Ceren Soylu kimdir, Ceren Soylu biyografisi

Konu sahibi son olarak 2601 gün önce görüldü
Ceren Soylu, (d. 21 Mart 1970, İstanbul) Türk sinema oyuncusu. Boyu : 1.75 Oyuncu Pis Yedili dizisinde Oya Bilir karakterine hayat vermiştir, Sevenleri sanatçıyı Hayat Bilgisi dizisiyle ve Ürperi karakteriyle tanımıştır.

Filmografi

Pis Yedili (dizi) (2012)
Sıkı Dostlar (2009)
Osmanlı Cumhuriyeti (2008)
Hayattan Korkma - Sacayağı (2007)
Gönül Ferman Dinlemiyor (2010)
Süper Babaanne (2008)
Hayat Bilgisi (2003 Ürperi Şahiner (2003/2006)
Kısa Devre (2002)
Vasiyet (2001)
Şehnaz Tango (1994)

Şehnaz Tango, Kısa Devre ve Hayat Bilgisi gibi yapımlardan tanıdığımız Ceren Soylu, oldukça eski bir kariyere sahip olmasına karşın hakkında pek fazla bilgi bulunmamaktadır. 1970 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen başarılı oyuncu Ceren Soylu, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamış ve lise döneminden itibaren tiyatro üzerine çalışmalar yapmıştır.

Lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite döneminde Mimar Sinan Üniversitesine giren ve burada Devlet Konservatuarı, Müzikal ve Opera eğitimi alan Ceren Soylu, oyunculuk üzerine asıl eğitimini yurtdışında almıştır. Amsterdam’da Tiyatro ve Dans üzerine eğitimler alan başarılı bir eğitim yaşantısı geçiren Soylu, Türkiye’ye döndükten sonra oyunculuk kariyerine adım atmıştır.

Türkiye’ye döndüğünde Şehnaz Tango isimli dönemin popüler dizisinde profesyonel oyunculuk kariyerine adım atan Ceren Soylu o dönem Vasiyet ve Kısa Devre gibi yapımlardan sonra 2000’li yıllardan itibaren Hayat Bilgisi, Süper Babaanne ve Sıkı Dostlar gibi projelerde kamera karşısına geçmiş bu yapımlarda sergilediği usta oyunculuk ile beğeni toplamıştır.

Sıkı Dostlar isimli dizi sonrasında kariyerine Gönül Ferman Dinlemiyor ve Koyu Kırmızı gibi diziler ile devam eden başarılı oyuncu Pis Yedili dizisinde Oya Bilir karakteri ile ekranlara yeniden dönüş yapmıştır. Ara dönemlerde ekranlarda yer almasına karşın kısa süreli projelerde dahi dikkatleri üzerine çeken Ceren Soylu aktif kariyerini dizi odaklı projeler ile sürdürmektedir.

Geri