyorum. Bu proje bana çekinmeye değer bir şey gibi geliyor. Ayrıca söylemeliyim ki İngiliz olmayan biri olarak bunu doğru bir şekilde yapmak istediğime dair özel bir şeyler hissediyorum. Çünkü sizin de bildiğiniz gibi Amerikalılar Shakespeare’i uyarladıklarında, hafif bir saygı hissi vardır ve belki de, ona daha fazla özen göstermeliyiz.”

Gerwig daha önce verdiği demeçlerde de sık sık bu projenin kendisini oldukça korkuttuğunu dile getirmişti.

Ağustos 2024’te başlaması planlanan çekimlerin yaklaşık 7 ay sürmesi ve prodüksiyonun Mart 2025’te sonlanması bekleniyor. Uzun bir post prodüksiyon sürecine de tabi tutulacak yapımın vizyon tarihi için en iyi ihtimal ise 2025’in sonu ya da 2026 öngörülüyor.

ilk film baya baya iyi, Lucy Pevensie'nin Aslan ve Mr. Tumnus ile olan ilişkisi harika saf ve çocuksu, ikinci film de Prens Kaspian biraz cins olsada fena değildi üçüncü film bir tık daha kötüydü ilk iki filme göre.
Baska bi dünyaya acilan bi kapıya inanmak istiyorum sanirim o yüzden hepsi güzel geliyor :$

Geri