Cenk Gönen: Epiktetos'cuyum, Nietzsche'yi de seviyorum

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Besiktas ve Galatasaray'da forma giyen Alanyaspor kalecisi Cenk Gönen, sosyal medya yayininda aciklamalarda bulundu.Felsefe ilgisinden bahseden Gönen: "Ben Epiktetos'cuyum.Nietzsche'yi de seviyorum," diye konustu.

1644052897130.png

GazeteDuvar

Nietzsche neyse de,popüler kültüre uyan bir begeni olmus olabilir diye düsünüp,haberin pek kayda deger bir yani olmadigina karar verecektim ki, Epiktetos da demis.
Simdi bu bey, neden Epiktetos diye söylenir kismana cevap aramaya calismis idim.
Genelde futbolcularin böyle taraflari yok.Isin aslina bakarsak,Ali topu tut,Hasan topu at dan öteye gecemeyen bir isleyis diye önyargilarda bulundum.
Lakin futbolcularin da belirli bir beyin isleyisi ve ic dünyalari olmasi gerekiyor.

Neden Epiktetos?
Hierapolis (Pamukkale) de dünyaya gelen ,Roma Imparatorlugu'nda Neron tarafindan azad edilen Epiktetos'un yolu Roma'ya düser, burada Stoacilik ile ugrasan alimlerle tanisir ve felsefeye gönül baglar.
Stoacilik'in en etken düsünürlerinden olacaktir.
Stoacilkl'in en temel unsuru;Insanin Kozmos'da belirli bir yeri olmasi ve ic mutlulugu icin bunu kabullenmesi yatiyor.Bu bulundugu yerin bir Logos'a bagli oldugunu ve Etik anlamda,bireyin rüzgar geldiginde bir basak gibi egilip,rüzgar gectigin de ise yine dimdik ayakta durabilme anlayisi yatiyor.Bir ic dinginlik ve huzur bu yol ile ulasilir logosu var.

Gönen belki sabiri sevdigi icin bu düsünürü secmis olabilir, bilmiyorum.
Isin asli,benim amacim bir futbolcu ile bir düsünme sistemini aciklama cabamdi.

Dipnot;Haber eski.

Son düzenleme:
Neden Epiktetos söyleyim. Cenk, Ege bölgesi doğumlu, öğrenimi Denizli'de tamamladı, o bölgede yaşadığı için Epiktetos ismine hakim. Oradan biliyordur.

Neden Epiktetos söyleyim. Cenk, Ege bölgesi doğumlu, öğrenimi Denizli'de tamamladı, o bölgede yaşadığı için Epiktetos ismine hakim. Oradan biliyordur.
Ben de öyle düsündüm fekat Aydin lilar Milet li Thales i tanir mi,Amasya lilara Strabon bilindik mi?,Bodrum da ikamet edenler Heredot u benimserler mi?
Ey Arif sorarim sana.:Dd

Ben de öyle düsündüm fekat Aydin lilar Milet li Thales i tanir mi,Amasya lilara Strabon bilindik mi?,Bodrum da ikamet edenler Heredot u benimserler mi?
Ey Arif sorarim sana.:Dd
Aydın ve Amasya'yı bilmem ama Bodrumlular heredot'u bilirler :)

futbol ne hale gelmiş. felsefe konuşuyorlar. yazık.
okuma yazma bilmeyen, çiğ etle beslenen siyahi futbolcular neredesiniz. kurtarın bizi.

Olabilir.
Yine de bir futbolcunun, felsefi bir ögretinin ardindan gittigini kabul etmek istiyorum.Ve de Cenk bey bahane Epiktetos sahane.
Ben de zaten Cenk'i bahane edip Epiktetos'a selam çakıp sana merhaba demek için gelmiştim konuya.

Epiktetos kölelikten gelme. Ahlak felsefesinin bir temsilcisi. Umarım ahlaken de yetinmeyi bilen biri olur.
Ah Epictetos, sen nelere kadirsin. Ruhun şad olsun.:emoji_rose:
Futbolda da felsefeyi gördük ya.:) Ne mutlu.

Geri