Çeşme'de "200 TL'ye dublör müşteri aranıyor" ilanına Vedat Milor'dan ilginç yorum!

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Türkiye'nin önemil turizm beldelerinden Çeşme'deki bir kafe, sosyal medya sayfasından dublör müşteri ilanı verdi. İlanda, "Akşam saat 7 ile 10 arasında dublör müşteri kadın-erkek ihtiyacımız vardır. 200 TL+1 içerek verilecektir" ifadeleri yer alırken, gastronomi yazarı Vedat Milor, "Sektörde çedar, çiğ köfte, eleştirmenlerden sonra artık müşteriler de fake" yorumunu yaptı.

İzmir'in Çeşme ilçesinde Çeşme Marina'da bulunan bir kafe işletmesi, iş ilanları yayınlayan bir sosyal medya sayfasına, "Çeşme Marina'da bulunan kafemize akşam saat 7 ile 10 arasında dublör müşteri kadın-erkek ihtiyacımız vardır. 200 TL+1 içerek verilecektir. İlgilenenlerin postu beğenmesi rica olunur" şeklinde bir ilan verdi.

Sosyal medyadaki ilan kısa sürede gündem olurken, çok sayıda vatandaşın yaptığı yorumların ardından ilan sayfadan kaldırıldı.

Ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor da dublör ilanını Twitter hesabından paylaştı. Milor "Sektörde çedar, çiğ köfte, eleştirmenlerden sonra artık müşteriler de fake" ifadelerini kullandı.

Kaynak

1687405989892-ve.jpg

Nasıl ilan bu böyle? Şaka mı acaba?

"Bu mekan kalabalık, o zaman iyidir" algısı için güzel taktik.

Mekan sahibinin haberi varsa bu durumdan çok amatör demektir. Para verip sahte müşteri yaratmak yerine, eşini dostunu çağırsa zaten mekan dolar ve üstüne para vermek zorunda da kalmaz.

İlgi çekmeyen bir yerse bu şekilde hiç olmaz. Hizmet kalitesini arttıracak ya da dekor olarak belli bir parayı gözden çıkartacaktır.

halbuki çeşme’nin yerlileri olarak bizler, çok kalabalık mekanlardan fellik fellik kaçıyoruz. kalabalıksa iyidir değil, kalabalıksa gürültülüdür, bağırarak konuşacağız, gecenin sonunda dinlenmek yerine yorulacağız. benim algım bu.
marina’da özellikle resmi tatillerde, yaya trafiği oluşmasından, kafelerdeki acayip kalabalıktan bıktım usandım.

halbuki çeşme’nin yerlileri olarak bizler, çok kalabalık mekanlardan fellik fellik kaçıyoruz. kalabalıksa iyidir değil, kalabalıksa gürültülüdür, bağırarak konuşacağız, gecenin sonunda dinlenmek yerine yorulacağız. benim algım bu.
marina’da özellikle resmi tatillerde, yaya trafiği oluşmasından, kafelerdeki acayip kalabalıktan bıktım usandım.
Az müşteri olunca mekanın masraflarına yetmiyordur ve bir şekilde tercih edilen bir yer gibi göstermeye çalışsa da getirisi olmaz.

bir şekilde tercih edilen bir yer gibi göstermeye çalışsa da getirisi olmaz.
olur. yerlilerin konutu var o kafeler biz turistler için, bizatihi ben suhulet içerisinde sinek avlayan bir mekanı asla tercih etmem, fekat..

Alaçatı Hacımemiş bir, Çeşme Marina iki. Başından girdiğiniz an sonundan dansöz olarak çıkma garantili 2 lokasyon maalesef. Bu yüzden bu tür sahteliklere gerek yok zaten kalabalık sürekli. İşletmeler daha önceden tüm rezervasyonlar doldu yer yok algısı yaratmak için telefonla rezervasyon yaptırmak isteyenlere o gün için doluyuz maalesef diyorlardı. 1 günlük zarar riski diğer 6 gün için katlanılabilecek bir durumdu. Şimdi durum öyle değil. 1 günlük zorunlu bir gider bir kobi için en az 5 çalışanın maliyetine eşit hale geldi. Tabi yılın tüm karını 4 aya sığdıran işletme iseniz bir şekilde kalan 6 ayı amorti etmeniz için her yol mübah hale geliyor. Nasıl olsa piyasa serbest, alıcı belli ver mehteri. Gaza geldim.p

Kalabalık mekan benlik değil ürünü begensem de alir sahilde yerim

Geri