Cheerleader effect (amigo kız etkisi)

Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
Amigo kız etkisi, tek başınayken güzel sayılamayacak kızların, arkadaş grubuyla birlikteyken daha çekici gelmesi durumu. Grup olmanın ve bir arada bulunmanın etkisiyle algı yanılsamasına neden olur. How I Met Your Mother dizisinin 4. sezon 7. bölümünde Barney Stinson tarafından ortaya atılmıştır. Vikipedi

B175E6FC-7B81-444F-A7A5-A6B417AFA0B3.jpeg

adama çekici geldik diyelim o kalabalığın içinde sonra ne olacak? baş başa kalmak istese çirkinleşcem, sürekli grupla da olmaz ki... bireysel güzelliklerimize odaklanalım biz en iyisi.

gercekten boyle bisi var. hatta bunu deneyimlediler. bir kac erkege ayni sorular, ayni kizlar gosterildi. grup halinde kizlar giris yaparken, erkeklerin gozleri parliyordu, hepsi ayri ayri guzel geliyordu onlara. BAMMMM efekti :p sonra kizlari tek tek yorumlamalari gerekti ve verdikleri puanlar dusus gostermisti

Bir ortamda kız grubu görüp yanlarına yanaşıp ilgiyi bireye kaydırınca yaşanan hayal kırıklığını loş ışık etkisi sanardım ben de, meğer amigo kız etkisiymiş xd

Peki bu kızlar için yükselip kazanılan maçlar. Allah taş eder çirkin falan iş gördüler işte.

tek başlarınayken de ben güzel saydığım için beni ilgilendirmeyen etkidir.

Bu etki şeyde oluyor. Tek başınayken sessiz sakin takılıp grup içerisinde sesinin yükselmesi. İnsanın arkasında birileri olunca daha güvenli hissediyor çünkü.

Kizin guzelligi ya da cirkinligi degil orada mevzu , cazip gelen popularite .
Janjanli paket olayi gibi galiba :S

cirkin kizlar fotiyi gorunce kiskanmismidir acaba hemcinslerini ne guzel kizlar var diyerekten .s

Geri