Cem Yılmaz’dan Yeni Film Geliyor: Karakomik Filmler

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Cem Yılmaz’dan Yeni Film Geliyor: Karakomik Filmler

Son olarak Arif v 216 ile karşımıza çıkan Cem Yılmaz’ın iki parçadan oluşacak yeni filmi Karakomik Filmler, tarz olarak G.O.R.A. ile Hokkabaz arasında bir yerde duracak.

Son filmi Arif v 216 ile G.O.R.A. ve A.R.O.G.’la başlattığı film serisine geri dönen Cem Yılmaz, yönetmenliği Kıvanç Barunönü’ne teslim ettiği filmle 5 milyona yakın seyirciye ulaşmıştı.

Film, vizyonu henüz terk etmişken Cem Yılmaz, yeni projesinin müjdesini verdi. Kendi Instagram hesabından paylaştığı bilgiye göre Yılmaz’ın yeni projesi Karakomik Filmler olacak. 60 dakikalık iki uzun metraj şeklinde planlanan filmin sinemada arka arkaya gösterilmesi planlanıyor.

Cem Yılmaz’ın Yeni Projesi Karakomik Filmler, Ocak 2019’da Vizyonda Olacak

Senaryosunu yine Cem Yılmaz’ın yazacağı ve yönetmenliğini tıpkı Arif v 216’da olduğu gibi Kıvanç Barunönü‘nün üstleneceği filmin başrolünde de alışılageldiği üzere Yılmaz’ın kendisinin olacağını öngörebiliriz. Komedyenin film için Çağatay Ulusoy ve Barış Arduç’la görüştüğü konuşuluyor. Öte yandan Cem Yılmaz’ın yeni filmi için G.O.R.A. ile Hokkabaz arasında bir yerde duracağını söylemesi oldukça ilginç. Filmografisinde Hokkabaz ve Pek Yakında gibi bir film olarak ayakları üzerinde çok iyi duran iki filme sahip Yılmaz’ın, yeniden bu sulara dönecek olması sevindirici ancak Hokkabaz ile G.O.R.A. arasındaki dengeyi nasıl tutturacağı merak konusu. Gelgelelim oyuncunun bunu yalnızca şaka amaçlı olarak söylemiş olma ihtimali de yok değil.

Cem Yılmaz'dan Yeni Film Geliyor: Karakomik Filmler - FilmLoverss

Cem Yılmaz’ın Yeni Projesi Karakomik Filmler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

karakomik-filmler-kacamak-2-filmloverss.jpg

Cem Yılmaz’ın iki filmden oluşacak Karakomik Filmler serisinin oyuncu kadrosu, vizyon tarihi ve filmler hakkındaki ayrıntılar için sizleri şöyle alalım.

Son olarak senaryosunu yazıp başrolde yer aldığı ve bu yılın başında vizyona giren Arif v 216 ile karşımıza çıkan Cem Yılmaz, gelecek yıl iki filmle birden seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

karakomik-filmler-filmloverss.jpg

Yılmaz’ın nisan ayının ilk haftalarında resmi olarak duyurduğu proje, yine komedi türünde olacak ve gelen bilgilere göre karşımıza oldukça sıra dışı bir proje var. Gelin Karakomik Filmler 1 ve Karakomik Filmler 2 olarak 2 ay arayla vizyona girecek filmler hakkında şu ana kadar bildiklerimize madde madde bir göz atalım:

Konu hakkında kesin bir açıklama yapılmamış olsa da iki filmin de senarist ve yönetmenliğini Cem Yılmaz’ın kendisi yapacak.

Zaman içerisinde yazılmış 10 kısa hikâyesi olduğunu söyleyip önümüzdeki yıllarda bunları sinema filmi olarak çekmek istediğini dile getiren Cem Yılmaz, Karakomik Filmler 1 ve Karakomik Filmler 2 aracılığıyla bu öykülerden dördünü hayata geçirmiş olacak.

Karakomik Filmler 1 ve Karakomik Filmler 2, her biri yaklaşık 1 saatlik 2 ayrı hikâyeden oluşan 2 ayrı film. Dolayısıyla toplamda ortalama iki saat uzunluğunda olacak her film, birbirinden bağımsız 2 hikâye barındıracak ve bu öyküler birbirinden film arası aracılığıyla ayrılacak.

karakomik-filmler-2-filmloverss.jpg

Şu an için 4 filmin de hikâyesini bilmiyoruz. Fakat filmler hakkında söylentiler yok değil. Cem Yılmaz’ın projeyi ilk kez duyururken Hokkabaz‘a selam çakmış olması bu filmlerden birinin Hokkabaz’ın devam filmi olabileceği ya da ucundan köşesinden 2006 yapımı filmle bağlantılı olabileceği ihtimalini akla getirmiyor değil. Filmin IMDb sayfasındaki oyuncu kadrosunda Hokkabaz’da da yer almış olan Mazhar Alanson ve Tuna Orhan’ın da görünüyor olması bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Filmlerle ilgili bir diğer söylenti hikâyelerden birinin Her Şey Çok Güzel Olacak‘la ilgili olabileceği yönünde. Hatırlarsanız 2017’nin nisan ayında Cem Yılmaz, Her Şey Çok Güzel Olacak’ın 20. yılı şerefine 2018’de 40 dakikalık orta metraj bir film çekmeyi düşündüğünü söylemişti.

Ancak Karakomik Filmler 1’in oyuncu kadrosunun aşağı yukarı belli olduğunu düşünürsek iki devam filmi fikrinin de ancak Karakomik Filmler 2’de karşımıza çıkabileceğini öne sürebiliriz.

karakomik-filmler-kacamak-filmloverss.jpg

Karakomik Filmler 1, Kaçamak ve 2 Arada isimli filmlerden oluşacak. Kaçamak’ta Cem Yılmaz’a Cem Davran, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Can Yılmaz, Necip Memilli, Nilperi Şahinkaya gibi isimler yer alırken 2 Arada’da ise yine Cem Yılmaz ve Cem Davran’a Cemre Ebuzziya, Ozan Güven ve Uraz Kaygılaroğlu gibi isimler eşlik edecek.

Okuma provası geçtiğimiz gün yapılan Karakomik Filmler 1’in çekimleri 13 Ağustos’ta başlıyor.

Karakomik Filmler 2’nin oyuncu kadrosu ya da çekim takvimi ise henüz açıklanmış değil.

Filmlerin yapımcılığını NuLook ve CMYLMZ Fikirsanat üstlenirken dağıtımcılığını ise UIP yapacak.

Karakomik Filmler 1, 18 Ocak 2019; Karakomik Filmler 2 ise 15 Mart 2019‘da vizyonda olacak.

https://www.filmloverss.com/cem-yil...akomik-filmler-hakkinda-bilinmesi-gerekenler/

Adamın filmlerine gereken önemi veremiyoruz, bana kalırsa Türkiye sinemasında kalite işler başarmış biri.

Cem Yılmaz: “Karakomik Filmler Bir G.O.R.A Değil, Olmaması İçin Çok Uğraşıyorum.”

kacamak-filmloverss.jpg

Cem Yılmaz, 18 Ocak’ta iki bölüm halinde vizyona girecek Karakomik Filmler serisi ile ilgili konuştu.

Karakomik Filmler serisi, 10 farklı hikâyenin ikişerli olarak kurgulanmasıyla ortaya çıkacak 5 filmin bir toplamı. Serinin ilki olan Kaçamak ve 2Arada, 18 Ocak 2019‘da vizyona giriyor. 60 dakikadan oluşan bu filmleri tek biletle izleyebileceğiz. Cem Yılmaz‘ın ilk defa deneyeceği bu yöntem, seyirciyi nasıl etkileyecek göreceğiz.

Sürenin, filmin hızını etkilediğini söyleyen Cem Yılmaz, “Süre çok eğlenceli; 60 dakika. Uzun filmin daha hızlı olabilmesini sağlıyor. Bunlar birikmiş hikâyelerdi. Feribottaki garson hikâyesini 2002’de çeksem, o tarihte benim sinema kariyerimde durduğum yere göre radikal bir adım olarak değerlendirilirdi. ‘Ne kadar da dark bir film’ derlerdi, Zeki Demirkubuz çekmiş gibi olabilirdi. O zamandan bu zaman hikâyelerin karasını biraz törpüleyip, dönüştürdüm ve bu hale getirdim.” diyor.

Art arda izleyeceğimiz bu filmlerin kontrast yakalamasına dikkat ettiğini ve hikâyeleri o şekilde eşleştirdiğini söyleyen Yılmaz, filmlerden birinin daha dramatik diğerinin daha komik olduğunu söylüyor. “Böylelikle seyirci sinemadan çıktığında Karakomik bir film izlemiş olsun istedik.” diyor.

Karakomik Filmler, 18 Ocak’ta Sinemalarda

2arada-filmloverss.jpg

Yılmaz, Türkiye’de televizyon sektörü için önemli adımlar atan dijital platformlar için ise “Tam bir şeyler olacaktı, bizi heyecanlandırdılar ama yarım kaldı.” diyor. Herkes tarafından bilinen bu dijital platformların Türkiye’de düşük maliyetli prodüksiyonu tercih ettiklerini ve 60 dakikalık televizyon filmleri yapmaya sıcak baktığını belirtiyor.

Cem Yılmaz, yeni projesini ise filmden bir replikle özetliyor; “Bir G.O.R.A değil.“. Olmaması için uğraştığını da söyleyen Yılmaz, kariyer rotasını Her Şey Çok Güzel Olacak ve Hokkabaz çizgisine kaydırıyor olabilir.
Öte yandan bu 10 farklı hikâyenin içinden çıkan filmler, birbiriyle bazı noktalarda iç içe geçiyor, yani bir hikâyedeki karakteri başka bir hikâyede görmek mümkün. Keza Yılmaz da Kaçamak ve 2Arada için mekanların ve karakterlerin bazı anlarda birbirine değdiğini söylüyor.

https://www.filmloverss.com/cem-yil...-g-o-r-a-degil-olmamasi-icin-cok-ugrasiyorum/

Dün izleme fırsatı buldum,

Filmin ilk kısmında dramatik bir bakıç açısı var,hayatın içinden bir drama,ikinci kısım ise filmlere atıfta bulunan baya komik bir kısımdı.keyifliydi ben beğendim.

Bu adam sadece stand-up yapmaya devam etse.
Filmlerini saçma bulan ve hiç eğlenmeye tek ben olamam.

• Beğen
Tepkiler: Min
Cem Yılmazı eleştirecek değilim ama Hokkabaz sonrasını izlemedim :) başladıysam bile yarıya kadar izleyebildim.

Geri