Celal Şengör, evrim teorisinin ders kitaplarında olmamasını eleştirdi

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
2017'de evrim, Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa eğitim müfredatından çıkarılmıştı

Prof.Dr. Celal Şengör, yeryüzündeki canlı türlerinin zaman içinde doğal seleksiyon adını verdiği bir süreç sonucu değişime uğradığını ortaya koyan evrim teorisini ve teorinin sahibi Charles Darwin'in, eğitim müfredatında yer almamasını eleştirdi.

Kaynak

Ya biri bu amcaya 1985'ten günümüze olan içerikleri de yüklesin. Darwin mi kalmış amcam ya yok Arşimet...

Evrim, yaratıcı fikrini çürütmez bilakis destekler.
Islam tanrisi buna katilmaz. Ol dedim oldular der. Dolayisi ile desteklemesi pek mumkun degil ihtiyar.

"şimdi sor bir onlara, yaratılış bakımından onlar mı daha güçlü kuvvetli, yoksa bizim diğer yarattıklarımız mı? şüphe yok ki biz, onları cıvık bir balçıktan yarattık."

saffat suresi/11

Islam tanrisi buna katilmaz. Ol dedim oldular der. Dolayisi ile desteklemesi pek mumkun degil ihtiyar.

"şimdi sor bir onlara, yaratılış bakımından onlar mı daha güçlü kuvvetli, yoksa bizim diğer yarattıklarımız mı? şüphe yok ki biz, onları cıvık bir balçıktan yarattık."

saffat suresi/11
Bilim ve din kokteyli, hiç sevmem üstat. Başka kaos var mı diye diğer konuları gezeceğim, poşetler burada kalsın dönüşte alırım.

saffat suresi/11
Yaratıcı fikri sadece İslam'a özgü bişi değil genç. Sıfır faktöriyel (0!) 1'dir. Hiç bir izahı yoktur bu sonucun. Bu, bir matematik kabulüdür. Kabulü izah edemezsin. Sadece kabul edersin.

Yaratıcı fikri sadece İslam'a özgü bişi değil genç. Sıfır faktöriyel (0!) 1'dir. Hiç bir izahı yoktur bu sonucun. Bu, bir matematik kabulüdür. Kabulü izah edemezsin. Sadece kabul edersin.
Ben belirteyim de gerisi size kalmis asfkj
Diger dinler icin bir sey diyemiyorum. Malum tahrif edildiklerinden dolayi.

Bilim ve din kokteyli, hiç sevmem üstat. Başka kaos var mı diye diğer konuları gezeceğim, poşetler burada kalsın dönüşte alırım.
Abdulaziz bayindir da evrim tanriyi reddetmez bizzat destekler demistir. Celal sengor ile katildigi 2009 siyaset meydaninda.
Bizim ihtiyar da yazinca bi flashback yasadim asfkj

Bilim ve inanç sistemlerinin yan yana gelmesi mantık olarak da söz konusu değildir çünkü biri kanıtla diğeri olasılıkla ilerler.

Evrim teorisi incelendiğinde ise oldukça sistemli bir yapı ile karşılaşıyoruz ki bu sistemin bir kurucusu olabileceği düşüncesi üzerinden bakıldığında, yaratıcı kavramını desteklediği düşünülebilir.

Geri