Haklı mı ?
Haksız mı?
Haksız mı?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Aslında Anadolu’dan bahsediyorYani böyle önemli bir bilim insanının Türk ırkını genelleyerek konuşması daha büyük bir cahillik bana göre.
O zaman bazı kesimi tenzih etmesi gerekir…Aslında Anadolu’dan bahsediyor
Birer birer izah edemez bunu.Türk deyince sadece köken olarak bakma farklı ırklarıda içine alıyor.meclisteki milletvekillerine bak profillerine ne kadar gerizekalı olduğumuzu yeterince kanıtlıyorO zaman bazı kesimi tenzih etmesi gerekir…
aslında videoyu dinlemedim, ama başlığa istinaden şöyle bir yorum yapabilirim: bizim halkın maalesef tercih edilmiş bir cahilliği var; tercihen cahil. bu cahillik, en okumuşundan hiç okuma yazma bilmeyenine kadar böyle. bir şey duyduğunda inanır, sorgulamaz, doğruluğunu teyit etmez - konu ne olursa olsun. çünkü en basit yol bu: hiçbir şeyi sorgulamamak, kafa yormamak.
fazla duygusal bakıyorsun, bunu sana daha önce de söylemiştim. bilim insanı olarak yorumlarını daha soft, daha örnek olucu yapması gerektiği fikrine katılıyorum, ama alt metne daha tarafsız ve soğukkanlı bakabiliyorum. ayrıca biliyor musun, eleştirilerini hiç üzerime alınmadım.fkjhf neden sence? ancak etrafımda, her alanda, her konuda çokça cahil insan mevcut. diğer dediğin "ülke ülke şunu mu yapalım, bunu mu yapalım" örneğine gelince, onların da konusu açılırsa fikrimi elbette beyan ederim.En cahili,en yobazı en ahlaksızı,en gerizekalısı değil Dilek.
Şimdi tek tek ülke tarihi,insanlık suçu, olayı mı sayalım.
İşkembeden sallayıp sallayıp 'aslında bunu demek istemiştir' diye de bi deli saçmalığı olamaz. Kelime kelimedir,doğru seçilip ona göre ifade edilmelidir.
Türkofobiklikten başka bir şey değil kullandığı ifadeler.
Çok özgün,insancıl bilim insanıysa çıksın kendi ifadesiyle 'dini safsatalarla' katliam yapan İsrail'e iki laf etsin,biraz da onun cahilliklerini,ahlaksızlıklarını masaya yatırsın.
Bu kafa yapısı kadar, her aşağılanmaya hıyara tuzla koşar gibi koşanlar da sıkıntılı. Mest oluyor ülkesi rencide edilince, bak gülüşmüşler yukarıda sanki onun anasını babasını da kast etmemiş de sadece benim ebemi kast etmiş gibi.
Şuursuzlar ya,şu ifadelerde mantık arayan.
fazla duygusal bakıyorsun, bunu sana daha önce de söylemiştim. bilim insanı olarak yorumlarını daha soft, daha örnek olucu yapması gerektiği fikrine katılıyorum, ama alt metne daha tarafsız ve soğukkanlı bakabiliyorum. ayrıca biliyor musun, eleştirilerini hiç üzerime alınmadım.fkjhf neden sence? ancak etrafımda, her alanda, her konuda çokça cahil insan mevcut. diğer dediğin "ülke ülke şunu mu yapalım, bunu mu yapalım" örneğine gelince, onların da konusu açılırsa fikrimi elbette beyan ederim.
ben de hiçbir tarihi lider, olay, dini lider veya olay gibi konulardan bağımsız şimdiki zaman olarak yorum yaptığımı belirteyim. bu duruma katıldığımı bir önceki yorumumda sana ilettim. ancak şimdiki zaman açısından yorumlayacak olursam, pek de şaşırmadığımı söylemek istiyorum; çünkü kendisi de çalıştığı alan-kişiler hakkında da örnek vermiş. videonun bilinçli olarak kırpılıp servis edildiği de çok aşikar zaten. bir noktada aynı fikirde olduğumuzu bilmeni isterim.Yoo hiç duygusal bakmıyorum, milliyetçilikle de pek alakam yoktur.
Ben sana yönelik bir şey demedim hatta söylediklerine genel hatlarıyla katılıyorum da.
İzlemedim deyince, izleyen biri olarak altını çizmek istedim sadece bir şeylerin.
Videodan rahatsız olmam için olayın beni bağlaması gerekmiyor ya da alınmam gerekmiyor.
Biraz Türkçe biliyorsam yaşadığım ülkeyi ve insanını eleştiriden öte rencide etmiş,aşağılamış.
Evet liyakat eleştirilebilir, eğitimsizlik eleştirilebilir, sorgulamamak senin bahsettiğin gibi tercihsel pragmatik cahillik eleştirilebilir ama bu değil.
Şu seviyeyi normal görmemeli kimse.