Charlie Chaplin: Büyük Diktatör Konuşması

A
  • Kullanıcı Aggressive
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Arkadaşlar sonuna kadar izlemenizi tavsiye ediyorum. Gerçeği anlatan bir konuşma.

Charlie Chaplin filmlerindeki tek gerçek konuşma olan bu konuşma, aynı zamanda Chaplin'in en büyük başarıya ulaşmış filminden alınmıştır. 1940'ta çekilen bu filmde, 21. yüzyılın başlangıcına (ve muhtemelen çok ötesine) yönelik birçok mesaj yer almaktadır. Aklı başında olan her insan gibi, demokrasi ve bilim savunusu yapılmaktadır.

https://www.facebook.com/photo.php?v=667057863352292

Yıllar evvel izleme fırsatım olmuştu teşekkür ederim.

Nazi Almanyasi ile çok güzel dalga geçilmiştir bu film de.

'"diktatörler ölecek ve halktan aldıkları güç tekrar halka dönecek. ve son insan ölene kadar, özgürlük asla yok olmayacaktır."

Aklıma toplum sözleşmesini getirdi.

evet güzel ve anlamlı bir konuşma.

Olur mu?

Etiket için teşekkürler. İzlenmeli.
Hepimiz karşımızdakine yardım etmek isteriz.. İnsanların yapısı böyledir.. Biz birbirimizin mutluluğu için yaşamayı isteriz, üzüntüsü için değil.. Birbirimizden nefret etmek ve hor görmek istemeyiz.. Bu dünyada herkese yetecek yer var ve toprak, hepimizin ihtiyacını karşılayacak kadar bereketlidir.. Yaşam biçimimiz daha özgür ve güzel olabilir.. Açgözlülük insanların ruhunu zehirledi, dünyayı bir nefretle kuşattı, hepimizi kaz adımlarıyla sefaletin ve kanın içine sürükledi.. Hızımızı arttırdık ama bunun tutsağı olduk.. Bolluk getiren makineleşme bizi yoksul kıldı.. Edindiğimiz bilgiler bizi alaycı yaptı; zekamızı ise katı ve acımasız.. Çok fazla düşünüyoruz ama çok az hissediyoruz.. Makineleşmeden çok insanlığa muhtacız, zekadan çok iyilik ve anlayışa muhtacız.. Bu değerler olmadan hayat korkunç olur, her şeyimizi yitiririz..

Cok ozel bir konusma gercekten daha onceden biliyordum zaten. Tesekkurler

Charlie Chaplin efsana ötesi birşey.
Trajedik hayatı, abes komedilerle bir ömür örtbas edilmiş sevilesi bir oyuncu.
Sevin onu, hemde çok sevin.

charlie chaplin harbiden charlie chaplin'e benzemiyo lan :D

Geri