Celal Şengör, İstanbul'dan taşınma nedenini açıkladı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Fatih Altaylı'ya konuşan Celal Şengör, İstanbul'dan taşınma nedenini açıkladı: "İstanbul'da deprem oldu, yangınlar çıktı. Birkaç bina hasar gördü herkes sokakta, nereye kaçacaksın?
Yemeğini nereden temin edeceksin? Depremden sonra yangınlar çıkacak. Nereye kaçacaksın? Yağma başlayacak. Irza geçilmelere başlanacak. İstanbul’da kaç tane Afgan var?"

Bu adamin genel kulturu ve kendi dalindaki ilmi/bilgisi muthis.Ayrica bir arkadas olarak,ayni masada sohbetleride muazzam gordugum.Fakat din,gundem ve magazinsel konularda yorumlari entelektuel kisiligine zarar veriyor.

Bos yere ortaligi velveleye vermis...

"Deprem olur kaos cikar, sokakta Afgan beni düzer" korkusu da cok çılgınca geldi bana. Oysa sadece "deprem riski var" diyebilirdi.

dünü unutmamak lazım. en son depremde yardım ve güvenlik konusunda olanları gördük. yağma olayları da yapıldı, barınma ve yemek konusunda sıkıntılar da oldu.

birileri boş yere ortalığı velveleye veriyor diyor ama istanbul'un hali ortada. büyük bir depremde yardımı unutun. o yardım gelmeyecek, gelemeyecek. hayatta kalma mücadelesi verilecek.

Ben de Çerkezköy e taşındım aklı olan İstanbul'u terk eder

oldukça haklı endişeler. hele ki kaybedecek şeyi olanlar için. istanbul'da yıkıcı bir deprem olduğunda arama kurtarma çalışmaları kadar çetrefilli geçecek bir iş de asayişi sağlamak olur. buna kendi gözlerimle şahit oldum. 2009 senesinde henüz ayamama deresi ıslah edilmemişken basın express'i sel bastığında kocaeli, sakarya plakalı kamyonlar suların içinden evkur'un, tekstilcilerin eşyalarını yağmalıyordu. bu senaryonun benzerini istanbul'un dört bir yanındaki mağazalar, marketler, kuyumcular ve akla gelmeyen başka bir sürü işletme için düşünün, korkunç.

Geri