Ceza aracı olarak kadın

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yaklaşık 2 sene önce çıkan sporda şiddet yasasının getirdiği bir uygulama. Çok tuhaf karşıladığım bir durum. Zira taraftarın uygunsuz davranışlarda bulunması durumunda, kulübe ceza olarak müsabakanın kadın seyirciye izletilmesini kadınlara hakaret olarak görüyorum. Seyircisiz maç oynama cezasının uygulaması kadın seyirci olduğundan bu durum kadını seyirci yerine bile koymamış oluyor. Kadının bir ceza aracı olduğu da yasal olarak tescillenmiş oluyor.

Gittiğim günü birlik yerlerde çoğunlukla karşıma çıkan durum. İki kadının yaptığı pencere sohbeti sayesinde tüm mahalle hakkında bilgi toplayabilir, güzelim sabah uykunuzu bölebilirsiniz.

Uzun zamandır aklıma takılan bir konuydu, değindiğin iyi olmuş.
Cezaların küfür taşkınlık vs. nedenlerden verildiği düşünülürse kadınların böyle hareketlerde pek bulunmayacaklarını düşünüyorlar sanırım.

Futbolun bir spor oldugunu düşünürsek bayanlarında maç izlemeye hakkı oldugunu düşünüyorum. Tam aksine en azından erkek taraftarların + holiganların küfürlerinin olmadıgı bir ortamda maç izlemek bayagı keyifli olabilir :) Öncelikle düşünülmesi ve sorulması gereken şey bence Bayanların neden maç izlemeye gitmedikleri yada gidemedikleri.

Bakış açısı bana göre de iltifattır. Kadının ahlaklı olduğunun taşkınlıkları erkeklerin yaptığının göstergesidir ;)

kadınların çıkardıkları sesle cezalandırmak istemişlerse belki .p

Abi burda aynı fikirde olduğum, benim gibi düşünen ne çok insan var ya.

Kitap okumanın
Belgesel yayininin
Ceza olduğu bir ülkede kadınlarin futbol müsabakalarında ceza aracı olarak görülmesi şaşırtıcı gelmez.

Ben olsam ben de kendimi ceza aracı olarak görürdüm futbolda ajxhbajs

Kadını ceza olarak görmek, cidden saygısızlıktır.

Geri