Çetin TEKİNDOR Kimdir?

S
  • Kullanıcı She`
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türk Ünlüler
Çetin TEKİNDOR Kimdir
Çetin TEKİNDOR biyografisi
Çetin TEKİNDOR oynadığı diziler
Çetin TEKİNDOR oynadığı filmler

cover.php

Adi Soyadi: Çetin TEKİNDOR
Dogum Tarihi: 16/07/1945
Dogum Yeri: Sivas
Egitim: Ankara Devlet Konservatuarı

1970 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun oldu. Tiyatro sahnelerine IV. Murat oyunu ile giriş yaptı. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda 'Sahne ve Diksiyon' dersleri veren Tekindor, daha sonra aynı görevini 1998 yılına dek Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde sürdürdü. Onun daha büyük kitlelerce tanınması ise Yücel Çakmaklı`nın yönettiği 1983 yapımı Küçük Ağa dizisi ile oldu. Beyazperde ile ilk tanışması ise Başar Sabuncu'nun yönettiği ve Müjde Ar ile başrollerini paylaştığı Kaçamak (1987) filmi ile oldu. Bir taraftan tiyatro oyunlarında rol alıp, TRT'de yayınlanan yabancı film ve dizi filmleri için seslendirme yaparken, diğer taraftan Dönemeç (1988), Önce Canan (1988) gibi TV dizilerinde ve Son Türbedar (1996), Kerem (1999) gibi TV filmlerinde rol aldı.Ödülleri * Ankara Sanat Kurumu 1978 En İyi Erkek Oyuncu Genç Werther Yeni Acıları * Ankara Sanat Kurumu 1987 En İyi Erkek Oyuncu Kim Korkar Hayin Kurttan * Kültür Bakanlığı En İyi Erkek Oyuncu Ödülü 1987 Kim Korkar Hayin Kurttan * Ankara Sanat Kurumu 1999 En İyi Erkek Oyuncu Mutlu Son * 15.Ankara Film Festivali, 2003, En İyi Erkek Oyuncu, Karşılaşma * 13.ÇASOD'En İyi Oyuncu'Ödülü,2006,En İyi Erkek Oyuncu,Babam ve Oğlum * 9.Sadri Alışık Ödülleri,2004,En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Karşılaşma * 27.Siyad Türk Sineması Ödülleri,2005,En İyi Erkek Oyuncu,Babam ve Oğlum

Oynadigi Diziler:
Bir Çocuk Sevdim , Deli Saraylı , Asi , Anadolu Kaplanı , Rüya Gibi , Bir İstanbul Masalı , Ödünç Hayat , Şeytan Ayrıntıda Gizlidir , Çaylak , Yılan Hikayesi , Tutku Çemberi , Sehnaz Tango , Önce Canan , Küçük Ağa , Üzgünüm Leyla

Oynadigi Filmler
Dersimiz Atatürk , Ulak , İlk Aşk , Babam ve Oğlum , Anlat İstanbul , Karşılaşma

Daha çok Yılan Hikayesinden biliyorum Çetin Tekindor u :)

Geri