Çernobil Hakkında

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Bir süredir nükleer enerji santrallerinin işleyişini araştırıyordum. Bu sistemin kömür ve diğer fosil yakıtların kullanılarak enerji elde edilmesinden daha az zararlı olduğunu ileri süren kaynaklara denk geldim. Bu durum bana pek inandırıcı gelmedi çünkü radyasyon yayan (Uranyum 235) gibi bir elementin parçalanması ve açığa çıkan yüksek sıcaklık ve enerjiyle bir dönüşüm mevcutken buna tehlikesiz veya çevre dostu bir enerji kaynağı demek bana göre gerçeklikten uzak bir çözümleme. Daha sonra 26 nisan 1986 yılında gerçekleşen Çernobil kazasını irdelemek istedim önce bir kaç belgeselini izledim o dönemde bu olaylara birebir tanık olan kişilerin röportajlarını izledim derken 2019 yılı yapımı 5 bölümlük Chernobyl dizisine denk geldim. Benim gibi bu tarz konulara merakı olan ve konu hakkında aydınlanmak isteyenlere tavsiye ediyorum şimdiden iyi seyirler.

Son düzenleme:
Diziyi izlemedim, listemdeydi ama kaldı bir kenarda. Yakın zamanda izlerim ben de.

memeli konular nerede ya? Bu nedir böyle..

Maalesef çeenobil felaketinin etkileri hala yeni doğan çocuklarda bile görülmeye devam ediyor. Dünya bundan hiçbir ders çıkarmadan nükleer santral kurmaya devam etti.
diziye gelirsek, ilk çıktığı zaman izledim dizi olduğunu bilmesem, o gün yaşanan her şeyi birisi kamerayla kayıt etmiş derdim. Sovyetlerin politik kaygıları yüzünden ihmali facianın bu kadar şiddetli olmasına neden oldu.
kahrol sscb

yayınlandığı dönemin en popüler mini dizisini yeni izleyecek olanlara; "mağaranıza yeni mi internet bagladınız" diyesim geliyor ama demek istemiyorum... çünki belli ki popüler kültürün pazarından uzak durmuşlar o dönem.
Pandemi süreci çok sancılıydı bu diziye sıra gelmemişti:)

Pandemi süreci çok sancılıydı bu diziye sıra gelmemişti:)

pandemi öncesi yayınlandı da izledik yahu. daha tutarlı bir bahane beklerdim...sanki bana filyasyon ekibindeydi ahahah
ayrıca pandemi süreci tüm film/dizi sektörünü hatmetmiştik. o dönem bu diziyi izleyenler, şuan evlerinde uranyum üretiyorlar klara hnm.

Dizisini 2 kere izledim.. alakalı bir film daha izlemiştim adını hatırlamıyorum. Böyle şeyleri izleyince daha iyi empati yapabiliyorum. Çook çok etkilendiğim bir konu. Aklıma geldikçe içim ürperir.

Bi de aklıma “bu çaylarda bişi yok” falan diyip millete radyoaktif çay içirenler gelir. Ah ki ne ah.

Chernobyl period is over.d

pandemi öncesi yayınlandı da izledik yahu. daha tutarlı bir bahane beklerdim...sanki bana filyasyon ekibindeydi ahahah
ayrıca pandemi süreci tüm film/dizi sektörünü hatmetmiştik. o dönem bu diziyi izleyenler, şuan evlerinde uranyum üretiyorlar klara hnm.
Beni anlamamış olmana bir nebze şaşırdım ama neyse :)
Benim daha başka mevzularım vardı bunada cidden denk geldim araştırma yaparken ama acayip etkilendim @nedebenmecnun da dediği gibi gerçekten o anları kayıta almışlar gibi bir his uyandırıyor izlerken buda olayın etkileyiciliğini daha da artırıyor.

uranyum ile ilgili bilimsel bir veri yazmıştır diye girdim konuya, climax'ın yazdigı şeye bak... tıp bayramın kutlu olsun...

Bombalanmadigi ve depreme maruz kalmadığı sürece daha az zararlıymış.
Kişisel fikrim nükleer santralimizin olmaması ya da nükleer güç olmamamız bir eksiklik.
İsviçre den falan bahsediyor olsak gereksizliği tartışılabilir diye düşünüyorum.
En yakınımız İran Irak olmamasını önemli ölçüde nükleer faaliyetlerine de borçlu.
Şu saatten sonra hele hiç olmaz.

İzledim diziyi.Baş mühendisin eşekliği.
İzleyin, tavsiye ediyorum dedim. İzlemeniz için Savaş çıkması lazımdı. :l

Geri