cennette şarap var mı?

🕒 Konu sahibi 23 saat önce aktifti
s-1823152293016d7b896fb46ca4923ef2f01a9abb.webp

Varsa ne yıllanmıştır , ne tatlanmıştır Ama .... Of diyorum

Vaad etmeseydi cenneti; O’na bile etmezlerdi secde.

Orda bile hesap kitap işleri.

Hafifsemek ve makaraya sarmak .. Ölüp hiçliğe karışırsak eğlenceli anılar olarak kalacak bu yazılar kimileri için ama yok sorgu sual varsa o zaman bu tavırların hesabı da sorulacak .. Hem de ne sorgu ..

şarap derken bildiğin tekel bayiden aldığın alkollü köpek öldüren şarabı mı sanılır ki:D

Elhamdülillah müslümanım,sorgu sualli bilmiyecek kadar cahil insanlar değiliz

ulan cennet değil mi, ister şarap olur ister meth olur
aynı bi çocuğun büyüyeyim tüm paramla çikolata dondurma alıcam demesi gibi, büyürsün ama artık istemezsin, cennette de canının şarap çekeceğini sanmıyorum

Once bi cennete girmeye bakinda :D

Hem cennette hayal edemedigin kadar guzellikler, hatta butun istedigin her sey var/mumkundur. Bu dunyada bize haram/yasak olan (kendi iyiligimiz icin), obur dunyada serbest olabiliyor. Birde okumustumki, cennette insanlarda bu dunyadaki olan kotu duygular/huylarimiz olmayacaktir, mesela basit bir ornek; kiskanclik, bu duygu olmayacaktir. Herkes mutlu, huzurlu.

Corona

Genel olarak dinler, yaşanılan dünya dışında fantastik başka dünyalar da üretirler. İnsanları yaşaması gereken dünyadan soyutlayıp onları cezbedecek bir takım kurgular öne sürerler. Bunun temel sebebi, kendi bünyesinde olan ve bünyesine almaya çalıştığı inananları bağlayıcı kılmaktır. Ancak bunları yaparken bir yasaklar silsilesi öne sürerler. Yasak, itaatkar kılmanın en güzel yöntemidir. Ve bu itaati değerlendirmek için ödül-ceza sistemi dinlerin hemen hemen çoğunun ortak özelliğidir. Çoğu yeryüzünde şatolar vaat ederek bir ütopya ve buna karşılık mecazi bir yanmayı ileri sürerek bir distopya bildirir.

Örneğin Sümerler'de ölümden sonra yeraltı dünyasına yolculuk vardır ve cennet bu dünyada geçiyordur . Ve cennet inanışında hastalık ve ölüm bilmeyen bir yaşam ülkesi yer alır. Bunun yanısıra cennet, güzel bahçeler ve cinsellik içeriyor.

Eski Mısır'da da benzer şekilde cennete giden kişi tanrılarla komşu olur, tanrı ile beraber lezzetli yemekler ve şaraplar içerler. Dönemin Mısır'ında mülkiyet hakkı olmadığından olsa gerek, cennette mülk edinme hakkı da verilmişti.

İncil'de bu durum melek olarak sonsuz yaşam şeklinde bildirilir.

Ve islamiyet ise bu konuda diğerlerine göre daha cezbedici vaatler bildirir. Düşünsenize; öldükten sonra süt ve şarap akan nehirlere, iri gözlü hurilere, ipekten yataklara, harika meyvelere, çiçekli bahçelere, lüks kumaşlara, sıra dışı süslere, incilere, altınlara, parfümlere, yemekler ve bunlara tüm detayları ile inanan birini... Haliyle güncel yaşamda gördüğümüz gibi, birçoğu bu dünyadaki zevklerin gelip geçici olduğu, her şeyin bir imtihan olduğuna inanarak kendini bu dünyadan soyutluyor.

Kısaca her din kendi mensuplarını cezbedecek bir takım vaatlerde bulunuyor ve bunlar da benim için bir kurgudan ibarettir.

İslamiyette şarap var mı yok mu tartışma konusu ancak bu da inançlı kişinin cennet olarak kafasında kurduğu dünya ile alakalı bence. Canı şarap isteyen vardır da diyebiliyor, bunu sakıncalı olarak gören yoktur da diyebiliyor.^^

No Pasaran konuya yorum yapan arkadaşların söylediğine göre, şarap bildiğimiz şarap değilmiş. :T: içecek anlamında kullanılmış. buna ne diyorsun :asd:

Evlendiğim kişi öbür dünyada da beni seçecek gebertirim yoksa onu :gun3: ona huri filan yok abaris var sadece:hih:

bayanlarada nuri olur o zaman :asd:

ah bunlar nasıl şakalar nasıl şakalar öyle :d
leavemealone güleceksek hep beraber gülelim diye etiketledim seni pampili.
hani bize huri ya, o da nuri demiş yaaaa HAHAHAHAHAHAHAHA
demek bize ilay olsa, onlara da eray olcak yaaaa KİKİKİKİKİKİKİKİKİKİKİKİKİKİ

ah bunlar nasıl şakalar nasıl şakalar öyle :d
leavemealone güleceksek hep beraber gülelim diye etiketledim seni pampili.
hani bize huri ya, o da nuri demiş yaaaa HAHAHAHAHAHAHAHA
demek bize ilay olsa, onlara da eray olcak yaaaa KİKİKİKİKİKİKİKİKİKİKİKİKİKİ

Haaaahahahaahaha ensem ağrıdı yaaa ahahahahah

Bilemiyorum fakat eğer varsa cennette şarap lüzumsuzdur. Eğer yoksa, cehennemin envanterine eklenmelidir.
Şarap içtik diye yanacaksak eğer, yanarken şarap içemeyeceksek bunun anlamı nerededir?

Ayetler de cennet şarapları geçer ( Arapçam olmadığı için yeterli bilgim yok kelime hakkında ) lâkin dünyada ki şarap gibi olmayacağı aşikar ..

Geri