Cem Yılmaz'dan nafaka tepkisi: Cimriyim ve çocuğumla ilgilenmiyorum

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Ünlü komedyen Cem Yılmaz ile eski eşi Ahu Yağtu arasındaki nafaka davasında karar çıktı. Oğlu Kemal'in annesi Yağtu'ya 10 bin dolar nafaka ödemeye devam edecek olan Yılmaz konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

Cem Yılmaz ile Ahu Yağtu, 20 ay süren evliliklerini 2013'te anlaşmalı olarak bitirmişti. Yılmaz, tek çocuğu Kemal için ayda 10 bin dolar ödemeyi kabul etmişti.

10 BİN DOLARLIK NAFAKA KRİZİ
Ancak geçtiğimiz yıllarda eski eşler arasında nafaka krizi yaşanmıştı. Ünlü komedyen, Yağtu'ya ödediği 10 bin dolar nafakanın aylık 40 bin liraya indirilmesini talep etmişti.

Ahu Yağtu da çocuğun eğitimi ve gelişimi için masrafların arttığını belirterek Yılmaz’ın talebinin reddedilmesini istemişti.

Cem Yılmaz ile Ahu Yağtu arasındaki dava, Yağtu lehine sonuçlanmış ve ünlü komedyen karara itiraz etmişti. Ancak Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, İstinaf Mahkemesi’nin kararını onayladı. Bu kararla birlikte Cem Yılmaz’ın, eski eşi Ahu Yağtu’ya aylık 10 bin dolar nafaka ödemesi kesinleşmiş oldu.

"BİLİYORSUNUZ ÖMÜR BOYU ÖDEMEM GEREKEN BİR NAFAKA SÖZ KONUSU"
Öte yandan Cem Yılmaz, eski eşi Ahu Yağtu ile aralarında olan nafaka tartışmasını yeni gösterisinde sahneye taşımıştı.

Ünlü komedyen, "Geçenlerde oğlum Kemal, internetten mal varlığımın 20 milyon dolar olduğuna dair bir haber okumuş. Bana ‘Baba doğru mu’ diye sordu. ‘Annenin haberi yok değil mi? Haberi sakın ona gösterme’ diye uyardım. Biliyorsunuz, ömür boyu ödemem gereken bir nafaka söz konusu…" demişti.

Kaynak

2nJC3wu5YUqQhjZoKaneFQ.jpg

pmqMr0TP30mkoQpuhh0dyA.jpg
lvDP_d1Sp0GLnw909x030A.jpg

Nafaka konusunda erkeklere zaman zaman hak versem de çocuk açısından bu tip gerginlikler sorun teşkil ediyor.
Cem Yılmaz'ın herhangi bir durumda oğluna fazladan desteği de olacaktır, nafaka ise sadece sembolik bir ödeme olarak belirleniyor.

günümüzde şu sömürü sisteminin devam etmesi inanılır gibi değil. aralarında ne gibi bir sözleşme var bilmiyorum ama çocuk reşit olduğunda o sözleşmelerin geçerli olmaması gerektiğini düşünenlerdenim. bugün 30-40 yaşında çalışmayan birinin gss primi borcunda bile ailesinin malvarlığı, geliri üzerinden aylık borçlandırma yapılıyor. sistem nereden tutsan elinde kalıyor.

Haber içeriğinden anladığıma göre çocuk için tedbir nafakası ödüyor, eski eşine yoksulluk nafakası ödemiyor.

Tedbir nafakası da zaten ömür boyu değil, çocuk 18 yaşına gelene kadardır.

Çocuğun için de öde bir zahmet yahu.

Haber içeriğinden anladığıma göre çocuk için tedbir nafakası ödüyor, eski eşine yoksulluk nafakası ödemiyor.

Tedbir nafakası da zaten ömür boyu değil, çocuk 18 yaşına gelene kadardır.

Çocuğun için de öde bir zahmet yahu.
Öyle de olsa pratikte karşılığı olmuyor ve üniversite eğitiminden düğününe kadar karşılamak durumunda kalacak hatta evini, arabasını da alacaktır.
İmkanı olan kişi zaten bunları problem etmemeli ancak eski eşle sorun yaşayan erkeklerde bu tarz tepkisel davranışlara rastlanabiliyor.

Öyle de olsa pratikte karşılığı olmuyor ve üniversite eğitiminden düğününe kadar karşılamak durumunda kalacak hatta evini, arabasını da alacaktır.
İmkanı olan kişi zaten bunları problem etmemeli ancak eski eşle sorun yaşayan erkeklerde bu tarz tepkisel davranışlara rastlanabiliyor.
Pratikte karşılığı olmaz olur mu? Kanun böyle. Emredici hüküm. Nafaka borcu ortadan kalkıyor direkt.

Şayet çocuk 18 i geçtikten sonra ebeveynlerden biri çocuğun bakım ve masraflarını hiç karşılamıyor ise, o zaman çocuk kendisi dava açıp katılım/destek nafakası talep edebilir kendisi adına.

Ha anlatmak istediğin ebeveynin çocuğa gönüllü kazanımda bulundurması ise o ayrı.

Pratikte karşılığı olmaz olur mu? Kanun böyle. Emredici hüküm. Nafaka borcu ortadan kalkıyor direkt.

Şayet çocuk 18 i geçtikten sonra ebeveynlerden biri çocuğun bakım ve masraflarını hiç karşılamıyor ise, o zaman çocuk kendisi dava açıp katılım/destek nafakası talep edebilir kendisi adına.

Ha anlatmak istediğin ebeveynin çocuğa gönüllü kazanımda bulundurması ise o ayrı.
Evet, gönüllü olarak devam ettiğini anlatmaya çalıştım ve anne ile sorun da yaşasa çocuğa yansıtmıyor.

Çocuğunun geleceği için ödüyorsun zaten. Bazı erkekleri anlamak imkansız. Her şey kendi eksenleri etrafında dönsün, kendilerinden para çıkmasın derdinde. Kilit vur üreme organına, otur o zaman çok kıymetliyse paran.

Öte yandan Cem Yılmaz, eski eşi Ahu Yağtu ile aralarında olan nafaka tartışmasını yeni gösterisinde sahneye taşımıştı.

Ünlü komedyen, "Geçenlerde oğlum Kemal, internetten mal varlığımın 20 milyon dolar olduğuna dair bir haber okumuş. Bana ‘Baba doğru mu’ diye sordu. ‘Annenin haberi yok değil mi? Haberi sakın ona gösterme’ diye uyardım. Biliyorsunuz, ömür boyu ödemem gereken bir nafaka söz konusu…" demişti.

Anne ile ne yaşanırsa yaşansın çocuk için üzücü tartışmalar.

Cem Yılmaz'ın çocuğunu mağdur ettiğine asla inanmıyorum ve ödediği paranın sadece oğluna harcandıginada inanmıyorum neden birisinden bosaninca boşandığım kişinin benden yararlanmasina devam edeyim hakli Cem Yılmaz çocuğun herşeyini karşılıyor diye düşünüyorum ayrıca böyle sorun çıkararak para ile bile düzeltilemeyecek travmalar oluşacak çocukta.
Bazı kadınlar gerçekten sömürüyor işin gerçeği bu maalesef.

Şimdi bu nafaka olmasa, 'Babasıyım herseyini karsilarim' dese bile çocuğun bi şeye ihtiyacı olunca (Okul kaydi vb.)gidip çocuğun cebine mi koyacak parayı? Çocuk ne anlar para yönetiminden?Annesi bakmiyor mu cocuga yine annesi aracılığı ille halletmeyecek mi, eee? Para tamamen çocuğun ihtiyacına harcanmış mi diye dekont mu talep edecek
Annesini ne kadar sevmezsen sevme, küçük ve yakışmayan hesaplar.

Çocuğunun geleceği için ödüyorsun zaten. Bazı erkekleri anlamak imkansız. Her şey kendi eksenleri etrafında dönsün, kendilerinden para çıkmasın derdinde. Kilit vur üreme organına, otur o zaman çok kıymetliyse paran.
O nafakanın tamamı çocuk için mi harcanıyor sence?
Kabul edelim hanımefendiler bu konuda yasalar sayesinde mağduruz. :))

Evlenirken ve çocuk sahibi olurken iyi düşünmek gerekiyor, bir gün boşanma aşamasına gelinirse o çok sevilen insana yabancılaşma olasılığı her zaman vardır. Böyle bir durumda da çocukların asla etkilenmemesi gerekiyor.

Bir çocuğun ihtiyacı sadece maddiyat değildir ve anne-babanın boşanmış olması zaten çocuk için bir travmadır. Ortada bir de sürekli para mevzusu dönüyorsa olumsuz etkilenecektir.

Annenin aldığı sorumluluk maddi açıdan daha az gibi görünse de asıl yük annenin üzerinde çünkü çocuğun her şeyi ile tek başına o ilgileniyor. Kendi hayatını ikinci plana atıp çocuğuna zaman ayırıyor. Baba ise arada bir çocuğunu görüp bir de maddi destek sağlayınca babalık görevini yapmış sayıyor ancak hiç de öyle değil ve bu sebeple olayı maddiyata indirgemek doğru bir yaklaşım olmayacaktır.

• Alkış
Tepkiler: ne
Geri